chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ako uz som viac x pisal, wolfpack cross za mna parada... Mam ho vzadu...2500 km cca a dezenu este dostatocne dost, netrha sa, paradny grip... Proti barzu vzadu aj lepsie brzdi v terene...
Jaiub skus Kenda Booster/Rush V amerike su dost popularne a u nas ich skoro nik nejazdi. Na pohlad aj parametrami vyzeraju dobre. Som zvedavy na feedback
Pirelli XC RC na prachu dost smykaju pri brzdeni, kedze na behuni je prakticky suvisly pas stuplov s minimedzierkami. Ale tie bocne stuple su dost vyrazne, takze stopu vedu dobre.
Tiez mam pocit, ze Pirelli su sice drahsie, ale kvalitou najlepsie plaste co som mal ci uz na ceste ci MTB (moja skusenost vs. Schwalbe, Continental, Specialized, Maxxis, Wolfpack). Vsetky boli pekne rovne, lahke nahadzovanie a ako jedine mi aj na cestaku vedia urzat tlak aj par dni.
Ale co sa tyka rychlosti tak mam pocit ze aj tak bolo najrychlejsie combo este stare Schwalbe Racing Ray/Ralph Snakeskin. Ale vela nevydrzali. Tie nove su sice tazsie ale na bicyclerollingresistance absolutne kraluje konstrukcia Super Ground. Aj Ray aj Ralph vysli perfektne.
ja sa teda opatrne prihlásim ku skúsenosti s Kenda Rush Pro SCT v rozmere 2.40. opatrne pretože sa nepovažujem za skúseného bikera a nevyskúšal som veľa druhov plášťov aby som bol schopný porovnať ich medzi sebou. ale teda:
- váha +- sedela s údajom výrobcu
- používam ich ako bezduše samozrejme a nahodiť išli bez problémov (aj keď tam môže záležať na ráfe)
- nevšimol som si žiadnu výrobnú nedokonalosť typu hádzanie plášťa alebo bubliny alebo nerovnomerný tvar
- s priľnavosťou v podmienkach, pre ktoré sú primárne určené (tvrdý alebo suchý prašný povrch) som spokojný, ale ani na vlhkom podklade to nie je žiadna tragédia
- na jeseň som prehodil na zimné (tiež Kenda, Hellkat 2,4) v mazľavom blate hore kopcom už totiž prešmykovali
- teraz ich už mám prehodené naspäť a teda síce len pocitovo, žiadne meranie, ale oproti tým Hellkat to ide samé , proste pocitovo sa omnoho menej narobím
- defekt ani prieraz som zatiaľ nemal a jazdím po Zobore, čo je relatívne kamenistý terén, na druhej strane nejdem žiadne mega bomby
používam ich na trailovom HT a za mňa zatiaľ proste plnia moje očakávania a potreby a nemám dôvod špekulovať nad zmenou
Hary13 Rabbit je az prekvapivo dobry na mokrom povrchu. Mam "len" 2,25-tky a este ma v tomto smere nesklamali. Na maraton v Humennom som siel s malou dusickou, kedze zadny uz je na vymenu a povrch trate bol po dazdoch miestami velmi narocny, no napriek tomu som nemal absolutne problem vo vyslapoch v prudkych stupaniach. Siel som aj tam, ked mnohi tlacili. Na fotke je vidiet cca ake podmienky panovali a aj vyska stuplov na zadnom
Konecne nejake zmienky o tych Kendach Ved prave, ze u nas to nikde nevidno, preto som sa tomu nejak branil. Ale uz som sa asi rozhodol, tie Rush som neregistroval iba Booster a vyzeraju asi dobre Snad su to neni uplne Thunder Burty Skoda ze nemaju tu SCT ochranu aj pod behunom ako to ma Super Ground, ale tak snad to maju premyslene.. Teraz uz iba ci ich hodim aj p/z alebo dopredu skusim ten Booster... Ale ked stacia aj na Trail HT bikoch Axe1 Dik za info, vedel by si ich este zmerat aku maju realnu sirku, na ako sirokom rafe a cca tlaku? Dakde som postrehol ze aj v 2,2" su dost siroke, tak ci nahodou tieto 2,4" by v tom pripade neboli az priliz zbytocne objemne... Ad2, kde si ich kupoval? U nas ich nevidim vobec, cesi sakra draho a potom rozne na DE shopoch...
Nasiel som ich aj na bicyclerollingresistance, trochu ma zneistuje namerana vyska dezenu len 1,8mm, co je este menej ako Aspen/XC RC, Renegade... Aaaale, dobre budu... copyrightwww.mtb-news.de www.mtb-news.de
Pireli XC RC 2.4 prowall je dosť gúút plášt jazdil som srtriedal IKON / Aspen a ten Pireli je úplne že niekde inde grip , rýchlosť , váha , odolnosť len má negatívum že sa rýchlejšie dere ale odjazdené blato poriadne galeje , prach , sucho , mokré korene a výborne sú ! Je to istota a neni tam čo vymýšlať !
Asi sa blbosť spýtam, ale majte zľutovanie chalani
Jazdím dlhé roky Maxxis Ikon 27,5 x 2.2.
Posledný rok som v zjazdoch totálne pribrzdená, rozumej - cúvam dole kopcom, proste stratila som akú takú istotu. Mám pocit, že mi zadné koleso lieta ako handra vo vetre
Takže otázka
Môžem dať na predné koleso Ikon 2.2 a na zadné napríklad Rekon 2.4?
