chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Prave som bol pobehat po petrzalke teocha a ponastavovat daco na mtb. Mal som dajake makksie gumy ale tak dalo sa. Po ceste som trochu dofukol pumpickou a slo to super. Vratim domov ze zmeram kolko tlaku tam je. P/Z 1,35/1,49 kukam jak vejr ikon 2.2/aspen 2.1
19mm rafky.
Predtym tam muselo byt tak okolo 1 Bar
Čaute, mám Trek X-Caliber 8 a doteraz som jazdil Maxxis Crossmark 29x2.10 a pokukujem po nejakých iných plášťoch, jazdím XC. Neviete mi niečo poradiť? Premýšľal som nad Maxxis Aggressor, ale nechal by som si poradiť
Čaute, mám Trek X-Caliber 8 a doteraz som jazdil Maxxis Crossmark 29x2.10 a pokukujem po nejakých iných plášťoch, jazdím XC. Neviete mi niečo poradiť? Premýšľal som nad Maxxis Aggressor, ale nechal by som si poradiť
Ak nemusia byt Maxxis tak kombinacia Continental Crossking 2.2 + Continental Raceking 2.2
Protection verzie. Pripadne Crossking aj 2.3
Velmi dobra kombinacia na XC
Kto jazdil plaste Maxxis Ikon a Schwalbe Racing Ralph? Potrebujem nejake porovnanie. Ja jazdim momentalne Racing Ralph, len by ma zaujimalo ci je Ikon lepsi.
Ja som bol v Osrbli na pohári XC a väčšina mala Ikony, samozrejme v najvyššej verzii. Ľahký, rýchly plášť. Majú aj pomerne nízku váhu, priaznivú cenu. Za mňa top. Len mi vadí ten žltý nápis, keďže bajk, kolesá, náboje, a pod.....mám čierny mat a červený elox....🤗
Caute ludia,
vedeli by ste prosim poradit co by sa hodilo dopredu/dozadu na XC bike s tym ze by som sa chcel skor zamerat na nejake traily a podobne ? Mam trek x caliber 9 a ta geometria je celkom dobra pri zjazdoch ale trail bike to samozrejme nie je no chcel by som ho co najviac prispobit na take lahsie zjazdy v ramci jeho moznosti, na novy bike bohuzial momentalne nie je financia...chcel by som jazdit hlavne les (okolie BA cize zelezna studienka a devinska kobyla)...cize ako to pojde na asfalte ma az tak nezaujima...tych 50e za jeden plast som ochotny dat len neviem po com pozerat aby to nebol zbytocne overkill...Vopred dik za kazdu radu
Schwalbe MagicMary+HansDampf alebo Maxxis Highroller+MinionSS.
Alebo niečo ešte miernejšie napr. Maxxis Ikon vpredu vzadu. Podľa toho ako definuješ mierny zjazd.
Dikes za odpoved. No nebojim sa pustit to cez kamene/korene nejaky mensi skok sem tam a klopenky ale zas zabit sa nejdem a bike tiez aby netrpel. Skratka rad si vychutnam zjazd ked uz sa niekde vytrepem tak v podstate aby som si ho vedel co najviac uzit s tym ze na rychlost a vahu nejak extra neprihliadam som rekreacny jazdec viacmenej. Teraz tam su stare bontrager XR1 2.2 takze asi kazdy upgrade bude badatelny Co este hovoris na nobby nic ? Vidim ich na vela AM/Enduro bikoch...
NobbyNic na EN bikoch skor neuvidis ako uvidis Ale na trail bikoch su celkom pouzivane. Ja som bol s NN spokojny, mam k nim jedinu vycitku a to, ze aj v prevedeni SnakeSkin su dost nachylne na defekty (SnakeSkin prevedenie MM/HD/RR je robustnejsie ako NN). MagicMary ti na tvoj bike a hlavne lokalitu neodporucam, su to skor plaste na makky povrch, ktory v karpatoch cez leto len tazko najdes (na zimu do blata/snehu su dobre aj v karpatoch). Na tvoj bike by som mozno skusil dat od Schwalbe NobbyNic/RocketRon alebo od Maxxis Dissector/Rekon, pripadne to, co radia ostatni. S Forekaster ani HighRoller nemam osobne skusenosti, len s Rekonom, ktory by som dopredu urcite nechcel (vzadu som s nim problemy nemal).
