chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Tieto crossové plášte mi veľa nehovoria, ale ak pre teba cena nie je prioritou, tak by som zvolil iný. Možno budeš prekvapený, že aj pri svojej váhe môžeš ucítiť rozdiel v hmotnosti plášťa. Nejde totiž o hmotnosť ako takú, ale o to, že sa jedná o rotačnú hmotnosť a to zrovna až na úplnom obvode kolesa. Niečo "značkovejšie" by som zvolil hlavne kvôli kevlarovej pätke. Ľahšie sa ti to bude nasádzať, bude ľahší a pre mňa je výrazným benefitom, že príde pekne zabalený a viem, že bol pred tým niekde hodený na poličke, alebo v škatuli. Drôtené plášte sú veľmi nešťastné na skladovanie a prepravu a častokrát bývajú kadejako pokrútené a v nie ideálnej kondícií.
Tieto crossové plášte mi veľa nehovoria, ale ak pre teba cena nie je prioritou, tak by som zvolil iný. Možno budeš prekvapený, že aj pri svojej váhe môžeš ucítiť rozdiel v hmotnosti plášťa. Nejde totiž o hmotnosť ako takú, ale o to, že sa jedná o rotačnú hmotnosť a to zrovna až na úplnom obvode kolesa. Niečo "značkovejšie" by som zvolil hlavne kvôli kevlarovej pätke. Ľahšie sa ti to bude nasádzať, bude ľahší a pre mňa je výrazným benefitom, že príde pekne zabalený a viem, že bol pred tým niekde hodený na poličke, alebo v škatuli. Drôtené plášte sú veľmi nešťastné na skladovanie a prepravu a častokrát bývajú kadejako pokrútené a v nie ideálnej kondícií.
na svojom novom Giant Trance 2 by som chcel vymenit terajsie defaultne Maxxis high Roller II 27.5x2.5 WT a Maxxis high Roller II 27.5x2.4 plaste za nieco rychlejsie na ceste a viac XC-friendly. Nizsia hmotnost tiez potesi Inner rim width je 30mm, kolesa 27,5", moja vaha aj s batohom je dajme tomu cca 66-68 kg. Moc technicke traily nejazdim len take uplne easy typu Cerova draha v BA. Teren bude za sucho, za mokra max. asfalt/polne cesty
Ako pozeram, tak zatial som vytipoval nasledovne kombinacie:
MAXXIS Ardent 27.5x2.25 kevlar EXO TR DC (vpredu), MAXXIS Ardent Race 27.5x2.20 kevlar EXO TR (vzadu)
MAXXIS CrossMark 27.5x2.25 kevlar EXO TR DC (vpredu), MAXXIS Ikon 27.5x2.20 kevlar EXO TR 120TPI 3C (vzadu)
Schwalbe RACING RAY 27.5x2.25 (57-584) 67TPI 590g Snake TLE Spgrip, kevlar (vpredu), Schwalbe ROCKET RON 27.5x2.25 (57-584) 67TPI (vzadu)
Schwalbe RACING RAY 27.5x2.25 (57-584) 67TPI 590g Snake TLE Spgrip, kevlar (vpredu), Schwalbe SMART SAM 27.5x2.25 (57-584) 67TPI (vzadu)
Continental Mountain King 27.5x2.3" ProTection kevlar Tubeless Ready 2018 (vpredu), Continental Mountain King 27.5x2.3" ProTection kevlar Tubeless Ready 2018 (vzadu)
Schwalbe RACING RAY 27.5x2.25 (57-584) 67TPI 590g Snake TLE Spgrip, kevlar (vpredu), Schwalbe plášť SMART SAM 27.5x2.25 (57-584) 67TPI 740g (vzadu)
Su nejake ine kombinacie ktore by ste mi odporucali pripadne vybrali by ste si z tychto kombo niektore?
