chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
este pre doplnenie. najcastejsie a najradsej jazdim suchy povrch a konkretne trasu "po stopach sulovskeho maratonu". je vsak jasne, ze blatu v lese, ktore koli stromom slnko nepresusi sa nikdy nevyhnem. ale to sú take jednotlive kaluze s bahnom.
ja mam x-king vzadu, vpredu mam maxxis ignitor, resp. On-One Smorgasbord 2,25 (od jesene do jari)
Vcera som trochu sekol RocketRon 2.25 na zadnom kole. Zlepil som to a zatial to drzi uvidime ako to bude po zatazi. No rozmyslam kupit nieco ine. Napr taky Racing Ralpha. Spokojny som, ale chcem skusit nieco ine. Otazka znie je lepsie kupit 2.1 alebo 2.25. Ze v predu je lepsie mat siroky mi je jasne, ale co je lepsie mat vzadu neviem. Dakujem za pripadne odpovede
Záleží kde jazdíš a ako. Môj názor jazda 50/50 terén - cesta stačia 2.1 Ak jazdíš prevažne viac terén a chceš jazdiť nižšie tlaky tak zober 2.25. Ralph je dobrý do zadu. Ja teraz sķúšam Maxxis IKON 2.2.
No cestu jazdim len tak na presuny. Inak taky lesny teren s tazsimi usekmi. O tu sirku plastov mi islo len tak lebo nikdy som nemal rozdielne sirky
Ale asi nebudem spekulovat dam zase 2.25 a je
Mne sa po vcerajsku nejako prestal pacit ten Geax Saguaro .. mozno uz ako ojazdeny je horsie, alebo sa mu nepacil Tribec/Vtacnik .. ale je rychly a odolny, to je zaklad .. alebo som si zvykol na tucne plaste ala x-king.
Po takmer 3 rokoch som vymenil zjazdene Schwalbe Smart Sam za nove plaste. Za celu dobu som mal na nich len 1x defekt... Teraz uz 2 mesiace jazdim vpredu Schwalbe Noby Nic, vzadu Specialized Fast Track, ale stihol som 1x defekt vpredu a 3x vzadu... Neviem ci to je len nahoda, ale zacinam rozmyslat, ze Fast track vymenim. V plasti nezostal ziadny trn, to som daval pozor.S vlastnostami oboch plastov v terene som spokojny, ale skoro kazdy 3 vyjazd riesit defekt ma prestava bavit:(
Ahojte chcel by som sa spýtať na názor a skúsenosti s plášťom Continental Mountain King II 2,2 resp. Continental Explorer 2,1. Ktorý odporúčate na XC? Alebo poraďte iné plášte. Vďaka
Zdravím, bikeri !
Potreboval by som aj poradiť, momentálne jazdím na GHOST SE 2000
Code:
http://www.ghost-bikes.sk/34243-se-2000-2012
a potreboval by som pomoc pri výbere vhodných plášťov. Keďže plášte Schwalbe Rapid Rob KevlarGuard 26x2,25 som pomaly sčúchal, tak som sa rozhodol pre kúpu nových. A tak nastala dilema že aké
Premýšľal som nad týmito :
Schwalbe Nobby Nic Performance MTB plášť drát 26x2,25
Plánujem si kúpiť full bike po skončení tejto sezóny, tak sa mi teraz neoplatí zainvestovať 40e za 1 kus plášťu. A čo som sa dočítal tak kevlar sa skorej prepichne pokiaľ fachčím stále na duši tak radšej dám 15e za "drôt"
Napríklad Schwalbe a Continental majú tie lacnejšie plášte dosť osekané a v niektorých ohľadoch sú dokonca dosť zlé.
Preto by som v tejto cenovej hladine odporúčal pozrieť napr. Maxxis a Michelin plášte. Je väčšia šanca že nájdeš niečo s čím budeš bez väčších výhrad spokojný.
Plánujem si kúpiť full bike po skončení tejto sezóny, tak sa mi teraz neoplatí zainvestovať 40e za 1 kus plášťu. A čo som sa dočítal tak kevlar sa skorej prepichne pokiaľ fachčím stále na duši tak radšej dám 15e za "drôt"
Je to len 26x2.00 a predtým som mal Michelin Country DRY2 2.00 a nebol som spokojný pri zjazdoch a pri šlapaní do kopca po lese tak preto som hneď aj prešiel na 26x2.25
Napríklad Schwalbe a Continental majú tie lacnejšie plášte dosť osekané a v niektorých ohľadoch sú dokonca dosť zlé.
Preto by som v tejto cenovej hladine odporúčal pozrieť napr. Maxxis a Michelin plášte. Je väčšia šanca že nájdeš niečo s čím budeš bez väčších výhrad spokojný.
Vedel by si poradiť dajaký maxxis s ktorým si mal dobré skúsenosti ?
