chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Keď tak na to pozerám tak sa mi zdá, že ten ráf je už dosť široký na to Barzo. To barzo už akoby vyrastalo rovno z pätky bez nejakého zaoblenia, takže možno nedokáže úplne dostať výrobcom navrhnutý tvar. Na tak široký ráf by som osobne už použil minimálny plášť 2,35 palca. Keď si vezmeš, tak jediný plášť ktorý je reálne 2,35 široký (z tých o ktorých sabavíme) je Maxxis IKON so svojimi 60mm. Vittoria 2,35 reálne u nikoho nie je široká 2,35 palca. Lebo 57mm (máme tu šírky od 55-58mm) nie je 2,35 palca, ale 2,25 palca. A 2,25 palcový plášť je už na 29mm ráfiky celkom úzky. Ja by som asi na takýchto ráfoch išiel na prednom kolese do Vittorie v šírke 2,6, len rátaj, že u teba by dosiahla zrejme výrobných 65mm. U mňa má 62mm, lebo ja ju mám zas na extrémne úzkom 22mm ráfiku.
Pridam sa k meracom, ved napokon tie cisla mozu niekoho zaujimat...
Nobby Nic 27,5 x 2,35 na 27mm rafku, tlak 1,6 bar = 59,3 mm
Rocket Ron 27,5 x 2,25 @ 27mm rafik @ 1.9 bar = 58.7 mm
No inac to sa mi zda celkom bieda na 2,35”, ja mam na 22,5mm rafiku rekon aj rekon race 2,25” zhodne 56mm, rekon mierne do plusu, race lahko pod.
Na tak sirokych rafikoch by som cakal teda viac
Super máš užší ráfik ako 25mm, nemal si aj Ikon 2,2 a nevedel by si povedať reálnu šírku?
Alebo niekto iný kto má cca 22mm ráfik aká je reálna šírka Ikon 2,2
Na 25mm ráfiku mám šírku Ikonov 58mm a potreboval by som zlepšiť priechodnosť. Či je to nadmieru široký Ikon a preto ho mám o 60g ťažší ako udáva výrobca? Hm?
Super máš užší ráfik ako 25mm, nemal si aj Ikon 2,2 a nevedel by si povedať reálnu šírku?
Na 25mm ráfiku mám šírku Ikonov 58mm a potreboval by som zlepšiť priechodnosť. Či je to nadmieru široký Ikon a preto ho mám o 60g ťažší ako udáva výrobca? Hm?
Ja som vcera nahodil Ikon 2,2 na rafik 24mm a nameral som 55,5
preco? mne dost pomohli
ikony jednoznacne vedu a preto toto nemam uz chut skusat ziaden plast lebo pod 60mm nechcem ist a pozeram ze vacsina akoze 2,35" plastov je na tom biedne. 65mm by bolo tiezfajn - no to by sa tu musela rozbehnut este mm informacna kampan o 2,4 a 2,6" plastoch no ktym by to uz chcelo aj vahu
Gusto veď prečítaj aj o 2,6 Vittorii Agarro. Písal som moje namerané hodnoty. Mala by byť použitá na min ráfiku šírky 30mm. Ja to používam na 22mm rafiku aby som mal z boku ochranu voči kameňom. Šírku mám 62mm. Tento plášť by mal mať 65mm. Čo je len o málo viac ako Ikon 2,35. Valivý odpor Agarro ku Ikonu je pocitovo o dosť lepší. A keď chceš tak tu máš aj hmotnosť.
hej obcas sa tu nieco objavi - ale takto pokope to malo lepsiu vypovednu hodnotu
a presne pre toto sa bojim skusat aj 2,6" plaste - bol by mozno len o 3mm sirsi ale zato o 200g tazsi + 2,6" uz byvaju aj drahsie.
Neodporúčam...Takto som ich zodral za 1 mesiac(cca2000km).Dva defekty ktoré nezalepilo ani overené mlieko.Ten druhý vidno na foto strelilo to rovno na štupli.
Ináč Gusto netreba sa tejto konkrétnej 2.6ky od Vittorie báť. Závisí od toho čo jazdíš. Ja som začal po kúpe nového bicykla minulé leto s plášťami Continental RaceKing s hmotnosťou 500g. Na biku som mal originál Ikony 2,35 OEM verziu s viac ako 800g. Tie šli preč do týždňa, akože nebudem jazdiť také šmejdy....Ale našťastie ich nik nekúpil, tak som ich hodil do skladu. Rýchlo som začal jazdiť aj ľahšie traily a CONTI už mali prvé nedostatky..teraz jazdím už len Vittorie a tie majú viac ako 700g a nič ľahšie už ani nechcem, ani nepotrebujem.... Ale nezľaknú sa ostrých kameňov. Agarro som kúpil len na skúšku ako alternatívu k IKONOM..Ikony jazdím do snehu v zime. Ale to Agarro treba skúsiť. Reálna šírka menej ako 2,5 palca. Na trailoch výborný plášť a na asfalte sa menej namáhaš ako na IKON 2,35 aj sú tichšie ako IKON 2,35. Dal by som sem aj fotku Agarro 2,35 - hmotnosť...ale by sa zas niekto nervoval, že tu zas všetci dávajú fotky plášťov na váhe...tak len napíšem, že ten plášť je o 6g ľahší (970g) ako v šírke 2,6 Nechápem ako je to možné, ale je to tak Celkovo ani nerozumiem ako môže kilový plášť ísť tak ľahko na asfaltovom stúpaní.
JohnnyZLiptova Dik, veľký rozdiel to nieje. 1mm z každej strany kolesa mi nič nepomôže ? Ale aj tak mi príde 58mm na 2,2” plášť veľa, keď 60mm mávajú 2,35” Ikony...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nobby Nic 27,5 x 2,35 na 27mm rafku, tlak 1,6 bar = 59,3 mm
Rocket Ron 27,5 x 2,25 @ 27mm rafik @ 1.9 bar = 58.7 mm
Na tak sirokych rafikoch by som cakal teda viac
Ja som vcera nahodil Ikon 2,2 na rafik 24mm a nameral som 55,5
Zadny 2,35" na 25 mm rafiku ma skoro 59mm, predny ma presne 57,5mm.
preco? mne dost pomohli
ikony jednoznacne vedu
a presne pre toto sa bojim skusat aj 2,6" plaste - bol by mozno len o 3mm sirsi ale zato o 200g tazsi + 2,6" uz byvaju aj drahsie.
Ikon 2,2 rafik 23mm namerané 56mm predné aj zadné