chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
To ti slnko spraví aj pri 2 atm ako mne (teda aspoň roztrhne dušu) opakovane na balkóne aj vonku, aj keď som si dával pozor. Niekedy aj po 2 hod po tom ako som dal bike späť do izby, bo na neho začalo poobede svietiť slnko
aku teplotu moze mat teraz asfalt-dost vysoku 60 a viac isto,a ked sa on guma trie co i len kilometer...a potom sup merat tlak,sorry ale fyzika nepusti,preco vzduch v balone zohrievame?!rozdiel bude pri kazdom objeme prislusne zodpovedat...
poprosim poradit
Na nove kolesa (29") chcem nahodit bezdusoveplaste a uz sa dlhsie rozhodujem, ze ake.
Aj som skoro rozhodnuty, ale chcel by som pocut aj ine nazory. Jazdim hlavne lahsie lesne cesty + presuny po asfalte, ale obcas aj nejaky ten narocnejsi chodnik a tak by bolo dobre aby sa plast neroztrhal na prvom ostrejsom kameni.
uvazujem nad tymito moznostami:
1) Racing Ralph TLR SS dozadu a dopredu Rocket Ron SS dopredu (este uvazujem nad Nobby Nic SS dopredu)
Ja som dosť dlho jazdil Specialized Fast Track vzdau a v predu Specialized Captain control v predu a úplne mi to vyhovuje. Teraz mám aj Continental Race king 2.2 vzdau ale s tým Fast Track som akosi spokojnejší
Dnes som prekonal 3750 km na plášti Specialized Fast Trak Control 29x2.2" 2012 (čiže to je ten novší s FEA) a stále som prekvapený v akom dobrom stave je, čo všetko vydržal a ako dobre funguje bez duše. Takže môj hlas je pre Specialized.
Alebo potom Schwalbe.
Alebo to kombinovať, nobby nic ss dopredu a fast trak dozadu...
Continental by som v tomto prípade nebral - racesport slabá odolnosť, protection až príliš "tuhé", celkovo neistá plná použiteľnosť bez duší kedy raz jeden model je TLR, raz nie je, prípady vyzutia na b-f a pod..
specialized bol aj moj favorit .. takze dik za potvrdenie
len teraz ich este najst niekde v dobrom rozmere
mozem dat dopredu GC 2.1 a dozadu FT 2.2 ? alebo radsej dat dozadu FT 2.0?
specialized bol aj moj favorit .. takze dik za potvrdenie
Ja mám teraz FT 2,2 a už sa mi to zdá byť dosť balón . Takže nabudúce budem hľadať max 2,1...
...ahoj, nechcem zakladať nové vlákno a kedže je tu strašne veľa odpovedí, nestihol by som to prečítať ani za mesiac (možno)...
...poradíte?? ..mam http://www.ghost-bikes.cz/28579-ghost-se-6000 - je možné na tieto rafiky dať bezdušové plášte a s akýmy rozmermi, všimol som si, že nemusia byť rovnaké ako mám teraz -.tak neviem..."Ď"
...nechce sa mi meniť dušu večer a niekde ďaleko v lese...
Presne tak by som to vyriešil ak by si chcel ostať pri jednej značke. Užší Fast Trak by som nebral, idem odmerať ten plášť, mám taký pocit že je skôr 2.1". (tak je to nejakých 52.6-53mm cez štuple, na ráfiku s 19mm vnútornou šírkou, čiže ozaj nič extra, vyťahaná 2.0" verzia na širokom ráfiku ho môže prekonať )
Ahoj "Patrik", bicykel "ide jak gula", som velmi spokojný, nelutujem tie peniaze ani trošku... Ten tmel tam musí byť?? Keď sa roztrhne špic, čo potom..dva som už menil..
Za plašť by som dal 30€ +/- radšej kvalitnejši ako potom nadavať
Fajn, to som rád že ide OK Tmel treba, bez neho by to nemalo zmysel a nebolo by to na tých ráfikoch ani použiteľné (asi ani UST plášte by nezaskočili do pätky tak že by poriadne tesnili v každej situácii).
