táákže mám v úmysle pustiť sa do skladania vlastného biku počas dlhých zimných večerov úplne od nuly, čiže holý rám a postupne naň nahadzovať komponenty. Pôjde o sloping hardtail vo veľkosti cca 19 - 19.5´´ s veľkosťou kolies 27.5´´. Práve rámu samotného sa budú týkať moje otázky keďže s tým nemám až toľko skúseností.
1. otázka
vmestia sa 27.5 kolesa do rámu pôvodne určeného pre 26? Mnoho ľudí z môjho okolia má na to odlišný názor. Sám so svedkom každý deň že 28´´ kolesa sa do rámu pôvodne pre 26´´ vmestili (sused to dokázal) a dokonca to vyzerá celkom normálne
2. otázka
sú rozdielne šírky v zadnej časti rámu? Resp. keď pôjdem do extrému pre ilustráciu, ak bolo na bicykli pôvodne koleso so 6-kolom, vpracem tam to isté koleso s 10-tkovou kazetou?
Možno sú pre niekoho tieto otázky primitívne ale mňa pri premýšľaní o ráme zaskočili takže sa prosím zdržte nejakých urážok alebo posmeškov.
Za každú konštruktívnu odpoveď vopred ĎAKUJEM
odpovede ta asi nepotesia ale su tisicky ramov.
Otazne je ci sa ti oplati skladat, je jesen - budu vypredaje. Alebo nekupit novy bajk s tym ze v obchode ti vymenia komponenty za ine, ked chces a doplatis rozdiel (napr. lepsia vidla).
Alebo skladas z pouzitych dielov?
Lepsi vyrobcovia maju geometriu a rozmery na webe
Chlapi riešim tú istú vec teraz, máte s tým niekto skúsenosti? Zníži sa len o trochu stred alebo aj vo väčšej miere geometria? Diki
Prečítal si si tých pár príspevkov v tejto téme skôr ako si položil tú otázku? Bez viac info ti môžeme odpovedať že áno, určite sa 650b koleso s 1,75" plášťom do rámu zmestí. Viac info tu https://www.bikecalc.com/wheel_size_math