Chcela som Pireli XC RC 2.4, ale 27,5 zrejme nevyrábajú, pretože ich nemôžem akosi nájsť.
Alebo dajte tip, čo tam mám obuť, nech som rýchla hore kopcom, ale v zjazde nech ma plášte podržia.
Ja viem, náročná som
Vďaka
tak v prvom rade potrenuj techniku trosku lebo dozadu ide vzdy hladsi alebo aspon rovnaky plast ako je v predu dalej - zmestis do toho scotta 2.4 plast aby zostalo miesto aj na blatko? vyskusaj Continental Cross King 2.3" predok - zadok. alebo vittoria barzo
edit: no tufo je zvlastne, az take terno to nieje - a myslin 27.5" nerobia. tie odomna vyssie spomenute ale maju velmi podobny vzor ako XC14 ktore jazdim teraz a ten sa mi dost pozdava.
ak by si chcela zostat pri maxxise tak vymen ikony za ardent race - ten sa zvykne davat dopredu ako drsnejsia alternativa ikona, ak nieje okolo ikona moc miesta nazvys, zostan teda pri 2.2" . ale ja by som skusil tie kross kingy.
PINY ešte prosím napíš aký tlak jazdíš vpredu/vzadu. Môžeš mať najlepšie plášte, ale príliš vysoký tlak "zabije" jazdné vlastnosti. Vnútorná šírka ráfku je tiež dôležitá info.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pirelli XC RC na prachu dost smykaju pri brzdeni, kedze na behuni je prakticky suvisly pas stuplov s minimedzierkami. Ale tie bocne stuple su dost vyrazne, takze stopu vedu dobre.
Tiez mam pocit, ze Pirelli su sice drahsie, ale kvalitou najlepsie plaste co som mal ci uz na ceste ci MTB (moja skusenost vs. Schwalbe, Continental, Specialized, Maxxis, Wolfpack). Vsetky boli pekne rovne, lahke nahadzovanie a ako jedine mi aj na cestaku vedia urzat tlak aj par dni.
Ale co sa tyka rychlosti tak mam pocit ze aj tak bolo najrychlejsie combo este stare Schwalbe Racing Ray/Ralph Snakeskin. Ale vela nevydrzali. Tie nove su sice tazsie ale na bicyclerollingresistance absolutne kraluje konstrukcia Super Ground. Aj Ray aj Ralph vysli perfektne.
- váha +- sedela s údajom výrobcu
- používam ich ako bezduše samozrejme a nahodiť išli bez problémov (aj keď tam môže záležať na ráfe)
- nevšimol som si žiadnu výrobnú nedokonalosť typu hádzanie plášťa alebo bubliny alebo nerovnomerný tvar
- s priľnavosťou v podmienkach, pre ktoré sú primárne určené (tvrdý alebo suchý prašný povrch) som spokojný, ale ani na vlhkom podklade to nie je žiadna tragédia
- na jeseň som prehodil na zimné (tiež Kenda, Hellkat 2,4) v mazľavom blate hore kopcom už totiž prešmykovali
- teraz ich už mám prehodené naspäť a teda síce len pocitovo, žiadne meranie, ale oproti tým Hellkat to ide samé
- defekt ani prieraz som zatiaľ nemal a jazdím po Zobore, čo je relatívne kamenistý terén, na druhej strane nejdem žiadne mega bomby
používam ich na trailovom HT a za mňa zatiaľ proste plnia moje očakávania a potreby a nemám dôvod špekulovať nad zmenou
Axe1 Dik za info, vedel by si ich este zmerat aku maju realnu sirku, na ako sirokom rafe a cca tlaku? Dakde som postrehol ze aj v 2,2" su dost siroke, tak ci nahodou tieto 2,4" by v tom pripade neboli az priliz zbytocne objemne... Ad2, kde si ich kupoval? U nas ich nevidim vobec, cesi sakra draho a potom rozne na DE shopoch...
Nasiel som ich aj na bicyclerollingresistance, trochu ma zneistuje namerana vyska dezenu len 1,8mm, co je este menej ako Aspen/XC RC, Renegade... Aaaale, dobre budu...
Jazdím dlhé roky Maxxis Ikon 27,5 x 2.2.
Posledný rok som v zjazdoch totálne pribrzdená, rozumej - cúvam dole kopcom, proste stratila som akú takú istotu. Mám pocit, že mi zadné koleso lieta ako handra vo vetre
Takže otázka
Môžem dať na predné koleso Ikon 2.2 a na zadné napríklad Rekon 2.4?
Chcela som Pireli XC RC 2.4, ale 27,5 zrejme nevyrábajú, pretože ich nemôžem akosi nájsť.
Alebo dajte tip, čo tam mám obuť, nech som rýchla hore kopcom, ale v zjazde nech ma plášte podržia.
Ja viem, náročná som
Vďaka
edit: no tufo je zvlastne, az take terno to nieje - a myslin 27.5" nerobia. tie odomna vyssie spomenute ale maju velmi podobny vzor ako XC14 ktore jazdim teraz a ten sa mi dost pozdava.
Techniku môžem trénovať, keď budem mať pocit istoty v plášťoch, nie som samovrah
Ta šak pošli nejaký segment v teréne do kopca dáme si priateľský súboj
Pivo platí ten rýchlejší ale
Ja som to mal na 19mm rafkoch
Na zimu som daval Forekaster/Barzo alebo Forekaster/Ardent