Na Giante to mam teraz tak, ze aj 125mm drop a sedlo stale vyssie ako rajdy na normalne jazdenie 99% casu mi 125mm stacit samozrejme bude, ale ta ceska TS180 by mi vyriesila viac veci ultimatne . A presne ako pise lto, potrebujem 2 sedlovky.
MageZ : To mas dake divne, nie ? Ja mam sedlovku bez spustenie zarovno (plus-minus) s rajdami. Aj na XC. Asi mas malo podloziek pod predstavcom .. ale nizku vidlu
PhilJ: .. videl som kedysi jak taka vec jazdi, zaujimave.
Úplne nová - dokonca na viac Nemeckých shopoch je za tú cenu.
Ja vymýšľam, lebo reverb ani nič iné hydraulické nieje vzhľadom na nosnosť vhodné pre mňa. Takže mechanika a tam tých možností moc nieje. Gravity dropper , mighty,fox, nejaký ten Čech, ale u neho ide o veľký zdvih a mne trčí sedlovka iba 20cm z rámu, takže tam tú jeho 180mm aj tak nenarvem.
no tie predseriove kusy teda fakt nic moc - aj som pisal, ze ak by som do toho siel, pockal by som este par mesiacov kym postupne povylepsuje po prvych seriach ale stale to ma obrovsku vyhodu oproti tym KindShockom a Xfusionom (atd) ktore su vlastne neservisovatelne a pokial je zaruka tak sa to len stale posiela do servisu na vymenu patron (atd) a ked skonci zaruka tak sa moze hodit do kosa dalsia velka vyhoda je, ze rozmery vie spravit na objednavku
PhilJ no veru uz to tak zacina vyzerat, to zdvojovanie komponentov je pliaga, siri sa to od jedneho k druhemu...
lto podlozky uuuplne vsetky pod predstavcom, predstavec so zdvihom a aj rajdy s malym zdvihom asi som nejaky mutant alebo co vidiet to trocha aj na profilovej foto (http://images.mtbiker.sk/biky/big/giant_trancex2_2012_rychleby_53e938b18d0c7.jpg) - aj ked odvtedy slo sedlo este o trosku vyssie a 10cm predstavec bol vymeneny za 7cm ale vidla je kratka, to je pravda, len 125mm no uvidm ako mi sadne ten novy ram, tie maju dost kratku geo, tak som bral XLko (rozmerovo je to asi ako Canyon Spectra L ak sa dobre pamatam)...ono zrejme je mi aj tento Giant Lko nepatrne mensi ako by som potreboval (offset na sedlovkach je zlo)
Asi zijem v inom vesmire ked niekto, kto si teleskopku da dole na doraz ma rajdy vo vyske, v ktorej mam ja bez znizovania .. sak 100 ludi, sto chuti Sice trosku problem, co spravit, aby sedlo bolo o 5-10cm nizsie ako rajdy, no ale tak na to su zrejme firmy, co robia 200mm teleskopku .. vela stastia.
Kidak: v pohode je to tak na chrtie XC z roku 2004 .. este namontovat Vcka a mas paradne Xcko. Gianty su kratke .. teda tie starsie modely, neviem ako posledne. Maloktora firma pochopila, ako ma bajkova geometria vyzerat. Ale ako pozeram posledne modely, tak po rokoch nezmyselneho badania sa vracaju k tomu, co tu bolo pred asi 20 rokmi. Samozrejme sa vydanetj masaze penazeniek. 29er ako prve.
mne sa na tom jazdi super za tie 2 roky sa to postupne po mm doladilo jediny "problem" mam, ze ked spustim 100mm sedlovku dole v nejakych strminach, stale mam sedlo trocha privysoko a vdaka offsetu teleskopky a tvaru sedla aj prilis vzadu (zavadzia)...spustena teleskopka a stale nie je vrch sedlapod rajdami cize vychadza mi z toho, ze ked na novom bude mat vyssiu vidlu a dlhsiu teleskopku, bude to lepsie
edit: 29" proporcne k vyssim jazdcom vyzera lepsie, ma to aj racionalit - len zdvih 140-150mm a 29" na to tu nemam po ruke tereny, by som mal pocit ze jazdim po asfalte
Este raz...co je zle na posede toho Giantu ktory tu postol? Lebo k nemu som sa vyjadroval...
to co MageZ prave napisal - ta teleskopka je aj v spustenej pozicii prilis vysoko a nedava jazdcovi tolko priestoru ako by davala keby z ramu trcala len nejake 3cm. Pokial je on s tym spokony, tak je samozrejme vsetko vporiadku.
napr. mne viacej vyhovuje ked mi sedlo uplne zmizne ked teleskopku zasuniem dole...
Nj, je to tak .. ak niekomu nevadi, ze po spusteni sedlovky na doraz to stale nema v zjazdovom setupe s taziskom dole, tak ok .. je to jeho vec. Len to potom sposobuje problemy pri porovnavani Napr. ze niekto teleskopku nevozi a je na tom este stale mozno lepsie Z mojho pohladu je XC posed rajdy zaroven zo sedlom, max. rajdy tak 1-2cm pod. Predsa nebudeme pouzivat ziletkarsky system v terene, to da rozum
Orbe nevyzera zle, sice sa trosku hrbi, ale dizajneri to ako tak zvladli. A jazdec si moze vybrat, ci chce enduro flasu, alebo enduro tlmic
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
MageZ vyraba stvorkolku
PhilJ:
Ja vymýšľam, lebo reverb ani nič iné hydraulické nieje vzhľadom na nosnosť vhodné pre mňa. Takže mechanika a tam tých možností moc nieje. Gravity dropper , mighty,fox, nejaký ten Čech, ale u neho ide o veľký zdvih a mne trčí sedlovka iba 20cm z rámu, takže tam tú jeho 180mm aj tak nenarvem.
To je ako z Hlavy XXII ked Yossarian videl vsetko dvojmo
Za cca 250 eur s tymi "muchami" ake ma....co ja viem
PhilJ no veru uz to tak zacina vyzerat, to zdvojovanie komponentov je pliaga, siri sa to od jedneho k druhemu...
lto podlozky uuuplne vsetky pod predstavcom, predstavec so zdvihom a aj rajdy s malym zdvihom
Kidak: v pohode je to tak na chrtie XC z roku 2004
edit: 29" proporcne k vyssim jazdcom vyzera lepsie, ma to aj racionalit - len zdvih 140-150mm a 29" na to tu nemam po ruke tereny, by som mal pocit ze jazdim po asfalte
to co MageZ prave napisal - ta teleskopka je aj v spustenej pozicii prilis vysoko a nedava jazdcovi tolko priestoru ako by davala keby z ramu trcala len nejake 3cm. Pokial je on s tym spokony, tak je samozrejme vsetko vporiadku.
napr. mne viacej vyhovuje ked mi sedlo uplne zmizne ked teleskopku zasuniem dole...
Orbe nevyzera zle, sice sa trosku hrbi, ale dizajneri to ako tak zvladli. A jazdec si moze vybrat, ci chce enduro flasu, alebo enduro tlmic