chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
Skúšal si niekedy bikepark na 2 piestoch?
Nikde nepisem, ze som ju palil len doba spomalenia je strasna.
v tom pripade by si mohol skusit kupit len strmene MT520 - aj hadica by mala pasovat
Vidím,že si dosť zaujatý voči niektorým značkám. A hlavne na Shimano. Odjazdil som na ňom a na starších SLX 2 piestoch 2 x Davos 4 dní po sebe a tam teda ľahké terény neboli. K tomu aj občas bike parky. S 203 MM kotucmi a všetko sa to dalo. Samozrejme na vyslovene bike parky budú lepšie 4 piesty a 203 mm kotúče. Teraz mám 4 piesty SLX a brzdia parádne na poznám aj pár bikerov a aj ebikerov čo majú cez 100 kíl a jazdia Sainty a vraj ich naikdy nesklamali. Samozrejme tam to bude cez 150 €, len celkom nechápem ten odpor k Shimanu, keď väčšina bikerov vrátane mňa je s touto značkou bŕzd spokojná. Teda aspoň čo sa týka ceny a výkonu. No niekto preferuje napr. Sram a niektorí zas majú prave voči tejto značke odpor. Takže určite by som to nevidel čierno bielo a nevnucoval svoj pohľad len na 1 značku, že túto určite áno a túto určite nie. Každá značka má viacero modelov...
Nikde nepisem, ze som ju palil len doba spomalenia je strasna.
Čiže štvorvalec spomaľuje rýchlejšie ako dvojvalec, chápem tvoje očakávanie správne?
Záleží na veľkosti,aj v tomto spomenutom prípade 😉
Mal som sitmano 15r...ocelove kotuce ok .sen učive šiť. Preto pizem len prasa a iny kotuč
Vieš mi aj poradiť alebo si iba dvíhaš ego?
Samozrejme, že 4 piest je lepší ako 2… Ale radšej to nechaj tak lebo vidím, že tu chceš iba “pozornosť”.
S kotúčmi mám rovnaké skúsenosti, ocelové vydržali tak 3 roky, ice techy rok a to sú raz tak drahšie
Náhrada ku kotúčom v cene SMRt66 je absolútne v pohode a kvalitou ďaleko vyššie kotúč Formula Monolitic. V téme bŕzd sú určite na trhu ďaleko lepší hráči ako Shimano a Sram.
https://r2-bike.com/MAGURA-MT5-Set-Disc-Brake
https://www.bike-discount.de/en/magura-mt5-disc-brake-set
stalo sa mi to aj u auta ze povodne platnicky presahovali sachtu o par desatin mm
Skorej mi to pride, ze su to platnicky co pasuju do maximi, tie su take vysoke ( tusim 15mm)
Platničky sa mi moc brúsiť nechce. Nejedná sa o desatiny mm, ide skôr o 2-3mm a obávam sa, že keď zbrúsim tie rohy, tak budem musieť stiahnuť aj kus brzdnej plochy. Asi by to nevadilo, hlavné je, že ak by tie platne boli naozaj dobré, tak potom to robiť pri každej výmene by bola dosť otrava.