chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
robio: niekedy mi to tak pripada
mám jeden testovací zjazd,nie je dlhý,ale musí sa ísť pomaly,za sedlom,brzdy stlačené obe bez prestávky-aj na konci zjazdu brzdný účinok jednoznačný,silný,presne dávkovatelný,a hlavne brzdové páčky nemenia polohu,účinok sa reguluje len tlakom ukazováka,je pravda,že čínske platničky vzadu začnú vidávať akési zvuky
teraz porovnanie-mal som XT-éčka,pred koncom toho zjazdíku už mali dosť,páky pri brzdení "rástly" od gripu,po krátkom prerušní brzdenia sa to napravilo,ale účinok už nič moc(kotúče 180 mm a platničky organiky tak ako pri Sram-tak isto sa chovali SLX,čo je jasné,keďže konštrukčne je to ako XT
ak teda niekto má problém z Avid Guide,problém bude pravdepodobne v nedostatočnom odvzdušnení,montovalô som známym Guide RS,Guide RSC,jazdia na ich už viac rokov,bez problémov,ale výkon ako RE nemajú,to prasiatko je príliš odlahčené,prehrieva sa
Korektné by bolo porovnať ich s Schimano Saint, alebo XT Trail = oboje na takéto zjazdy odporúčam..
lto priznám, že ten swinglink neviem ako funguje
Ohľadom tých guide RE som zatiaľ natrafil len na samé pozitíva, keby som teraz menil brzdy tak buď tieto RE , alebo veľmi zaujímavou voľbou sú magury MT5.
Korektné by bolo porovnať ich s Schimano Saint, alebo XT Trail = oboje na takéto zjazdy odporúčam..
skôr som to myslel tak,že ak sa pri montáži riadne odvzdušnia,fungujú dlho bezchybne,jasne že sila/výkon 2 piest vs. 4-piest bude iná ...
tie RE v porovnaní aj zo saintami dopadli velmi dobre,podobný výkon za ovela nižšiu cenu,testov v zahraničných redakciách sa nájde dosť
Toto napr.?
tiez som mal teraz na novom Guide R (4piest), na starom biku som mal XT (2 piest) a to sa neda porovnat, mal som z Guide R presne ten pocit ako popisujes ty (ubrzdit ubrzdili vsetko, ale pocitovo des a hroza). Vydrzal som to asi mesiac
Isli dole, dal som Shimano ZEE a uz bike zase brzdi ako ma