Tak sa opytam inak: ak by si (hypoteticky) dal chalan pod predstavec dalsich 5-10 cm podloziek vyriesilo by to jeho problem s malo miesta pod zadkom pri jeho 100mm zasunutej sedlovke (citaj: zjazdovalo by sa mu lepsie?)?? Podla mna sotva!! lto aj ja to mam cele ,,zle" a naladene na ,,XC 90-tych rokov"?
Tak ten Commencal je evidentne malý, na AM biku hentaký drop je oči z lebky vyrážajúca capina. Znížiš sedlovku a teprff dosiahneš niečo ako XC posed
Samotný veľký Julien, ktorý potrebuje do kopca búšiť, to má takto: http://www.pinkbike.com/news/bike-check-julien-absalons-bmc-double-threat-nove-mesto-world-cup-xc.html
ak uvážime, že hento je AM/EN a nie XC (a v racing setupe), tak min. číslo hore, ak uvážime dnes módnu optimalizáciu na dolekopec, kde sa priamo počíta so sedlom spustiteľným proklatě nízko (a v uphill polohe ako píše lto) možno aj min. dve...
Tak ten Commencal je evidentne malý, na AM biku hentaký drop je oči z lebky vyrážajúca capina. Znížiš sedlovku a teprff dosiahneš niečo ako XC posed
Samotný veľký Julien, ktorý potrebuje do kopca búšiť, to má takto: http://www.pinkbike.com/news/bike-check-julien-absalons-bmc-double-threat-nove-mesto-world-cup-xc.html
ak uvážime, že hento je AM/EN a nie XC (a v racing setupe), tak min. číslo hore, ak uvážime dnes módnu optimalizáciu na dolekopec, kde sa priamo počíta so sedlom spustiteľným proklatě nízko (a v uphill polohe ako píše lto) možno aj min. dve...
offto*****jeme uz dost ale problem je podla mna v dlzke noh - od urcitej dlzky noh je to sedlo uz poriadne vysoko a davat rajdy do rovnakej vysky schodne nie je (predstavec z trekingovych bikov? ). Sedlovky robi RS a KS 150mm, rovnako ako 9point8 aj nove Giant Connect. Vecnum robi viac ako 150mm + tie ceske, cize problem dlhych noh to riesi krasne, pokiam sa to da napchat do ramu teleskopka s takym zdvihom. A teraz hlavna pointa - keby som mal rajdy v urovni sedla v nebesiach, spustim sedlovku o 180mm (ceska TS180) tak budem mat rajdy pomaly nad hlavou ako hrazdu na zavesenie a cvicenie gymnastiky.
No nemas o moc dlhsie nohy, skoro zanedbatelne, ale u Gianta potom jednoznacne Lko (co asi mas) .. no ale ano, ked nemas SPD, tak to potom neviem... to by si mal ako prve poriesit .. pozeram, ze novy ram mas XL .. tak to bude dobre, len aby si nekupil potom sedlovku, ktora bude prilis dlha na zdvih.
Ja kebyže mam takto nastavený posed , išiel by som do o číslo väčšieho rámu ...
To by vyriesilo co? XL ma oproti L o 5mm vyssiu hlavovu trubku...u predosleho bajku Giant Reign som postupne uberal podlozky az som dal predstavec priamo na hlavko - hadajte preco!
Tulen bez urazky, ale ak si sa od campu na Spisi nejako vyrazne v ,,am.en" jazdeni neposunul ostavas u mna len na urovni teoretika.
To s tým, že sedlo a rajdy majú byť v rovnakej výške myslí niekto úplne vážne?
Ako sa to môže podariť človeku so 160cm a zároveň so 200cm pri rovnakej výške vidlice a podobných hlavových uhloch? Dĺžka hlavovej trubky býva predsa v rozsahu 30mm ... čo tam pomôže väčší rám!? Kde ste boli keď sa hromadne prechádzalo z lastovičiek na rajdy s minimálnym zdvihom?
Strašne sa smejem .... odporúčam pred ďalšou debatou doštudovať geometriu a jej dôležité parametre!
Aby ste si nemysleli, moje rajdy a sedlo sú v podobnej výškovej úrovni ...ale to je len zhoda náhod.
výšku hlavovej trúbky majú niektoré značky v rozpätí až 6 cm. a súdiac vniektorých prípadoch podľa vysunutia sedlovky, existuje aj niečo ako minimálny ponor ..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
lto aj ja to mam cele ,,zle" a naladene na ,,XC 90-tych rokov"?
Samotný veľký Julien, ktorý potrebuje do kopca búšiť, to má takto:
http://www.pinkbike.com/news/bike-check-julien-absalons-bmc-double-threat-nove-mesto-world-cup-xc.html
Samotný veľký Julien, ktorý potrebuje do kopca búšiť, to má takto:
http://www.pinkbike.com/news/bike-check-julien-absalons-bmc-double-threat-nove-mesto-world-cup-xc.html
offto*****jeme uz dost ale
To by vyriesilo co? XL ma oproti L o 5mm vyssiu hlavovu trubku...u predosleho bajku Giant Reign som postupne uberal podlozky az som dal predstavec priamo na hlavko - hadajte preco!
Tulen bez urazky, ale ak si sa od campu na Spisi nejako vyrazne v ,,am.en" jazdeni neposunul ostavas u mna len na urovni teoretika.
...a tymto by som to z mojej strany aj ukoncil...
Ako sa to môže podariť človeku so 160cm a zároveň so 200cm pri rovnakej výške vidlice a podobných hlavových uhloch? Dĺžka hlavovej trubky býva predsa v rozsahu 30mm ... čo tam pomôže väčší rám!? Kde ste boli keď sa hromadne prechádzalo z lastovičiek na rajdy s minimálnym zdvihom?
Strašne sa smejem .... odporúčam pred ďalšou debatou doštudovať geometriu a jej dôležité parametre!
Aby ste si nemysleli, moje rajdy a sedlo sú v podobnej výškovej úrovni ...ale to je len zhoda náhod.
Btw. rád by som videl tú značku.
Minimálne zasunutie sedlovky neriešime, to je samozrejmosť.
Podľa tejto logiky si mám kúpiť XL hoci mi vyhovuje dĺžka posedu aj dĺžka rámu a ***** obratnosť v Mku len aby mi sedeli rajdy a sedlo podľa vodováhy?