meriam 185cm vazim 85kg cca. Ked som ho minuly rok v obchode kupoval, tak mi odporucili 20 to sa vam na tom bude lepsie jazdit. Skutocnost ? Hmm. Ked idem dole kopcom a vyberam nejaku 180tku tak mam tendenciu vzdy skoncit von zo zakruty, proste to neviem vybrat. Spravil som pokus 4 krat som siel tu istu zakrutu. Jediny krat ked som neskoncil mimo a nejako normalne ju presiel(za zakrutov som uz nemusel dobrzdovat a korigovat smer ale zacat slapat) bolo ked som ju bral trochu smykom. Proste akoby som mal prilis velky polomer otacania.
No a dokopca to tiez nieje ziadna slava aj ked teda sa to lepsi. Casto mam predne koleso vo vzduchu.
Tak a teraz nastava otazka, podla zopar stranok od www.canyon.de a dalsich mi vyslo (ked som si pomeral dlzku trupu, ruk, noh), ze by som mal mat byk 18,5 velkosti. Da sa daco s tou mojou 20 tkou spravit aby sa mi na tom nejak "lepsie" jazdilo, alebo som len uplne mantavy
Ked idem dlhsie dole kopcom, tak mi zacne zadna brzda, akoby trhat. Robi to taky plechovy zvuk a akoby rozvybrovala cely bike, znamena to ze mam uz odidene platnicky? ako casto ich menite? ako zistim ze to naozaj je v cudu. Mam najazdenych okolo 2000km, prevazne v lese a z toho asi 220 na maratonoch.
Dakujem vsetkym za pomoc, snazil som sa aj tuna na fore hladat
K tým brzdovým platničkám,čo keby si ich vytiahol a pozrel sa či sú zodraté,alebo nie
quasko : ano chapem co vravis, no snazim sa z toho naist nejake riesenie. Je to moj prvy bike a nejak sa necitim na to aby som si po roku kupoval novy.
exus: choď tam, kde si kúpil a vyskúšaj ešte aj 18"
výjazd by riešili nižšie rajdy a zjazd? ešte niekoľko tisíc km
Marek74: preco je mensi bike horsi na zvysok dna ? to ze mensi je lepsie na ziazdy to mi dochadza ale preco naopak
A na tych km pracujem, len ono sa tazko uci ked nemas vsetko tak ako by malo byt.
nastav si správe výšku sedadla a urob fotku z boku, nech vidíme, ako to vyzará
ten tvoj model http://www.kona.cz/old/2k8_kolo.php?bikeID=72
sa nerobí ani v 18,5, ani v 19. aj preto si myslím, že 20" je pre teba akurát
s tym ze ti ti dviha predne kolo vo vyjazdoch mam aj ja problem, a to som od teba vyssi, a mam nizsi ram
vela zdaru
Ja vozím 25 cm vysunutú krásne tlmiacu sedlovku a 12 predstavec. Do budúcna by som išiel do max 18,5 - 19 (to pre mňa znamená od oka 20cm sedlovka a 9 predstavec) každopádne o sloping nechcem prísť. Na kostitrase (ht) mi príde dlhá sedlovka velmi užitočná.
Totók je môj pohĺad na vec.
EDIT: A vyska sedla nezavisi od vysky riadidiel - sedlo ma byt nastavene v takej vyske, ze ked polozis na pedale päty, tak mas dokazat slapat uplne vystretymi nohami a nesmies sa este naklanat v panve, aby si na pedale pätou dociahol. Toto zabezpeci, ze pri normalnej polohe noh na pedaloch budu nohy v dolnej polohe pedalov mierne pokrcene (uplne vystrete nohy by znamenali, ze mas sedlo privysoko).
neviem teda aky mas system, ale ak SPD, tak kufre maju predsa drazky ktorymi sa doslova zaryju do tretry a tym padom ti tam vzniknu znacky, takze potom presne vies kam ich mas dat.
tu su uz aj fotky. baby nekukat som tam iba v trenkach
dakujem zatial za vsetky postrehy co ste napisali dako sa to snazim vsetko stravit a potom uz ma caka fakt len vela skusania.