chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Poteší, ja som mal to isté pri "610g" Racing Ralphe
Síce je o 100g ťažší, ale zato tečie viac ako Lite Skin
Teraz riešim či ísť do ťažšieho a rýchlejšieho Mezcalu TNT alebo ľahšieho a pomalšieho IKONU 3C TR EXO
Chalani potrebujem poradiť..
Na archaický rozmer kolies --- 26" --- potrebujem dozadu na iba "trailové" jazdenie niečo v štýle Maxxis Minion SS 2.3.
Bohužial nenašiel som žiaden shop na SK, ktorý by mal v ponuke tento Minion, čakám ešte na vyjadrenie MTBikera, možno by sa podarilo.
Nejaké rozumné alternatívy k nemu?
Vo výbere je ešte Aggressor, ale ten má 810g a síce v norme, ale keby bolo niečo ľahšie v rozmedzí 700-800 tak beriem radšej to. Pokiaľ mi niekto nepovie, že ten Aggressor za to stojí, je to super mega fasa guma nová, určená pre Enduro a oplatí sa aj napriek tej hmotnosti.
Hľadám fakt niečo iba do Karpát a žiadne hardcore kamenné zjazdy, do Bikeparku mám Miniony (DHF,DHR), na Enduro pojazdy mám Barony.
Díky.
OK, keďže som si z tých miliónov rád nevedel vybrať, skočil som rovno do Bajkuly a zas sa mi potvrdilo, že 26" je skoro mŕtvy rozmer . Mali tam asi 5 pášťov na 26", 150 plášťov na 27,5" a 150 plášťov na 29" .
Dal som na Maťovu skúsenosť a zobral podľa neho viac ako obstojnú alternatívu k tomu Minionu SS... Maxxis Tomahawk.
Váha do 800g (795g), má to bočné štuple, ktoré vraj v náklonoch podržia, 60tpi (robia sa aj v 120tpi) a rýchle odvaľuje.
Zajtra idem testovať...
Dnes som ho ručne nahodil na tie moje UST rafiky a na prekvapenie nafúkal malou ručnou pumpou. Pukli pekne bočnice a zatial na sucho bez mlieka pekne drží tlak. Zatial prekvapil.
Ja na ňom jazdím už cca.700 km. Pre moje jazdenie úplná spokojnosť. Miestami ho prirovnavam k Minion DHF. Na asfalte tiež výborný.Kamene hlce jak malinu. A asi je dobrý keď aj Maťo je spokojný
Edit: ja ho ale jazdím na predku.
Po dnešnom sucho/mokrom výjazde má ten Maxxis Tomahawk u mňa veľké ÁNO. Rýchlo odvaľuje, neprešmykuje v strmších výšlapoch, v klopkách drží ako prikutý, neviem či tou 3C zmesou alebo tvarmi tých bočných štuplov, ale absolútne nepustil ani pri brutálnom náklone. Dokonca aj pri šlapaní po koreňoch, ktoré už boli trochu navlhnuté pri tom dnešnom miernom daždi, ani vtedy nešmýkal, ale pekne zabral.
Aby som ho len nechválil, tak mínus čo som cítil, že nevie dobre brzdiť, viac krát mi šiel do šmyku, kde by Highroller alebo DHR alebo čokolvek štuplovité brzdilo, tento šmýkal.
Celkovo hodnotím veľmi pozitívne tento pláštik a na bežné trailové jazdenie na zadné koleso odporúčam. Navyše drží krásne tlak aj bez mlieka.
Zdravím ake plaste su najlepšie s rozmermi 27.5·2.20. Je to bicykel KELLYS SPIDER 30.Pozeral som plaste CONTINENTAL TRAIL KING tak neviem či su to dobre plaste a potreboval by som kevlarove. Za rady vopred ďakujem .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
rozptyl jak svina
Síce je o 100g ťažší, ale zato tečie viac ako Lite Skin
Teraz riešim či ísť do ťažšieho a rýchlejšieho Mezcalu TNT alebo ľahšieho a pomalšieho IKONU 3C TR EXO
Na archaický rozmer kolies --- 26" --- potrebujem dozadu na iba "trailové" jazdenie niečo v štýle Maxxis Minion SS 2.3.
Bohužial nenašiel som žiaden shop na SK, ktorý by mal v ponuke tento Minion, čakám ešte na vyjadrenie MTBikera, možno by sa podarilo.
Nejaké rozumné alternatívy k nemu?
Vo výbere je ešte Aggressor, ale ten má 810g a síce v norme, ale keby bolo niečo ľahšie v rozmedzí 700-800 tak beriem radšej to. Pokiaľ mi niekto nepovie, že ten Aggressor za to stojí, je to super mega fasa guma nová, určená pre Enduro a oplatí sa aj napriek tej hmotnosti.
Hľadám fakt niečo iba do Karpát a žiadne hardcore kamenné zjazdy, do Bikeparku mám Miniony (DHF,DHR), na Enduro pojazdy mám Barony.
Díky.
nie vobec
Dal som na Maťovu skúsenosť a zobral podľa neho viac ako obstojnú alternatívu k tomu Minionu SS... Maxxis Tomahawk.
Váha do 800g (795g), má to bočné štuple, ktoré vraj v náklonoch podržia, 60tpi (robia sa aj v 120tpi) a rýchle odvaľuje.
Zajtra idem testovať...
Edit: ja ho ale jazdím na predku.
Aby som ho len nechválil, tak mínus čo som cítil, že nevie dobre brzdiť, viac krát mi šiel do šmyku, kde by Highroller alebo DHR alebo čokolvek štuplovité brzdilo, tento šmýkal.
Celkovo hodnotím veľmi pozitívne tento pláštik a na bežné trailové jazdenie na zadné koleso odporúčam. Navyše drží krásne tlak aj bez mlieka.
presne preto uz HighRoller II dozadu nedam