Zaujima ma ake mal kto skusenosti pri reklamaciach so zlomenym, pripadne prasknutym ramom. Nakolko tieto info sa tazko hladaju chcel by som vediet ako pristupuju k reklamaciam jednotlivi vyrobcovia. (Haibike, Cube, CTM, Ghost, Trek, Specialized...)
Ehm tak ja zacnem: Zlomeny TREK Fuel 90, jazdene ako XC (agresivnejsie). Reklamacia vybavena velmi ustretovo vyrobcom. Vymenena zadna stavba bez natahovaciek...
posledný komentár: 17. 5. 2013 o 21:28
Tuto v 5-ročnej záruke majú priamo dovolené meniť komponenty:
"Bicykel (na reklamáciu) musí byť dodaný zložený a s pôvodnými komponentami. V prípade, že bolo nutné vplyvom opotrebenia, alebo z iných dôvodov niektoré komponenty nahradiť, nové komponenty musia byť kompatibilné a vhodné pre daný rám. "
Autor sa rozhodol vymazať svoj účet spolu s obsahom, ktorým do fóra prispel.
A v com by ich mali potrenovat? Maximalne v dodrziavani zakonych postupov, ktore ale neporusili, lebo vztah o zaruke je medzi kupujucim a predajcom a nie vyrobcom.
To ze vyrobca odpisal *****, ktora mu nerobi dobru reklamu, je bez diskusie.
IDVert3X Ten ram ma uz 2 roku od kupy = je len v rozsirenej zaruke nad zakonnu dobu?
Opravu zavarenim vidim pri tomto type praskliny najma ak je viac ako 2 roky od kupy ako celkom realnu moznost.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1265387.html#p1265387
A este k tomu original bola spilena, aby sla zasunut hlbsie ( ale limit vysunutia vzdy dodrzany ).
Aha, to je horsie. Limit zasunutia sa nema dodrhiavat z hora. Dolezity je hlavne z dola. Cize rychlo tam supni originalnu sedlovku a dufaj, ze si to nevsimnu.
ideálne nejazdiť, bike zavrieť do vitríny, vydrží tak dlho v 100% stave