Je to len 26x2.00 a predtým som mal Michelin Country DRY2 2.00 a nebol som spokojný pri zjazdoch a pri šlapaní do kopca po lese tak preto som hneď aj prešiel na 26x2.25
Tak napr. Ikon, nejazdil som ale mal by byť fajn, na koloshope bude asi za ozaj dobrú cenu.
K tomu Michelin Country DRY 2 - no zhodou náhod ho už dlhšie na jednom bicykli mám a aj dnes som ho jazdil, je to ozaj o technike - treba ju mať ozaj na dobrej úrovni aby sa dal vzadu používať v teréne Dopredu by som ho nedával určite. Ale inak je to fajn plášť, nejaké extra problémy som s ním nemal.
Tak napr. Ikon, nejazdil som ale mal by byť fajn, na koloshope bude asi za ozaj dobrú cenu.
K tomu Michelin Country DRY 2 - no zhodou náhod ho už dlhšie na jednom bicykli mám a aj dnes som ho jazdil, je to ozaj o technike - treba ju mať ozaj na dobrej úrovni aby sa dal vzadu používať v teréne Dopredu by som ho nedával určite. Ale inak je to fajn plášť, nejaké extra problémy som s ním nemal.
Vďaka za radu , porozmýšľam na tým Ikonom. Ja som Michelin Country DRY 2 okamžite vymenil čo som spadol pri zjazde Pri širších plášťoch sa mi zjazduje istejšie. No ale ako píšeš všetko je o technike a aj vo zvyku. Ja som aktívny biker len 2 roky tak ten skill sa dá ešte stále zlepšovať
Zdravím,
Zadný plášť už dosluhuje (Racing Ralph 2,25), bude treba nový.
Jazdím tvrdšie terény, takmer žiaden asfalt, XC a občas aj nejaký maratón. Chcel by som plášť do sucha a mierneho mokra, žiadne veľké blato. 2,2 alebo 2,25 cena akákoľvek. Uvítal by som aj niečo iné ak Schwalbe alebo Conti.
Čo odporúčate?:-)
whitemamut: Specialzied Fast Trak 29x2.2 je dozadu fajn. Jazdne vlastnosti porovnatelne s RaRa ale nejde dole tak rychlo (control verzia v mojom pripade). Aj ked neviem ako definujes tazsie tereny. Ak je to skor take lahsie AM pojazdenicko tak do zadu kludne aj Specialized Ground Control 29x2.3.
palo1707: Moc uzky na co (na ake jazdenie), resp. v porovnani z cim?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja mam x-king vzadu, vpredu mam maxxis ignitor, resp. On-One Smorgasbord 2,25 (od jesene do jari)
Ale asi nebudem spekulovat dam zase 2.25 a je
Potreboval by som aj poradiť, momentálne jazdím na GHOST SE 2000
Premýšľal som nad týmito :
Schwalbe Nobby Nic Performance MTB plášť drát 26x2,25
Schwalbe Smart Sam Performance 26x2,25" MTB plášť drát
graphit.html
Alebo sa mám vrátiť späť ku mojím starým - overeným ?
Schwalbe Rapid Rob KevlarGuard 26x2,25" MTB plášť drát graphit
Jazdím prevažne XC, cesta len keď je riadne blato
Uvítam akúkoľvek radu, len podmienka je nech sú to kolesa 26x2,25(30) plášť drát.
Vďaka !
kup pytona do zadu a maš do jesene pokoj
http://www.kupkolo.cz/plast-mtb-hutchinson-python-air-light-black_z94807/
http://www.kupkolo.cz/plast-mtb-hutchinson-python-air-light-black_z94807/
Poprípade môžeš mi dať aj iný link na e-shop , koloshop uvádzam len preto lebo sú tam najlepšie ceny , zatiaľ čo som našiel
tak to bude skôr o technike jazdca
http://shop.dema-bicycles.com/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=1&category_id=59315&page=shop.browse&manufacturer_id=18277&limit=20&limitstart=100
K tomu Michelin Country DRY 2 - no zhodou náhod ho už dlhšie na jednom bicykli mám a aj dnes som ho jazdil, je to ozaj o technike - treba ju mať ozaj na dobrej úrovni aby sa dal vzadu používať v teréne
K tomu Michelin Country DRY 2 - no zhodou náhod ho už dlhšie na jednom bicykli mám a aj dnes som ho jazdil, je to ozaj o technike - treba ju mať ozaj na dobrej úrovni aby sa dal vzadu používať v teréne
Vďaka za radu , porozmýšľam na tým Ikonom. Ja som Michelin Country DRY 2 okamžite vymenil čo som spadol pri zjazde
Zadný plášť už dosluhuje (Racing Ralph 2,25), bude treba nový.
Jazdím tvrdšie terény, takmer žiaden asfalt, XC a občas aj nejaký maratón. Chcel by som plášť do sucha a mierneho mokra, žiadne veľké blato. 2,2 alebo 2,25 cena akákoľvek. Uvítal by som aj niečo iné ak Schwalbe alebo Conti.
Čo odporúčate?:-)
palo1707: Moc uzky na co (na ake jazdenie), resp. v porovnani z cim?