Si môžeš každú dierku pre nipel zalepiť individuálne a v prípade potreby odlepiť, porobiť čo treba a znova zalepiť Neviem čo by bolo v tomto prípade najlepšie, jednoducho tie diery musia byť utesnené a ak sa potrebuješ v tom hrabať treba počítať s tým že pásku bude treba niekde odlepiť.
Jedna chybajuca ciarka a zmeni cely vyznam vety. Ale viem ako si to myslel. Odolne ale uzke. Viem, ze maxxis ma uzsie plaste v tom istom rozmere ako iny vyrobca, ale teraz mam Michelin 2.25 takze Maxxis 2.35 by mal byt rovnaky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na nove kolesa (29") chcem nahodit bezdusove plaste a uz sa dlhsie rozhodujem, ze ake.
Aj som skoro rozhodnuty, ale chcel by som pocut aj ine nazory. Jazdim hlavne lahsie lesne cesty + presuny po asfalte, ale obcas aj nejaky ten narocnejsi chodnik a tak by bolo dobre aby sa plast neroztrhal na prvom ostrejsom kameni.
uvazujem nad tymito moznostami:
1) Racing Ralph TLR SS dozadu a dopredu Rocket Ron SS dopredu (este uvazujem nad Nobby Nic SS dopredu)
2) Continental RaceKing Protection dozadu a X-King Protection dopredu (tu je problem, ze u nas takmer kazdy obchod neuvedie ci sa jedna o RS alebo protection verziu
3) Specialized Fast Trak Control dozadu a Ground Control dopredu
4) trochu "exoticky" Hutchinson Cobra hardskin dozadu a Toro hardskin dopredu
dik
Alebo potom Schwalbe.
Alebo to kombinovať, nobby nic ss dopredu a fast trak dozadu...
Continental by som v tomto prípade nebral - racesport slabá odolnosť, protection až príliš "tuhé", celkovo neistá plná použiteľnosť bez duší kedy raz jeden model je TLR, raz nie je, prípady vyzutia na b-f a pod..
Ja mám teraz FT 2,2 a už sa mi to zdá byť dosť balón
...poradíte?? ..mam http://www.ghost-bikes.cz/28579-ghost-se-6000 - je možné na tieto rafiky dať bezdušové plášte a s akýmy rozmermi, všimol som si, že nemusia byť rovnaké ako mám teraz -.tak neviem..."Ď"
...nechce sa mi meniť dušu večer a niekde ďaleko v lese...
Presne tak by som to vyriešil ak by si chcel ostať pri jednej značke. Užší Fast Trak by som nebral, idem odmerať ten plášť, mám taký pocit že je skôr 2.1". (tak je to nejakých 52.6-53mm cez štuple, na ráfiku s 19mm vnútornou šírkou, čiže ozaj nič extra, vyťahaná 2.0" verzia na širokom ráfiku ho môže prekonať
jurajc
Hej, mohlo by to ísť, treba nejakú sadu - ventilky, pásku na zalepenie otvorov pre niple a tmel. Potom samotné plášte - nejaké určené na bezdušové použitie sú samozrejme istejšia voľba, takže už len záleží od tvojho cenového limitu a od požiadaviek na plášte. Môžeš napríklad hodiť dopredu aj dozadu spomínaný Fast Trak Control, prípadne ak chceš vpredu plášť čo lepšie drží tak napr. http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-michelin-wild-grip%C2%B4r-21-tlr-2012/4359 / http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-michelin-wild-grip%C2%B4r-225-tlr-2012/4378 alebo spomínaný Nobby Nic, Ground Control...
Dozadu s veľkou odolnosťou napr. http://on-one.co.uk/i/q/TYGESATNT/geax_saguaro_tnt_26_inch_mtb_folding_tyre
Michelin Wild Enduro Front Magix Competion line 29x2,40 TS TLR MTB plášť kevlar čierny
79,99 €
MOC 88,99 €Za plašť by som dal 30€ +/- radšej kvalitnejši ako potom nadavať
Si môžeš každú dierku pre nipel zalepiť individuálne a v prípade potreby odlepiť, porobiť čo treba a znova zalepiť
http://www.reifenbreiten-datenbank.de/reifen-Michelin-WildRock%60R-26x2.25.html