Dikyy
Na hmotnosť plášťa bacha. Podcenil som to a kúpil 1 plášť 1kilo (700g navyše) mám 2 a je to obvodová hmotnosť a tú riadne cítiť. Priemerka šla z 22 na 16
romanca ja som cca r. 2014 kupoval v kamennom obchode zhruba takyto vzor (nepamatam presne ani blizsie rozmery, akurat som to mal na 26") https://www.csttires.com/us/tire/sensamo-master-c1839/ daval som to na MTB, tak to bolo priserne, aj s porovnanim s nobby nic 2,4 vpredu vzadu, co som predtym jazdil. Chcel som si polepsit na ceste, ale zlysovane boli zle, hadzalo na ceste, tazke, cize aj napriek hladkemu vzorku to proste neslo. A ta guma mi prisla ako pomiesana s olovom. Skusil som, bolo to davno, mozno sa zlepsili, neviem... Odvtedy ja osobne oblukom, siel som do ich materskeho maxxisu
Na prednom mam plast ktory ma relativne dobry dezen. 1,8 z povodnych 3mm. Vsimol som si ale,ze po bokoch su uz miktrotrhliny na povrchu. Tj siroke snad ako polka vlasu a dlhe tak do 5 mm. Dokopy mozno 20. Zatial som to natrel teflonovym olejom.
Myslite ze je bezpecne na tom jazdit?
Možno by si mal dobrý Schwalbe NobbyNic dopredu a RocketRon dozadu...
Suhlasim, jazdim toto kombo a som maximalne spokojny. Rocket ron je velmi rychly xc plast a nobby nic je prekvapivo rychly na to aky ma vzor, vid link od Per + ako bonus lepsi grip nez cistokrvne XC plaste
dobre ste mi poradili, myslim ze to vyhrala kombinacia Nobby Nic 2,25" Snake Speedgrip kevlar vpredu + Rocket Ron 2,25" Snake Speed kevlar
Este technicka otazka: urcite to bude drzat dobre na 30mm rafiku? Je to tak na hrane a ja to budem mat nafukany na dolnych hraniciach povolenych tlakov zrejme (26 a 28 psi)
A vlastne este jedna vec mi napadla: SU TROCHU UZSIE PLASTE RYCHLEJSIE? Zacinam citat ze ani moc nie, tak som trochu zmateny ci neist do 2,35" trebars
Jazdím HansDampf a NobbyNic v 2,35" verzii tiež na 30mm ráfku a pneu má pekný profil, gumy sú na nich široké 60-61mm...vo váhe nebude veľký rozdiel, užšie plášte nemusia byť rýchlejšie, širší plášť bude mať lepší grip v teréne a vyšší komfort.
cim horsi povrch tym su sirsie plaste s nizkym tlakom rychlesie. cim lepsi povrch tym horsie. citim ako sa tym mojim moc nechce po asfalte a peknej tvrdej strkovej ceste, no ked pride makadam, korene kamene tak to lezie jedna radost.
Dnes mi došiel plášť Vittoria Barzo 29x2.25. Nameraná hmotnosť 690g a deklarovaná 660g. Neviem čo sa vo fabrike stalo, ale vždy som mal rozdiel nejakých 5g. Teraz 30g. Jedine, že mi zle teraz meria kuchynská váha.
Ak sa bavime o tohtorocnom racing ralphovi s novou vzorkou, tak ano. Pokial je rec o povodnej verzii, tak podla mna nie, pretoze RoRo je o chlp rychlejsi ako povodny RaRa a ma aj lepsi grip. Stary RaRa ma pravdepodobne len lepsie brzdne vlastnosti vzhladom na svoju vzorku.
Dnes mi došiel plášť Vittoria Barzo 29x2.25. Nameraná hmotnosť 690g a deklarovaná 660g. Neviem čo sa vo fabrike stalo, ale vždy som mal rozdiel nejakých 5g. Teraz 30g. Jedine, že mi zle teraz meria kuchynská váha.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aby som poradil konkrétne, tak toto je crossová verzia veľmi oblúbeného a rýchleho XC plášťa. Verím, že ani v užšom vyhotovení nebude zlý.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/trekkingove-plaste/continental-race-king-cx-performance-700x35c-35-622-kevlar-model-2018.html
Prípadne zvol niečo rýchlejšie s menším dezénom.
