Chcem kúpiť kolesá na Scott Scale 910, v rozpočte okolo 400 Eur, predná os pevná 15mm, zadná 10mm RU, moja váha je do 72kg. Váhu kolies by som rád do 1700g a čo najjednoduchšie využitie bez duší.
Momentálne ma zaujali kolesá American Classic MTB 29" Tubeless http://www.amclassic.com/en/products/mtb-wheels/mtb-29-tubeless alebo ručne zaplatené Hope Pro II Evo + Notubes ArchEx + Sapim race.
Ak Notubes tak ArchEX alebo postačia Cresty?
Zachovali si náboje HopePro II Evo vysokú kvalitu?
Obyčajné dráty (Sapim Race) alebo radšej investovať niečo navyše a vziať ploché (Sapim CX-Ray)?
Ak máte skúsenosti poraďte, prípadne navrhnite nejaké lepšie riešenie. Vopred vďaka!
posledný komentár: 23. 9. 2009 o 11:25
cresty na tvoju hmotnosť úplne v pohode s rezervou... kola to budu ľahke ,kvalitne s dlhou životnosťou. na AC sa vy...
ako moznost...
Na hladkú jazdu s čo najmenším odporom treba náboje, ktoré majú ozaj hladký chod. Jazdil som kolesá Sunringle Black Flag Expert 29". Tie boli fantastické. Náboje sa točili lahodne lahko. Ked som mal otočený bike a roztočil predné koleso, točilo sa snáď do rána. Zotrvačnosť bicykla bola parádna a samozrejme sa velmi dobre ťahalo. Tiež nemá od nich ďaleko Novatec; to by tiež bola dobrá možnosť, jazdil som aj tie. Celkom by som odporučil Sunringle Black Flag Pro 29". Tie vážia niečo cez 1600 a majú ešte lepšie náboje ako tie Expert. Majú kvalitné japonské ložiská. Tu je review: http://www.bikerumor.com/2011/02/01/review-sun-ringle-black-flag-pro-29er-wheels-plus-originals/
cresty na tvoju hmotnosť úplne v pohode s rezervou... kola to budu ľahke ,kvalitne s dlhou životnosťou. na AC sa vy...
Z akého dôvodu sú tie AC zlé? Na zahraničných portáloch ich tak zle nehodnotia. Na druhej strane som čítal, že orech na Hope nábojoch rád praská...
DT350ky neviem, to skor 240s ak zoženieš niekde v eu-shope rozumnu cenu..
jazdil som 3 naboje 370ky ale je to taký nižší priemer..orech chytá rýchlo vôlu....
prípadne keby dali iný nejaké dlhoročné stalice
zadný zatiaľ O.K.
a to jazdím XC v okolí BA a 2-3 maratóny ročne
ráfik WTB - 29" speed disc:
predný - po doskoku na hranu výmoľu prehnutý do strany, vymenený za WTB i19 (omylom - objednával som i23, rozdiel som si všimol až po vypletení)
zadný - prehnutý do strany - čaká na výmenu (asi za WTB laser disc i21)
s ráfikmi spokojnosť (mám 103kg a zanedbateľnú jazdeckú techniku