Zdravím chcel by som si vybrať nejaký bicykel do 2000€ a potrebujem poradiť s výberom . Budem ho využivat na vozenie s kamarátmi ,cykloturistiku ,niekedy možno aj zjazdy . Mám 13 rokov 50 kg a 175 cm .
Však môže zobrať väčší rám s nízkym standoverom a kratučkým predstavcom, tak mu aj zo 2-3 roky vydrží - len bude vysúvať sedlovku a zväčšovať dĺžku predstavca pokiaľ nenarazí na použiteľné maximum
Za 1800 bez zľavy je tento http://www.konaworld.com/precept_dl.cfm
V L-ku je dostatočne dlhý (613mm horizont. horná rámovka) a veľmi nízky (44cm dlhá sedlová trubka). Len je v základe veľmi ťažký a predimenzovaný, takže ľahšie a rýchlejšie plášte by som bral ako nutnosť, na kľukách by sa dalo veľa ušetriť... Ale ťažko to dosiahne hmotnosť bicykla XC kategórie. Dĺžka by sa dala na tento rok skrátiť 4 cm predstavcom, filozofia výrobcu k tomu dokonca navádza. Väčšie kolesá vydržia dlhšie a budú sa aj prípadne lepšie predávať
Ja som napriklad prerastol rodicov uz v 13tich, cize u rastucej osoby sa to tazko odhaduje... Kazdopadne ak mas limit 2000€ tak by som ho nevyplnal do bodky, radsej by som si dve, tri stovky nechal ako rezervu na kvalitnu udrzbu, servis a aj tak pri takom veku aky mas (aj ja ) moc najazdeneho asi nebudes mat, cize len tazko spoznas/vyuzijes lepsie komponenty- viem podla seba dufam ze ti to nieco pomohlo
Mama má 176 a Tato 181 .Jeden môj kamát má ctm boxxer a velkosť mi je dobrá a další má zas specialized stump jumper comp s velkosťou rámu L a je mi dobrý tiež . A to že vela nenajazdím asi neni až tak moc pravda lebo s kamarátmi som za jeden deň najazdil 32 km a tiež tu mám blízko kalnicu takže by som chodil aj na zjazdy .
Nepripadá mi rozumné dávať 2000€ za bike, keď ani nevieš aký typ bicykla chceš a čo od neho požaduješ. "Vozenie s kamarátmi ,cykloturistika ,niekedy možno aj zjazdy" je veeľmi široký a neurčitý okruh a žiadny bicykel ti to ideálne nesplní. Podľa mňa by ti stačil bike aj za polovičnú cenu, ak nie menej. Ale ak na to tvoji rodičia majú...
mato-budo - chalan možno má 50kg lenže stále rastie. K tomu keby že to s tým skákaním začne myslieť vážne, tak na takom 150mm AM-ku bude môcť s jeho váhou jazdiť pomaly ako na zjazďáku. (áno, preháňam, ale myslím si, že nie moc)
martin141479 - otázne je, že či by nedokázal !-prípadne-! našetriť na nový rám dokým mu ten starý začne byť malý. Samozrejme by bolo najlepšie počkať aspoň do tých 15-tich.
JarmilPrdel - mám podobný okruh mojich cyklo-záujmov a moje AM-ko to všetko zvláda na jednotku.
stanlee - chalan chce fulla a asi vie prečo - ponúka neskutočný komfort a robí jazdenie rýchlejším, svižnejším, pohodlnejším, zábavnejším no aj drahším - toto som spozoroval na sebe. Polemizovať o tom či náhodou nebude ľutovať sa dá vždy - musí skrátka veriť svojmu rozhodnutiu.
asi tak.. 32 km nie je dlzka... ja som napr vcera najazdil viac ako 100 a neda sa povedat, ze by to bolo vela... v priemere denne jazdim 50 a to nie je vela.. kup si nejaky bike okolo 500 eur, nech ti niekto poradi a ked ta to bude bavit a budes vediet co chces jazdit a budes poznat rozdiely medzi bikmi tak o 2 roky tak si kup nejaky taky za 2000.. plno dobrych pretekarov ma bike lacnejsi ako 2000 euro.. je to pre teba urcite zbytocne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ešte to môže byť zaujímavé http://primar.sme.sk/kalkulacky/urcenie-telesnej-vysky-v-dospelosti.php?dieta=2&vek=13&vyska=175
Za 1800 bez zľavy je tento http://www.konaworld.com/precept_dl.cfm
V L-ku je dostatočne dlhý (613mm horizont. horná rámovka) a veľmi nízky (44cm dlhá sedlová trubka). Len je v základe veľmi ťažký a predimenzovaný, takže ľahšie a rýchlejšie plášte by som bral ako nutnosť, na kľukách by sa dalo veľa ušetriť... Ale ťažko to dosiahne hmotnosť bicykla XC kategórie. Dĺžka by sa dala na tento rok skrátiť 4 cm predstavcom, filozofia výrobcu k tomu dokonca navádza. Väčšie kolesá vydržia dlhšie a budú sa aj prípadne lepšie predávať
Aky bike mas teraz?
Dostupné podľa mojekolo.cz by mali byť o mesiac približne.
U nas sa najdu dospeli chlapi na 26/120mm zdvihu a v bikeparku nemaju problem (nehodnotim dlhodobo)...
martin141479 - otázne je, že či by nedokázal !-prípadne-! našetriť na nový rám dokým mu ten starý začne byť malý. Samozrejme by bolo najlepšie počkať aspoň do tých 15-tich.
JarmilPrdel - mám podobný okruh mojich cyklo-záujmov a moje AM-ko to všetko zvláda na jednotku.
stanlee - chalan chce fulla a asi vie prečo - ponúka neskutočný komfort a robí jazdenie rýchlejším, svižnejším, pohodlnejším, zábavnejším no aj drahším - toto som spozoroval na sebe. Polemizovať o tom či náhodou nebude ľutovať sa dá vždy - musí skrátka veriť svojmu rozhodnutiu.
Kolko najazdis rocne? V akom terene?
32 km som dokazal dat na BA hradzi ked som mal 6 rokov
http://www.teamsport.cz/kolo-4ever-winner-1-white-green-model-2013/
http://www.teamsport.cz/kolo-mondraker-foxy-model-2013/
http://www.kellysbike.com/INT/bikes-2014/mountain/fullsuspension/xc-marathon-27-5/tyke-50
...celkom sa mi páčia biky 4ever ale neviem čo to je za značku a taktiež aj mondraker má niečo do seba...avšak kellys je tzv. ručná brzda (keď už sa fakt nebudem vedieť rozhodnúť) ...teraz jazdím na 17 ročnej Meride Matts Comp SX ktorá mi spoľahlivo slúži s prednou vidlou RockShox Indy C ale chcel by som niečo nové...jazdím výlučne lesy, čiže stúpania, extrémne zjazdy, minimum cesty...skúste mi niečo poradiť, rád by som uprednostnil veľkosť 27,5
Len tie bicykle sú celkovo dosť rozdielne.