chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Z tých Wolfpack sa ktorý asi najviac podobá na Maxxis Rekon alebo Specialized Ground Control? Podľa fotiek by som povedal, že Cross. Či? Hľadám pomaly náhradu.
A wolfpack co, idealne plaste... Nederu sa, lahko sa odvaluju a su lahke...
už ich máme v partii všetci-verziu Cross,tie plášte sú úplne vo všetkom o level vyššie od porovnateľnej konkurencie
nielenže lahko odvalujú,ale v teréne aj podržia až prekvapivo dobre na to,aké malé štuple majú
Spýtam sa. Ako smerujete rotáciu plášťa Racing Ralpf na zadnom kolese? Podľa smeru rotácie na plášti alebo opačne
Podľa šípky smeru rotácie na bočnici, tak ako to uvádza výrobca. Pokiaľ viem, tak naposledy sa dávali opačne šípy na traktoroch na predne-zadné kolesá. Ale môžem sa mýliť, nie som podržtaška a nefotím sa cez víkend s traktorom.
nemôžem si pomocť ale subjektívne ešte aj ten modrý Wicked Will 2,4 sa gúľa na asfalte lepšie ako Ikon 2,35 a v teréne je trakcia ale uplne že inde. Ikon je dobrý plášť na štrk a hrbolatý terén pekne tlmí ten casing ale gúľanie by som pri Maxxisoch neriešil. Jazdil som Ikon a Arden 2,25 voľakedy dávno išlo to lepšie ako Miniony a teraz jazdím Wicked WIll a Nobby Nic 2,4 a gúľa sa to rovnako ale trakcia v lese je uplne inde, a aj v blate, tam ikon plával úplne. Rekon pláštu už vôbec nerozumiem, dozadu sa zle gúľa a vpredu nemá grip, Nobby Nic je lepší vo všetkom, možno okrem nájazdu km. Ked treba riešiť gúľanie na asfalte pozrel by som sa po Schwalbe Ralph a Ray kombo alebo po Vittoriach, Alebo Raceking od Conti a je to v suchu
Niektore plaste maju vyrobcom uvedeny rozdielny smer nahodenia vpredu a vzadu.. z pamati napr Rapid Rob.. ale to nie je pripad RaRa
Ak sa nemýlim tak prvý Racing Ralph mal zvlášť smerovanie na predné koleso a zvlášť na zadné. Preto sa mi to tak vidí že ten vzor dezénu na zadnom kolese by som otočil
Ak na bocnici nemas dve opacne sipky s popisom front / rear, tak vyrobca odporuca rovnaky smer nahodenia. Na konci dna je to samozrejme, ale len na tebe
Práve končím dovolenku v Chorvátsku a moje krátke zhodnotenie plášťov, ktoré sa mne osvedčili/neosvedčili na miestne chodníčky:
Tufo XC 12/Tufo XC 12 - úplne nevhodné, nevydržali ani proti tŕňom, ani na skalkách, defekt na prednom aj na zadnom, plášť dobrý na SK hlinené chodníčky, sem absolútne neodporúčam
Specialized Fastrack Control T5/Renegade Control T5 - vpredu v pohode, na zadnom predratá bočnica
Vittoria Barzo TNT/Mezcal TNT- bez problémov
Hutchinson Kraken Hardskin/Kraken Hardskin - úplne bez problémov, z týchto spomenutých najvhodnejšie
Nie, tento rok iba tie Tufo, ostatné som používal v minulých rokoch. Na tie Tufo som bol celkom zvedavý, lebo ich jazdím rok a doma to boli naozaj dobré plášte. Tu ma osobne veľmi sklamali v porovnaní s tými ostatnými.
Tufa su známe že moc toho nevydržia po zvažnici a asfalte OK pri vstupe medzi kamene klacky a podobný nešvar je to hop alebo trop. Na maratónoch sa tie plášte doslova vytratili nie je na nich spoľahnutie.
