chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
dík za rady, tak zoberiem tie protection, keďže moc nehladím na to kam sa s tým pustím.. asi to spravím tak, že dopredu dám race king ako mám a dozadu skúsim ten x king
to je hen pre pretekárov, ja sa na biku len vozím, pre mňa je dôležité aby som vyšiel všade kde si zaumienim, preto aj viac ocením keď mi bude zadok menej hrabať ako to že ma podrží predok v zátačke, lebo takú hranu nejazdím aby mi predok ustrelovalo, ak sa nepočítajú mokré drevá a ľad
Tak potom kup dva xkingy. A mas istotu vsade.
Lepsi plast sa nevozi vpredu preto, aby sa mohlo jazdit na hrane ale preto, lebo vacsina brzdnej sily ide na predok, cize vacsi grip vpredu je len plus.
Chalani potreboval by som poradit. Na bajku mam plaste od vyroby a to WTB wolverine SS 27,5"x2,00"
Kedze som tam zatial ine nemal tak neviem poveda ci su dobre alebo zle.
Je nieco lepsie na jazdu mo mokrom a pripadne smyklavom asfalte a zaroven je to aj vhodne na lahky XC?
Mam pocit ze tym gumam sa moc nepaci taky povrch aky je teraz, trocha posnezene na ceste a mozno trochu poladovica (ano lad nedaju skoro ziadne plaste)
urcite viac asfalt, uz len z toho titulu ze byvam dalej od lesa takze kym niekam pridem a odidem domov urobim viac km alebo minimalne rovnako
plus chodim do prace a to je 90% asfalt aj ked na niektorych miestach pochybnej kvality
no ked citam v clanku toto:
"Na mokrých, či vlhkých kořenech je to čistá sebevražda o mechu ani nemluvě"
"Na sníh jsou absolutně nevhodné. Raději na zimu obujte něco s hrubším vzorkem."
scarinko urcite maxxis ikon. vpredu mam ardent, ale to je len otazka preferencie. jazdim snim podobne ako ty, do roboty a potom aj les. Jazdim aj v snehu a bez problemov. Jasne trakcia wetscream to nie je, ale uplne splna to, co pozadujes. Niekto ti bude odporucat smart sam, vyber si, aku farbu napisu chces na kolese
ano na Ikon som pozeral prave, ono to skor bude o tom ci na plast tvrdu alebo makku zmes rovnako ako gumy na aute, zimne maju maksiu zmes aby lepsie drzala na ceste
otazka teraz ci isto do 2,20" (drot/kevlar - aky je prinos toho kevlaru okrem toho ze je lahsi a da sa skladat?) alebo 2,35" EXO tu neviem ci by mi vosli do ramu a do vidly
Zober smart sam 2.1 a si vysmiaty. Lacne,lahke,odolné,na asfalte sa takmer nederu,vdaka dezenu su na asfalte rychle a v suchom nie extremnom terene sa nestratia
stanlee dovolim si apelovat na nieco, co som postol davnejsie. Suhlasim, zodrat sa to nestihne post998388.html#p998388. Ku tomu, co pisal Jezus crossmark jedine dozadu, vpredu to odstreluje ako na 31.12. scarinko 2.2 Ikon je pekny balon, ten plast ma objem, netreba ist do 2.3. Mam ho v kevlare, uplna spokojnost.
Ano, Crossmark by som dal dozadu, dopredu X king. Ikon je sice tiez OK, ale dlho na asfalte asi nevydrzi a ak dajme tomu 65 % z vyjazdov (ked zaratame aj dochadzanie do prace) tvori asfalt, tak je to uz na zvazeni. Ten Rapid Rob by mal vydrzat dlhsie ako Ikon.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Xking je vacsi drapak. Ma lepsi grip v zakrutach.
Lepsi plast sa nevozi vpredu preto, aby sa mohlo jazdit na hrane ale preto, lebo vacsina brzdnej sily ide na predok, cize vacsi grip vpredu je len plus.
mlieko Ti vyžralo, nabudúce daj nejaké menej agresívne...
Kedze som tam zatial ine nemal tak neviem poveda ci su dobre alebo zle.
Je nieco lepsie na jazdu mo mokrom a pripadne smyklavom asfalte a zaroven je to aj vhodne na lahky XC?
Mam pocit ze tym gumam sa moc nepaci taky povrch aky je teraz, trocha posnezene na ceste a mozno trochu poladovica (ano lad nedaju skoro ziadne plaste)
plus chodim do prace a to je 90% asfalt aj ked na niektorych miestach pochybnej kvality
lahke XC, miestne cyklotrasy v MK
"Na mokrých, či vlhkých kořenech je to čistá sebevražda o mechu ani nemluvě"
"Na sníh jsou absolutně nevhodné. Raději na zimu obujte něco s hrubším vzorkem."
tak to asi nebude fungovat, podla obrazku to vyzera ako plaste na krossovy bicykel
PS: on to kua aj je trekingovy plast
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/trekkingove-plaste/maxxis-wormdrive-cross-trekingovy-plast-drot-700x42c.html
ja to potrebujem na MTB/HT
otazka teraz ci isto do 2,20" (drot/kevlar - aky je prinos toho kevlaru okrem toho ze je lahsi a da sa skladat?) alebo 2,35" EXO tu neviem ci by mi vosli do ramu a do vidly
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/schwalbe-rapid-rob-kevlarguard-275x225-mtb-plast-drot-26812.html
Dalsie moznosti:
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/maxxis-crossmark-27-5-mtb-plast-drot-27-5x2-10.html
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/continental-x-king-sport-275x220-mtb-plast-drot-12058.html
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/schwalbe-smart-sam-performance-275-mtb-plast-drot.html
P.S. Ak ide o hmotnost, tak treba ratat cca s dvojnasobnou cenou pri lahsich verziach plastov.
Weldtite konverzný kit na bezdušové plášte ESSENTIAL TUBELESS MTB CONVERSION KIT
34,99 €
MOC 35,99 €