chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Podla vzoru Hurricane a Smart Sam tam rozdiel urcite bude. Podstatne je to, ze Smart sam je viac univerzalna guma smerom na teren. Odporucal by som miesto teorie overit si Tvoje plaste v akcii a ak prides na ich limity, siahat po inej gume. Co ked Ti to v lese na Tvoju jazdu bude v poho stacit? To bude win-win
Izzy68 to je tiez moznost ? no siel som minule po sotoline do trochu strmsieho kopca a kvoli tomu hladkemu stredu na Hurricanoch som musel v polke bajk zacat tlacit lebo sa to nedalo vyjst. preto som rozmyslal nad tym smart sam-om pripadne rocket ron ze maju stuple aj v strede a na stranke vyrobcu maju rovnaky rolling ako Hurricane
smart sam je dobrý univerzálny plášť, ale bude v praxi pomalší ako ten hurrican, nezávisle od toho čo píše výrobca Skôr je otázka prečo si musel začať tlačiť, či by možno zmena ťažiska nepomohla
Ako mam doma original plaste z biku Kenda slant six co su stuplove cize ked budem vediet ze idem na taky vyjazd kde by bolo treba tak by som aspon zadok mohol prezut
prezuvat sa Ti chciet nebude, garancia (len 2x ) Smart Sam je vyborny kompromis, ale ak jazdis na 90% cestu, tak ten kompromis nerob, 10% radsej pretrp a trenuj techniku. Bude Ta srat, ze neodvaluje vacsinu casu. Matematika nepusti
Per a ako si snimi zatial spokojny?hlavne ako odvaluju na asfalte?podla stranky by mali mat rovnake odvalovanie ako moje Hurricane ale who knows ??♂️
Mam ten plast len vzadu,takze odvalovanie velmi hodnotit nemozem,jedine co mozem,ako som uz spominal je opisat zvuk plasta a to v porovnani s predkom kde mam Hutchinson Taipan (oba 2,1) je velmi tiche..Predok huci ako traktor aj po vyse 2 rokoch Myslim ze to je hlavne kvoli tej stredovej ,takmer celistvej linii drapakov. Z toho mi vychadza,ze plast nestraca tolko energie do zvuku a deformacie dezenu
Ako ale pisu ostatni,urcite sa to nebude odvalovat ako ten co pouzivas..
Mne bol poradeny tu na fore.Pytal som sa na plast,kompromis medzi asfaltom a terenom..Kedze asfalt jazdim tak zo 60-70%..ale zas nechem,aby ma plast nepodrzal nikede v lese
Ja používam tiež Sch Hurican, na ceste a šotoline sú neskutočné. Nie vela ale dosť ťažké zjazdy aj výjazdy som s nimi zvládol . Treba len nepreceniť svoje sily. Občas prešmyknú v ozaj strmých výjazdoch ale také ja by som už nedal ani s inými plášťami. Ich výhoda je nízka váha, defekt som mal zatiaľ iba jeden hneď v prvý výjazd. Chytil som trň keď som odhadzoval polámané konáre na chodníku z divých ruží. Po 500km mali ešte tie cuplíky z lisu takže asi aj výdrž bude v pohode. Ja som nadmieru spokojný.
no necham to zatial teda tak odjazdim na tychto a uvidim akym smerom sa bude pohybovat aj moj styl jazdy nakolko som si kupil svoj prvy normalnejsi bike a len zacinam ? v kazdom pripade dakujem za radu kazdemu zucastnenemu
Ja používam tiež Sch Hurican, na ceste a šotoline sú neskutočné. Nie vela ale dosť ťažké zjazdy aj výjazdy som s nimi zvládol . Treba len nepreceniť svoje sily. Občas prešmyknú v ozaj strmých výjazdoch ale také ja by som už nedal ani s inými plášťami. Ich výhoda je nízka váha, defekt som mal zatiaľ iba jeden hneď v prvý výjazd. Chytil som trň keď som odhadzoval polámané konáre na chodníku z divých ruží. Po 500km mali ešte tie cuplíky z lisu takže asi aj výdrž bude v pohode. Ja som nadmieru spokojný.
môžem len súhlasiť mám ich druhú sezónu v lete na zimáku a to som s nimi pojazdil riadne vtákoviny
Viac sezon som jazdil nielen po Karpatoch na Schwalbe bez snake skinu a nemal som problem. Zalezi od terenov, sposobu jazdy a zrejme aj hmotnosti jazdca. Stovky gramovv usetrenych na pneu hlavne clovek s menej dobrou kondiciou moze ocenit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mam ten plast len vzadu,takze odvalovanie velmi hodnotit nemozem,jedine co mozem,ako som uz spominal je opisat zvuk plasta a to v porovnani s predkom kde mam Hutchinson Taipan (oba 2,1) je velmi tiche..Predok huci ako traktor aj po vyse 2 rokoch
Ako ale pisu ostatni,urcite sa to nebude odvalovat ako ten co pouzivas..
Mne bol poradeny tu na fore.Pytal som sa na plast,kompromis medzi asfaltom a terenom..Kedze asfalt jazdim tak zo 60-70%..ale zas nechem,aby ma plast nepodrzal nikede v lese
môžem len súhlasiť mám ich druhú sezónu v lete na zimáku a to som s nimi pojazdil riadne vtákoviny
smar sam mi tu bol poradeny..a ako som zistoval u predajcu,snake skin,ani zvysenu ochranu nema ziadny smart sam
https://www.schwalbe.com/en/offroad-reader/smart-sam-plus.html
27x2.25 je aj so snakeskin aj s extra ochranou
ma to trochu horsie odvalovanie ako obyc smar sam,tak snad to na asfalte nebude brzdit
obyc smar sam som dal do bazaru,ak by niekto chcel
https://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty-plaste/378251/schwalbe-smart-sam-275-x-21.html