chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
Nechcem uz od sramu nic vidiet, totalne otrasny dizajn vyrobkov.
A tie guidy R su sracky, nech si hovorite niektori ze nie, je to tak, rovno to z novych bajkov zhadzujte a davajte shimano. Brzdny pocit horsi ako na 10 rocnych low end shimanach, ano vydrz v zjazde je samozrejme inde ale pocit na brzdach je pre mna dolezitejsi a ten je zalostny, hnusny gumeny bez istoty a nastupu vykonu a take rady ze to mam vymenit za RSC si strcte.
Ale take Code...tie už sú zas úplne inde.
Skusal som guide RSC ultimate aj R verziu a bola to bieda.RSC silna brzda ale z martiniek po modrej na kunerad prehriata za chvilu moje XT m8000 to daju na supu bez problemov.A R verzia ten isty zjazd s 2 prestavkami lebo som tu brzdu musel tak silno mackat ze ma ruky boleli. Brat ich menil hned za stare XT 785ky.
Nemyslim si,XT to zvladnu v pohode Guide nie.To iste odpozoroval aj brat a on teda nieje z tych co sa to boja pustit
Ibis: tak,tak .. v niektorych pripadoch aj naradie sebou .. vyhoda su komponenty, ktore sa daju fixnut v terene
Skusal som guide RSC ultimate aj R verziu a bola to bieda.RSC silna brzda ale z martiniek po modrej na kunerad prehriata za chvilu moje XT m8000 to daju na supu bez problemov.A R verzia ten isty zjazd s 2 prestavkami lebo som tu brzdu musel tak silno mackat ze ma ruky boleli. Brat ich menil hned za stare XT 785ky.
Skúšal som code RSC a tie sa mi zdali po všetkých stránkach lepšie ako guidy ale tak zas to je iná kategória. Ja osobne som so sramom čo sa týka bŕzd skončil, na moje potreby sú proste slabé a servis až nezmyselne časovo náročný. Ďalšie budú zee / xt 4piesty alebo sa obdarujem Hope-ami.
scart335 : tak ano, lebo Shimano sa nedo nic servisovat. Rovno kupis novu packu/prasiatko, pretoze nahradne diely neexistuju. Akurat teda pozitivne je to, ze povacsine ta nahradna vec stoji tolko, co u SRAM ten servisny kit
dymONE : pri DH moc nebrzdis, aby si ju prehrial asi nehrozi .. kto brzdi , nevyhrava predsa
u magury som mal plastove cele telo paky .. to bola gumova tragedia.. plastový šrobik,a ked som nahodou stlačil pačku, ked bike ležal na zemi tak sa zavzdušnili.... a ked sa prehriali, tak šla pasla ku gripu a letel som do krikov..
toto moja skusenosť s Magurou
scart335 : tak ano, lebo Shimano sa nedo nic servisovat. Rovno kupis novu packu/prasiatko, pretoze nahradne diely neexistuju. Akurat teda pozitivne je to, ze povacsine ta nahradna vec stoji tolko, co u SRAM ten servisny kit
Pravda ale aspoň sa zbavím tej šialenej dotky keď už nič iné ? (teda okrem tých hope ?)
Za tú cenu sú určite super, kusavé, silné že naozaj nepotrebuješ viac ako jeden prst aj po 3km zjazde v takom špindli. Kamarát ich jazdí a je spokojný ale ten ich kompozit a celková spoľahlivosť je podľa zahraničných fór mizerná. Ale na nejaký záložný bajk...
Ale ako písal lto: nevyberieš si, všetko má svoje muchy len na tebe záleží, ktoré ti nevadia.
Gusto, TRP nemalo byt z vykricnikom?