chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
este som neobjednal ale nakoniec po dalsom uvavzovani to vyhrala u mna novinka Schwalbe Racing Ray 2,25" (F) a Racing Ralph 2,25" (R). Snad dobre posluzi. Potom poreferujem ako sa jazdi s tym. Raacing Ray je dost novinka takze mozno to bude aj ostatnych zaujimat
Toto teda fakrt neviem či niekto aj meria ak áno tak sa mi to zdá trochu smiešne, ale tak v pohode. No mením keď sa mi to zdá už moc zodraté, alebo sa začínajú trhať štuple A to trhanie plátna som tiež zažil pri Schvale Kojak to bol jasný indikátor na výmenu
V poslednej dobe travim viac casu na asfalte a sotolinach ako v lese a ked v lese, tak ziadny hardcore, len lesne cesty, traily len vynimocne, nechybaju mi. Pohravam sa preto s myslienkou, ze by som prikupil, pripadne neskor vymenil MTB za gravel bike. Ale kym tak urobim, tak by som chcel mozno este vyskusat pohrat sa s plastami na MTB, ktory mi inak velmi vyhovuje geometriou aj pohodlim. Momentalne jazdim 29x2.25 Schwalbe Smart Sam a rozmyslam, ci by som nieco ziskal tym, keby som prezul na uzsie 29x2.00 Schwalbe G-One Bite, co je uz plast na gravel bike. Vzor, konstrukcia plasta aj sirka napovedaju, ze by mal mat mensi odpor a celkovo by mal byt rychlejsi najma na asfalte a sotoline. Co si o tom myslite, je to blbost, alebo sa to oplati vyskusat?
dxdexter urcite to bude rozdiel a rychlejsie. ja som mal povodne na biku kenda slant six 27,5x2,1 a hned som ich vymenil za schwalbe hurricane 27,5x2,0 a je v tom citelny rozdiel. G-one plaste su este uplne inde ako lacne hurricane a maju este lepsie odvalovanie
no ja som tam dal trekove plaste a rozdiel je citit - a to su dost tazke. ja mam 1.6" plaste na 23mm rafiku takze nejake 2,0" plaste budu uplne v pohode a nebudu musiet byt tak natlakovane. urcite najprv skus - kludne aj G-one - citam zatial len pozitivne ohlasy a potom uvidis. mozno ti to tak bude stacit a ostanes pri biku ktory mas. a ked ta to omrzi a budes chciet ist zasa do terenu tak len prehodis plaste.
inac skoda nekvality dusi tubolito - lebo pre taketo pripady by boli dobra volba
Mini recka na Vittoria Mezcal TNT
Niekto tu pisal ze maju slabu trakciu,neviem teda ci myslel obyc,ci TNT,ale ja toto tvrdenie nemozem potvrdit. Dnes som vysiel vsade kde som chcel (3800vys.metrov ),napr na celu Kriznu..tlacil som len poslednych 5m,kde mi dosli sily.Tlak som mal 2,5 baru. Co sa tyka asfaltu a rychlosti celkovo, tak tam exceluje. Velmi rychly plast. Jedine co sa mi nepaci,ze je relativne makka zmes..cize trochu sa bojim o vydrz,kedze som si nechal poradit,plast a jednym z hlavnych poziadavok bola vydrz. Podla reciek tam vydrz velmi dobra sice je..nejde mi to ale dokopy s tou makkostou.
Ze strach je velky pan. V podstate najmocnejsi. Uzivaj si to, ze Ti to nehadze, ma super trakciu a vsetko pozitivne, co si popisal... Podla mna lepsiu zivotnost pri tych vlastnostiach ake ma v dnesnej dobe nekupis u ziadnej inej znacky. Tesim sa na dlhodoby test. lto čau
Mini recka na Vittoria Mezcal TNT
Niekto tu pisal ze maju slabu trakciu,neviem teda ci myslel obyc,ci TNT,ale ja toto tvrdenie nemozem potvrdit. Dnes som vysiel vsade kde som chcel (3800vys.metrov ),napr na celu Kriznu..tlacil som len poslednych 5m,kde mi dosli sily.Tlak som mal 2,5 baru. Co sa tyka asfaltu a rychlosti celkovo, tak tam exceluje. Velmi rychly plast. Jedine co sa mi nepaci,ze je relativne makka zmes..cize trochu sa bojim o vydrz,kedze som si nechal poradit,plast a jednym z hlavnych poziadavok bola vydrz. Podla reciek tam vydrz velmi dobra sice je..nejde mi to ale dokopy s tou makkostou.
Ja som nedavno nahodil Barzo / Mezcal TNT G 2.0 29x2.25 na letne jazdenie. Barzu nemam co vytknut. Mezcal sa na prasnych polnych cestach / trailoch smyka v zakrutach viac ako by mi bolo mile, pricom nejde ziadne ostre zakruty a rychle prejazdy. S touto skusenostou by som siel do Barzo / Barzo. Podla mna clovek vela rychlosti nestrati a Barzo drzi lepsie.
ja tiez jazdim vittoriu barzo tnt 29x2,25, starsiu verziu, dlho som ju jazdil aj vpredu aj vzadu, vzadu mi vydrzala 2500 km, ale vela asfaltu. neskor som nahodil na jesen dopredu maxiss forekaster 2,35 Exo a barzo dozadu a jazdil tak celu jesen,zimu a jar, vynikajuce kombo do mokra a blata a takych podmienok. na jar som dal opat barzo dopredu a michelin force xc dozadu a do suchych podmienok a po burkach vynikajuce kombo. aj vydrz a aj grip, michelin je o dost rychlejsi s trosku horsou trakciou na sypkom a mokrom ako barzo,ale stale vynikajuce na nase tereny, kamenite zvaznice a korenove a kamenite single. cize forekaster vynikajuci na jesen,zimu a jar, na asfalte brzda, barzo vyborny univerzal na celorocne jazdenie aj vpredu aj vzadu, michelin vyborny na xc jazdenie do suchsich podmienok, ale aj na mokrom v pohode, predvidatelny a rychly aj na asfalte, len na asfalte ide ryyyyychlo dole
Síce plášť o 5€ lacnejší z výpredaja,ale aj tak po jednom drsnejsom výjazde toto? Na prednom mám zdá sa nezničiteľný Taipan a nemá po 4500Km ani šrám.. To je úpadok kvality teda. Pár stoplov už je takto nacatych.. ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
este som neobjednal ale nakoniec po dalsom uvavzovani to vyhrala u mna novinka Schwalbe Racing Ray 2,25" (F) a Racing Ralph 2,25" (R). Snad dobre posluzi. Potom poreferujem ako sa jazdi s tym. Raacing Ray je dost novinka takze mozno to bude aj ostatnych zaujimat
inac skoda nekvality dusi tubolito - lebo pre taketo pripady by boli dobra volba
lto čau
Ja som nedavno nahodil Barzo / Mezcal TNT G 2.0 29x2.25 na letne jazdenie. Barzu nemam co vytknut. Mezcal sa na prasnych polnych cestach / trailoch smyka v zakrutach viac ako by mi bolo mile, pricom nejde ziadne ostre zakruty a rychle prejazdy. S touto skusenostou by som siel do Barzo / Barzo. Podla mna clovek vela rychlosti nestrati a Barzo drzi lepsie.