Zaujal ma ten Wolffpack cross 700g na 2,4 je tá úplne spodná hranica kde by človek povedal že to nemusí byť úplny papier. Dano5 jazdite ich v partii aj že bomby v térene či iba výletne tempá na pohodú.
Ikon EXO 3c maxxspeed vydrží brutálne klády na pretekoch tak či aj Cross ma podobné vlastnosti ak píšeš že je lepší od konkurencie. Inač kde ho kupujete nikde na Sk eshope ho nevidím. Dik za info.
Cross uz jazdim dva roky a jazdim s nim uplne vsetko a stale... Vydrzi masaker... Sice nejazdim bike parky, ale napr na brezine novy flow trail, oko traily viac x atd atd...
Kupovali sme aj Dano z origo stranky...
je lepšie kvôli poštovnému dohodnúť sa a zobrať ich viac kusov
je tiež pozoruhodné,že aj pri tej nízkej váhe sú aj E-bike specific,len pozor,sú trošku ťažšie ako uvádzajú-moje 29 x 2,4" mali cca 740 gr. (ale mne to pri tej odolnosti ani trochu nevadí)
Tak ja som ties hodil kombo vittoria mezcal barzo a vydrzali mi 3 vyjazdy na druhom diera v bocnici na zadnom na 3 vyjazde diera v bocnici na prednom to sa mi z maxismi stalo za 3 tisic 1x. mate niekto typ na podobne plaste s pevnejsou bocnicou co znesu aj trochu dychlejsiu v hosom terene? Lebo kupovat plaste za 70e na 100km je trochu over
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
už ich máme v partii všetci-verziu Cross,tie plášte sú úplne vo všetkom o level vyššie od porovnateľnej konkurencie
nielenže lahko odvalujú,ale v teréne aj podržia až prekvapivo dobre na to,aké malé štuple majú
Podľa šípky smeru rotácie na bočnici, tak ako to uvádza výrobca. Pokiaľ viem, tak naposledy sa dávali opačne šípy na traktoroch na predne-zadné kolesá. Ale môžem sa mýliť, nie som podržtaška a nefotím sa cez víkend s traktorom.
Ak sa nemýlim tak prvý Racing Ralph mal zvlášť smerovanie na predné koleso a zvlášť na zadné. Preto sa mi to tak vidí že ten vzor dezénu na zadnom kolese by som otočil
Tufo XC 12/Tufo XC 12 - úplne nevhodné, nevydržali ani proti tŕňom, ani na skalkách, defekt na prednom aj na zadnom, plášť dobrý na SK hlinené chodníčky, sem absolútne neodporúčam
Specialized Fastrack Control T5/Renegade Control T5 - vpredu v pohode, na zadnom predratá bočnica
Vittoria Barzo TNT/Mezcal TNT- bez problémov
Hutchinson Kraken Hardskin/Kraken Hardskin - úplne bez problémov, z týchto spomenutých najvhodnejšie
Zaujal ma ten Wolffpack cross 700g na 2,4 je tá úplne spodná hranica kde by človek povedal že to nemusí byť úplny papier. Dano5 jazdite ich v partii aj že bomby v térene či iba výletne tempá na pohodú.
Ikon EXO 3c maxxspeed vydrží brutálne klády na pretekoch tak či aj Cross ma podobné vlastnosti ak píšeš že je lepší od konkurencie. Inač kde ho kupujete nikde na Sk eshope ho nevidím. Dik za info.
Kupovali sme aj Dano z origo stranky...
https://wolfpack-tires.com/produkt-kategorie/mtb/
je lepšie kvôli poštovnému dohodnúť sa a zobrať ich viac kusov
je tiež pozoruhodné,že aj pri tej nízkej váhe sú aj E-bike specific,len pozor,sú trošku ťažšie ako uvádzajú-moje 29 x 2,4" mali cca 740 gr. (ale mne to pri tej odolnosti ani trochu nevadí)