chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Jazdi niekto Ikon a presiel na Racing Ralph, 29" verzia? Kamos ich mal a pripadaju mi uzucke oproti Ikonom. Tiez ked som mal starsiu verziu asi pred x rokmi sa RR rychlo zodral.
ak by ti nevadilo mat na kazdom kolese inu znacku, tak vpredu by si pokojne mohol nechat ten nobby nic, podrzal by viac ako ardent race a dozadu namiesto nobby nica ten ikon
nazdar komunita, jazdíte tu niekto Maxxis Minion DHF 27.5x2.5WT plášte na ráfikoch s vnútornou šírkou 29mm? Maxxis píše, že tie ich Wide Trail sú len pre 30-35mm. Problém je že širšie DHF ako 2.3 bez označenia WT nezoženiete. Chcel by som to skombinovať s DHRII 2.3 dozadu. Či si myslíte, že je to celkovo "divná" kombinácia pre trail/enduro jazdenie
Mám vpredu Assegai 2.50 WT na 25mm ráfikoch a bez problémov. Moja hmotnosť okolo 80kg, tlak fúkam cca 1.5bar. Tie Maxxis WT plášte jazdí veľa ľudí na užších ráfoch ako 30mm. Podľa mňa kombinácia DHF/DHRII je dobrá, jazdil som to tak aj ja, ale vpredu DHF 2.3.
cr0coDiL jazdím 2,5WT na 24mm ráfikoch bez problémov, s tlakmi cca 1,5-1,8bar a nežuje sa to, nemá to žiaden kockový profil, v pohode jazditeľné plášte.
Tá kombinácia je trochu overkill, ale závisí kde jazdíš, v kamenistých zjazdoch sa mi to osvedčilo, také tvrdšie enduro, na trailovanie je to zbytočné ťažké a masívne kombo, ale zas podrží hodne...
...Tá kombinácia je trochu overkill, ale závisí kde jazdíš, v kamenistých zjazdoch sa mi to osvedčilo, také tvrdšie enduro, na trailovanie je to zbytočné ťažké a masívne kombo, ale zas podrží hodne...
No to mi napadlo či to nie je overkill, jazdím hlavne domáce traily - KE.CY, sem tam Ľubovnianske Cyklostopy, či Prešovské Singletracky... Ale zase chcem aby aj podržali keď sa ocitnú v niečom drsnejšom. Taktiež meniť plášte podľa podmienok sa mi nechce, taký "univerzál". Toľko modelov na trhu, človek je z toho potom ?
Taktiež meniť plášte podľa podmienok sa mi nechce, taký "univerzál". Toľko modelov na trhu, človek je z toho potom ?
Presne kvoli tomuto by si mal jazdit plaste na povrch, ktory jazdis najcastejsie. Ak nemas verzie DD a butylove, cize do kila plaste, tak si v pohode. Kludne chod do toho. Nie su to potom zas ziadne extra kotvy.
Čaute, akú kombináciu plášťov od maxxisu by ste mi poradili. Giant trance 2 (27.5), teraz mam rovnaké high roller 2,4 EXO TR. Jazdím prevažne lesy zvážnice šotolinu asfaltu sa snažím vyhýbať nie vždy sa to dá. S tými HRII som sa cítil ako traktor chcelo by to niečo rýchlejšie. Nenaháňam km jazdím max +-60km ď
nazdar ľudia prosím iba nejaký rýchly tip na plaste mam ctm scroll 2019 a sú tam teraz WTB Vigilante Comp 27,5x2,3 že čo lepšie by ste si dali namiesto toho .diky moc
Ja tu dodám svoju skúsenosť mountain king vpredu a crossking vzadu po asfalte utrpenie,ale akonáhle prejdem do lesa,kamene,štrk tak to pohodlie je citeľné myslím že na také obyčajné jazdenie a keď biker nemá veľkú váhu ako ja som ak cross vpredu aj vzadu bude lepšia volba
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chcel by som prejst na Maxxis,jazdim 20¨% asfalt,zbytok lesne cesty,sotolina,sem tam trail ,kamene,chcel by som dat tieto
predne koleso:
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-ardent-race-29x2-35-3c-maxxspeed-exo-tr-plast-kevlar.html
zadne koleso https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-ikon-29x2-35-3c-exo-tr-plast-kevlar.html
Dobra volba??ci dozadu dat nieco lacnejsie
Vdaka
Tá kombinácia je trochu overkill, ale závisí kde jazdíš, v kamenistých zjazdoch sa mi to osvedčilo, také tvrdšie enduro, na trailovanie je to zbytočné ťažké a masívne kombo, ale zas podrží hodne...
No to mi napadlo či to nie je overkill, jazdím hlavne domáce traily - KE.CY, sem tam Ľubovnianske Cyklostopy, či Prešovské Singletracky... Ale zase chcem aby aj podržali keď sa ocitnú v niečom drsnejšom. Taktiež meniť plášte podľa podmienok sa mi nechce, taký "univerzál". Toľko modelov na trhu, človek je z toho potom ?
Presne kvoli tomuto by si mal jazdit plaste na povrch, ktory jazdis najcastejsie. Ak nemas verzie DD a butylove, cize do kila plaste, tak si v pohode. Kludne chod do toho. Nie su to potom zas ziadne extra kotvy.
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-maxxis-rekon-race-29x225-kevlar-tr-dc-oem/11658
Maxxis Rekon+ 29x2.80" EXO DC plášť, TR, kevlar
58,99 €
MOC 83,99 €na nejake trailovanie je malý vzorek, mne to ale nevadí
rekon je sice redší ale dobre brzdí
v 2,25ke maju oba 59mm,
stačí verzia exo tr dc