...mám Ghost se6000 2011 cca12,8kg...brzdy su ale avid elixír7...
..špekulujem!! ...nový bicykel kupovať nechcem, rám vyhovuje, brzdy....ale je možné aby som za "dajaký peniaz" dostal váhu bicykla dole?! ...nemam prehľad o komponentoch a ich váhach ale ani neviem kolko vážia komponenty na mojom Ghoste, a dole by som najradšej dal aj kilo a pol aj viac ale neviem, či to je vôbec reálne pri mojom ráme alebo to ide??? ...už nevozím batoh na vodu cca 1-1,5kg...
..ospravedlnujem sa ale študovať teraz všetko, kde a váhy....radšej keby ste mi poradili niečo.....ak sa zhodnem s nejakym názorom, tak pôjdem do toho ....
...
posledný komentár: 16. 2. 2017 o 14:00
Niečo som už našiel : plaste lahsie o cca120(?)g/kus, duše zatiaľ neriešim, kazetu sram zhruba o 100g ľahšiu ako mam teraz , no a kolesa set s hmotnosťou cca1600g, len neviem ako to je s tým uchytenim kolies...
..škoda, že si sa "neozval" skorej, tému by som možno ukončil na druhej strane
..ale myslím, že si trafil do čierneho a dal si mi brouka do hlavy....
..no nemam zmerané, lebo som išiel novú trasu a jak naschvál, som zabudol zapnuť tachometer , boha
...no najprv prerábka kúpeľne a uvidím, čo a jak....
no keby som nepotreboval peniaze aj na iné veci, dal by som z fleku dvaapol tisíc na nový bike.....myslím, že aj na kolesách si fajne polepším....je to len uhol pohľadu každeho z nas, čo je výhodné a čo nie ...
...takže pred prerábkou kupelne a po najdenej chybe na zadných brzdach auta je u mňa pomer medzi: nový bike za cca 2500€ vs nové kolesá za (500-600)€ zhruba 20:80
..nový bik je lákavý ale zaobídem sa aj bez karbonoveho rámu....
..a ešte niečo, ja keď teraz vysolím dajmetomu 600€ tak prídem na hmotnost +/- 11,5kg ak nie menej!!! a to nehovorím a vydlici
XT 8000 náboje, mach1 stenšované špice, mach1 neo ráfky, alu niple, light duse, rocket rony
váha komplet bez upinákov je dokopy 3626g.
rozdiel oproti váhe Tvojich cca 1300g.
cena kolies bez kazety a kotúčov bola cca 200€, takže mínus 1300g za 200€
ja tam ale mám 470g ráfky a pomerne ťažké XT náboje, ale chcel som ich, lebo mám s nimi dobrú skúsenosť.
váha komplet bez upinákov je dokopy 3626g.
rozdiel oproti váhe Tvojich cca 1300g.
cena kolies bez kazety a kotúčov bola cca 200€, takže mínus 1300g za 200€
ja tam ale mám 470g ráfky a pomerne ťažké XT náboje, ale chcel som ich, lebo mám s nimi dobrú skúsenosť.
...prečo si to myslíš??