NobbyNic/RocketRon je dobrá kombinácia, plus prípadne TrailKing/Xking od Continentalu.
Na také zjazdovejsie jazdenie ako iba zvaznice (napr. TBK traily) by som sa nebal ani toho Hansdampfa alebo HIghRollera dopredu, aby si mal istotu vpredu na klopkách a kameňoch.
a vy nadomnou si aj pozriete, čo to má vobec za bike, ci len z bruha stelíte plašť podla seba .... zdravý rozum chlapci...
nahod si tam dozadu ikon exo TR a dopredu ardent race EXO TR a možeš sa voziť.. žiadne HD- AD a DD a NN a podobne hovadiny na ten bike zbytočne drahe kovadliny.. na hlinenne pahorkatiny nepotrebujes
aj kombo od kontika v pohode X king na obe a maš pokoj.. teda kým to neroztrhaš
Žihadlo veď pozri čo chalan napísal. Že váhu nerieši.
Keď vidím tých XCčkarov ako chodia TBK traily na tých užovkách a chlapec píše že chce zjazdovat, tak nech si dopraje. Nech sa nevysype hneď v prvej klopke.
Apropo poznám zopár HTčkárov s “trailovejšími” gumami ako tie Ikony, a nesťažujú sa, že je to moc. Je to o štýle jazdy.
tam nejde o vahu, ale o to na čo je ten biek postavený, podla toho tam predsa dám aj gumy.... ale fakt to na hladke hlinenne traily nepotrebuje, tažke superkukurice.....odolne ...
nech si tam dá dopredu kludne ardent či forecaster, prípadne Recon, ale ked píše že moc penazí neni ,tak mu treba aj podla toho poradiť
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
19mm rafky.
Predtym tam muselo byt tak okolo 1 Bar
https://www.mtbiker.sk/forum/post1567133.html#p1567133
vdaka
Ak nemusia byt Maxxis tak kombinacia Continental Crossking 2.2 + Continental Raceking 2.2
Protection verzie. Pripadne Crossking aj 2.3
Velmi dobra kombinacia na XC
vedeli by ste prosim poradit co by sa hodilo dopredu/dozadu na XC bike s tym ze by som sa chcel skor zamerat na nejake traily a podobne ? Mam trek x caliber 9 a ta geometria je celkom dobra pri zjazdoch ale trail bike to samozrejme nie je no chcel by som ho co najviac prispobit na take lahsie zjazdy v ramci jeho moznosti, na novy bike bohuzial momentalne nie je financia...chcel by som jazdit hlavne les (okolie BA cize zelezna studienka a devinska kobyla)...cize ako to pojde na asfalte ma az tak nezaujima...tych 50e za jeden plast som ochotny dat len neviem po com pozerat aby to nebol zbytocne overkill...Vopred dik za kazdu radu
Alebo niečo ešte miernejšie napr. Maxxis Ikon vpredu vzadu. Podľa toho ako definuješ mierny zjazd.
Na také zjazdovejsie jazdenie ako iba zvaznice (napr. TBK traily) by som sa nebal ani toho Hansdampfa alebo HIghRollera dopredu, aby si mal istotu vpredu na klopkách a kameňoch.
Všetko závisí od toho ako to budeš chcieť hrotiť.
nahod si tam dozadu ikon exo TR a dopredu ardent race EXO TR a možeš sa voziť.. žiadne HD- AD a DD a NN a podobne hovadiny na ten bike zbytočne
aj kombo od kontika v pohode X king na obe a maš pokoj.. teda kým to neroztrhaš
Keď vidím tých XCčkarov ako chodia TBK traily na tých užovkách a chlapec píše že chce zjazdovat, tak nech si dopraje. Nech sa nevysype hneď v prvej klopke.
Apropo poznám zopár HTčkárov s “trailovejšími” gumami ako tie Ikony, a nesťažujú sa, že je to moc. Je to o štýle jazdy.
nech si tam dá dopredu kludne ardent či forecaster, prípadne Recon, ale ked píše že moc penazí neni ,tak mu treba aj podla toho poradiť