chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
Ak je to od nová ta krivosť mám nato svoj názor mam aj original rovnač, čokolvek ak je to od výroby a som to rovnal vydržalo ani nie jednú jazdu tak asi. Niekto može mať iný nazor čo chápem niektore brzdy maju inú vzdialenosť medzi doskami a kotučom ale potom je brzdová paka dosť až ku gripu.
Nie som z 50kg chrtov a radšej pár gramov naviac na brzdách oželiem.
Odvzdušňovanie doma bez problémov?
Fungujú aj s inými kotúčmi?
Tie ich sú fakt nákovy, mal som ich v ruke v obchode
Dakujem za meranie a rukolapnu odpoved. Len aby som si overil ci som to pochopil spravne.
S plne roztiahnutymy piestami a novymi platnami si dokazal napcat medzi to 2.6mm kotuc s 0mm volou, spravgne ?
Cize to v co mozem dufat s 2.3mm je 0.3mm vola cca 0.15 na kazdu stranu. Ak je to tak, kotuc ide naspat.
Tie LV4 vážia skoro rovnako ako LH4 takže je to jedno.
Výkon Trickstuffov ani nečakám, za 1300e musia brzdiť lepšie
Ich kotúče vyzerajú super, ale fakt sú ťažké. Predajca mi ale tvrdil že si v pohode sadnú aj so Shimano tenšími kotúčmi.
Ako druhú variantu zvažujem ešte MT Trail čo sa dajú teraz zohnať bez kotúčov za 120e čo je skoro tretinová cena Lewisov a na XC by stačiť mohli aj na mojich 80kg
S plne roztiahnutymy piestami a novymi platnami si dokazal napcat medzi to 2.6mm kotuc s 0mm volou, spravgne ?
Cize to v co mozem dufat s 2.3mm je 0.3mm vola cca 0.15 na kazdu stranu. Ak je to tak, kotuc ide naspat.
Tak je
Medzera ziadna a stale budes brzdit 😁
Jasné bavíme sa čisto o výkone. Hmotnosť som spomínal už keď si porovnával XC a EN brzdy Lewis.
Hmotnosť na brzdách neriešim, ale zase ich 180mm kotúč 230g je už na XC trochu moc a skombinoval by som to keď tak s niečím iným.
Magury MT Trail som nejazdil ale mal som na endure MT7 a brzdilo to citeľne lepšie ako Sainty, plast som neriešil.
Preto ma zaujali MT Trail, hlavne teda kvôli cene, mala by to byť vlastne kombinácia MT5 a MT4
To si ale nefotil s novymi platnami, ci ano ? A ako pozeram ani s origo shimano platnami.
To by totiz znamenalo, ze XT a SLX stvorpiest ma viac miesta na kotuc ako Deore 4 piest. To co vidim na fotke rozhodne nie je 0.15mm z kazdej strany, ako by tam malo byt.
https://zerohero.sk/index.php?route=product/category&path=59
https://lewistech.store/de