Stihol som vsak jednu bikovacku s clenmi, stretli sme sa v Heinburgu (Rasto - Klein Attitude, Roman - zimak/favorit, Dano - Colnago a este jeden Elsworth.
Uz dlhsiu dobu zvazujem fulla, paci sa mi vselico, ale som zastancom jednoduchosti. Vybral somm Pells Ridelight s jednocapom. V testoch dopadol celkom dobre. Viem ze uvedeny system je "krok spat" v porovnani s dnesnymi novymi Maestrami, I:driveami, X-Controlmi atd... ale tento system nadalej pouziva aj Cannondale (Prophet, Rush).
Pells je kopiou Santa Cruzu, ktory sa robi uz len zo zotrvacnosti.
Mate niekto skusenosti s tymto Pellsom, aky je Vas nazor? Vybava je OK si myslim.
Zvazoval som ale Lapierre X-Control 310, niekde na fore som tu cital o zadnm tlmici LP (made in DT Swiss) a nie som moc nadseny z vidlic FOX, su vraj vynikajuce, ale mechanici ich pre komplikovanost moc nemaju v laske.
Pells: SLX + XT, Mavic Crossride, Rock Shox
Dakujem
...bocna tuhost tohto systemu, zivotnost
ku komplikovanosti Foxu ... s tým vôbec nesúhlasím práve naopak vidlica F100RL nieje vôbec komplikovaná a to ani RLC ... asi žiadna vidlica neposkytne v neupravenom stave taký chod ako Fox ... a ak je vidlica rovnako nastavená na 2009ine X-controlovi ako bola na 2007mičke je ten chod fakt dosť citlivý pri doporučenom SAGu ... takže komplikovanosť u Foxu je podľa mňa nezmysel viac komplikovaný je taký Motion Control od RS
ešte k tomu Pellsu myslím že ho niekto jazdil na BF možno tam by sa dali nejake info zohnať
No... ten Pells nemusí byť nejaký zlý, ale bude to mať "viac racing" správanie, test máš tu:
http://www.mtbs.cz/Biketech/Testy/test_pellsridelight_cl.html
Materiál ujde, prevedenie ujde, dizajn je čistý grc
Pokiaľ ti nejde o cenu tak LP sa bude správať lepšie, je len škoda, že nemá aj vzadu 120 mm...
No... ten Pells nemusí byť nejaký zlý, ale bude to mať "viac racing" správanie, test máš tu:
http://www.mtbs.cz/Biketech/Testy/test_pellsridelight_cl.html
Materiál ujde, prevedenie ujde, dizajn je čistý grc
Pokiaľ ti nejde o cenu tak LP sa bude správať lepšie, je len škoda, že nemá aj vzadu 120 mm...
Tulenik: neviem, este som ju nerozoberal, je v zaruke tak cakam otvoria shop, pretoze vsetci su vyplaseny z EURa a ja tu kvoli tomu sedim v robote... co Ta to vyslo? ked ju mam v zaruke tak to musia vyreklamovat, ci nie?
Ten test som cital, ale neni nad postrehy uzivarelov, vies ako to chodi s testami. Fox netvrdim ze je zly, je to vyrobca kt.ma bohate skusenosti zo sveta motoriek, jazdim aj moto, takze ta znacka mi je velmi znama. Taktiez aj Hayes robi moto brzdy, ale pre HD.
V záruke to BOLO, ale z niekoľkých dôvodov (napr. mylná predstava, že to bude rýchlo hotové) som sa ju rozhodol neriešiť. Post factum mi je jasné že by som to asi mal rýchlejšie aj keby som sa 2x trepotal k mattovi.
"Zvyšok biku" je zo SportServisu, na nich nemôžem nič zlé povedať.
u X-controla
+ komfort a pritom velmi dobra odozva na záber od pedálov aj pri SAGu 30%
- väčší pedalkick čiže občas boj šlapanie vs. pruženie ale určite to u 100mm nieje nejako extrémne
jazdím sezónu aj niečo nemôžem povedať krivé slovo
Oni sa tvaria ako rovnake no niesu rovnake. Geometria ramov je rozdielna niektore sa tvaria XC ine zase XM. Ja mam nieco ako je ten posledny.
Ahoj, tu máš aj foto
Aby to nebolo úplne OT, plne súhlasím s nižšie napísanými názormi na zadnú stavbu.
mam niekedy pocit ze sa tu na fore dost zaznavaju 1-capy ako napr.Canondale atd.
Na druhej strane sa tu dost chvali LAPERIERE a ine.
Ako tak pozeram na LAPERIERE - urcite, keby som kupoval fulla tak by som nad nim vazne uvazoval, design, kvalita spracovania, vybavy atd.
Ale ak tak pozeram tu tolko vychvalovany ZESTY je co? Podla toho co je na obrazku je to 1-cap?
opravte ma ak sa mylim.
To iste GT - Idrive - vychadza z 1-capu.
Otazka:
Je mozne dosiahnut dobry chod zadnej stavby (pomer zehlenie - pohupovanie) aj vdaka dobremu umiestnenemu tlmica a naslednemu prepakovaniu vzhldadom k stredu otacania aj pri jednocape????
to je otazka rad by som pocul Vase komentare - su tu taki, ktori maju v tomto omnoho lepsie skusenosti a vedia sa k tomu patricne vyjadrit.
Zesty je 4čap len tak medzi rečou...
Mimochodom nebude Zesty náhodou vychvaľovaný preto, že má fakt dobre navrhnutú zadnú stavbu a vďaka tomu má skutočne dobré vlastnosti?
O tomto biku sa tu už hodne popísalo, skús si prečítať Mlokove elaboráty....
Pri jednočapoch hodne závisí od polohy hlavného čapu, ktorý sa nachádza pri strede. Z netu si môžeš zadarmo stiahnuť demo verziu Linkage-u a skús sa s tým hlavným čapom pri hocakom, či už klasickom alebo prepákovanom jednočape, pohrať s polohou hlavného čapu a sám zbadáš ako sa to bude chovať
Posledná vec, prečítaj si tento článok, hádam v tom budeš mať jasnejšie:
http://www.bikemagazin.sk/clanok/items/Jednocap-stvorcap-vycap....html