Aby som poradil konkrétne, tak toto je crossová verzia veľmi oblúbeného a rýchleho XC plášťa. Verím, že ani v užšom vyhotovení nebude zlý.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/trekkingove-plaste/continental-race-king-cx-performance-700x35c-35-622-kevlar-model-2018.html
Prípadne zvol niečo rýchlejšie s menším dezénom.
vdaka za tip, tak mozno tieto, ked su v takej velkej zlave, ze su vlastne len o par eur drahsie ako tie moje neznackove. ked je toho tolko na vyber, do kelu
Kompava AcidoFit MD vitamínovo-minerálny nápoj, 15 + 1 tbl.
8,89 €
na svojom novom Giant Trance 2 by som chcel vymenit terajsie defaultne Maxxis high Roller II 27.5x2.5 WT a Maxxis high Roller II 27.5x2.4 plaste za nieco rychlejsie na ceste a viac XC-friendly. Nizsia hmotnost tiez potesi
Ako pozeram, tak zatial som vytipoval nasledovne kombinacie:
MAXXIS Ardent 27.5x2.25 kevlar EXO TR DC (vpredu), MAXXIS Ardent Race 27.5x2.20 kevlar EXO TR (vzadu)
MAXXIS CrossMark 27.5x2.25 kevlar EXO TR DC (vpredu), MAXXIS Ikon 27.5x2.20 kevlar EXO TR 120TPI 3C (vzadu)
Schwalbe RACING RAY 27.5x2.25 (57-584) 67TPI 590g Snake TLE Spgrip, kevlar (vpredu), Schwalbe ROCKET RON 27.5x2.25 (57-584) 67TPI (vzadu)
Schwalbe RACING RAY 27.5x2.25 (57-584) 67TPI 590g Snake TLE Spgrip, kevlar (vpredu), Schwalbe SMART SAM 27.5x2.25 (57-584) 67TPI (vzadu)
Continental Mountain King 27.5x2.3" ProTection kevlar Tubeless Ready 2018 (vpredu), Continental Mountain King 27.5x2.3" ProTection kevlar Tubeless Ready 2018 (vzadu)
Schwalbe RACING RAY 27.5x2.25 (57-584) 67TPI 590g Snake TLE Spgrip, kevlar (vpredu), Schwalbe plášť SMART SAM 27.5x2.25 (57-584) 67TPI 740g (vzadu)
Su nejake ine kombinacie ktore by ste mi odporucali pripadne vybrali by ste si z tychto kombo niektore?
Dikyy
https://www.bicyclerollingresistance.com/mtb-reviews
rocket ron,racing ralf a race king su top..kombinacie ti neporadim
Myslite ze je bezpecne na tom jazdit?
Suhlasim, jazdim toto kombo a som maximalne spokojny. Rocket ron je velmi rychly xc plast a nobby nic je prekvapivo rychly na to aky ma vzor, vid link od Per + ako bonus lepsi grip nez cistokrvne XC plaste
dobre ste mi poradili, myslim ze to vyhrala kombinacia Nobby Nic 2,25" Snake Speedgrip kevlar vpredu + Rocket Ron 2,25" Snake Speed kevlar
Este technicka otazka: urcite to bude drzat dobre na 30mm rafiku? Je to tak na hrane a ja to budem mat nafukany na dolnych hraniciach povolenych tlakov zrejme (26 a 28 psi)
A vlastne este jedna vec mi napadla: SU TROCHU UZSIE PLASTE RYCHLEJSIE? Zacinam citat ze ani moc nie, tak som trochu zmateny ci neist do 2,35" trebars
Diky
Stale je Schwalbe rocket ron addix speed 2,25 dopredu a racing ralph addix speed 2,25 dozadu dobra kombinacia?
Druhá otazka.
Mozu sa tmely do bezdusakov aj miesat? Myslim tak, ze ak zostanu zvysky 50 az 100 ml a treba dolievat, ale je tam už iny tmel.
Dakujem.
tento chcem vziat aj ja
odkial si ho kupil?
Barzo 29x2.25 TLR transp-blk-blk G2.0
Nechávam si to doniesť do čermeľa nech sa netrepem na mlynsku.
Barzo 29x2.25 TLR transp-blk-blk G2.0
Nechávam si to doniesť do čermeľa nech sa netrepem na mlynsku.
kde to má v ponuke , nenašiel som