chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
takze mas zavzdusnene od nova a si si zvykol
inak od kedy mam v jednej pake povodny piestik a v druhej cinsky tak odvzdusnujem len jednu - paku s origo piestom. mozno nahoda alebo to robi to hrubsie tesnenie od cinana
po case ale zacala ta zadna privierat kotuc a to je cely ich problem. Kupim este tu odvzdusnovaciu sadu a skusim si to poriesit sam.
Sak aj to je mozne
plus stale je lepsia cena vykon ta sada aj s kotucmi a vpredu 4piest...
plus od Viktora video mt5 vs mt7 spomina ze ma royal blood nizsiu viskozitu, takze v zime su spolahlivejsie....
uvidime ci este niekto prispeje kto ma skusenost s mt trail a "ma problem s tucnotou"
Ano, mal som ich a spravali sa tak v zime
Dik
Skusal niekto 2,3mm hrube kotuce v shimano strmenoch? Konkretne deore 4 piestoch. Ako sa zmenil chod pak a celkovo je to odporucitalna konfiguracia? Objednal som formula kotuc mal byt 2,00mm a prisiel mi a 2,30mm. Rozmysalm ci ho mam namontovat, alebo vratit.
A zabudol si mu povedať že bude aj viac šuchať o kotuč brzdove platne ale pojazdíš a možno si to sadne.
takže pri výmene treba odvoriť hore nadržku a platne s piestmi opatrne vtlačiť piesty s platničkami, urobi sa viac miesta pre hrubší kotuč.. lebo standard SH ma tuším 1,75? a 2.3ka potrebuje priestor.
takže pri výmene treba odvoriť hore nadržku a platne s piestmi opatrne vtlačiť piesty s platničkami, urobi sa viac miesta pre hrubší kotuč.. lebo standard SH ma tuším 1,75? a 2.3ka potrebuje priestor.
No to je prave ta otazka. Ked roztlacis piesty na doraz das tam odvzdusnovaci bleeding spacer odvzdusnis. Nasadis nove platne nasadis na 2.3mm kotuc. Stlacis brzdu vystredis strmen. Bude medzi tym 2.3mm kotucom taka ista fuga ako by bola u 1.8mm? Inym slovom vysunu sa piestiky menej a vsetko bude normal, alebo tam bude mensia fuga lebo nebude dost miesta na ich vysunutie do normalnej polohy a bude to mat kratsi chod, az kym sa platne neobrusia.
Ta druha varianta sa mi nepaci ani torcha pre priebeh brzdneho ucinku shimano brzd. Ich servo wave system sposobuje rychly chod v prvej casti zdvihu a silny-pomaly v druhej. Ked to bude posunute bude to brzdit slabo a modulacia bude na pikacu.
ALL, Ghost5900 MarkAurel : teoretizujete ako ja, ci ste to niekto skutocne jazdili?
Specialne MarkAurel To co pises je presne pre to, ze si nedodrzal postup odvdusnenia. Ja viem je to pakaren, ale ma to zabranit tomu co popisujes. Proste ako pise zihadlo 5 musi to min otvorit. Ale lepsie je vycistit piesty, vtlacit uplne dnu odvzdusit s bleeding spacerom zavriet nasadit platne namontovat strmen. Ten spacer to roztiehne tak ze nove platne aj s novym Shimano 1.8mm kotucom este stale budu potrebovat vysunut do pociatocnej polohy. Zvacsa jeden a pol stlacenia packy u mna. Ak to odvzdusins s opotrebenym diskom/platnami, ked das nove nema sa kam kvapalina vytlacit (mas jej tam privela) a je problem.
Ano, je pravda ze pri novych platnickach je ta tolerancia omnoho nizsia s 2.3 mm kotucom, nastastie som takyto kotuc krivy nemal.