chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
toto im stalo v obchode ktovieako dlho..cize to nie je moc relevantne...kazdopadne je to velmi makka guma..toto je Vittoria mezcal TNT..ma to vraj inu zmes,ale kamos co ma Barzo bez TNT to ma makke rovnako..
Zdravím bajkeri.
Mám možno hlúpu otázku, no po prechádzaní rôznych fór nie som o nič múdrejší, preto to skúsim tu. Zvažujem výmenu plášťov na svojom kamošovi Trek Roscoe 9 (http://www.bikepeak.sk/trek-roscoe-9). Momentálne sú tam nahodené bezdušové plášte Schwalbe Rocket Ron Performance 27.5x2,80". Nemám s nimi žiadny problém, dokonca som prekvapený, že to dobre fachčí aj na asfaltke, ale chcel by som skúsiť, ako sa na 27,5 plus kolesách budú správať tenšie bezdušové plášte. Uvažujem nad hrúbkou 2,5" alebo 2,6". Vnútorná šírka ráfika je 36 mm (kolesá SUN Ringlé Duroc 40 SL 28-dier. ráfky). Bude to v pohode? Máte s týmto niekto skúsenosti? Ovplyvní to výrazne správanie bajku?
Ďakujem za každú odpoveď a prajem šťastné kilometre
Per zakupene v DE cez net, nechcem klamat, ale neviem dohladat email, cize mojim odhadom pokracuje teraz druha, alebo tretia sezona. Jazdenne denne asfalt do roboty a po praci ako sa chce caji cez kosicke lesy + vsetky nase vyjazdy v lesoch. Na jazdne vlastnosti sa nikdy nestazovala a to narozdiel odomna jazdi aj tu lokalne traily. Minule tam nasla tu "ranku" ale jazdi dalej, ponevac som jej este neobjednal tu zo shopu novy
Mám ďalšiu skúsenosť s Vittoria TNT Mezcal.
Už nikdy viac. Poprvé je to úplne mäkký plášť. Hovno vydrží. Po 400Km zodraté takmer polmilimetra z celkových 2,6mm. Veľké diky tomu, čo mi tento krám poradil ako plášť s dlhou životnosťou.
A za ďalšie,včera na asfalte..skúsim opraviť silikónom a podlepit zvnútra..uvidim.
Ktoré presne? 🙂
S tým kramom som to prehnal. Je to dobrý plášť,akurát mäkký..ale to sú už dnes asi všetky lepšie.. Teda okrem Taipanu čo mám,ten je super,škoda že má vzorku,ktorá sa na aj na občasný asfalt veľmi nehodí
Caute,
po 3 sezonach moj zadny plast Continental X King 29" 2.2 postupne doziva (2 roky som nemal ziadny defekt, toto leto som zobral bike do Chorvatska, kde som mal hned 3 defekty) a naposledy 4. defekt minuly tyzden na preteku, tak uvazujem, ze asi je najvyssi cas plast vymenit. Bol som s nim velmi spokojny, zial uz nie je v ponuke.
Ake alternativy by ste mi navrhli? Skuste do prispevku napisat, ci ste niekedy jazdili aj na tychto Continentaloch ci viete skutocne porovnat.
vdaka
lukas
Čaute, plánujem meniť plášte na DHčku, teraz mám Maxxis HighRoller 2 a chcel by som niečo ľahšie, idealne pod 1kg. Rozmýšľam nad Continental Trail King II 26x2.4 a potom s novými kolesami aj nahodím tubeless. Máte nejaké také skúsenosti? Diky
Malý update na Bontrager XR2 29x2.2. Už druhý kus som sekol na relatívne nevýraznom kameni. Diera je vždy tesne pri hrane ráfiku a dokonca aj naproti na strane behúňa. Obe seknutia boli vždy iba jednostranné a po nenápadnom bočnom nabehnutí. Plášte boli bezduše a neboli podhustené. Prvý kus bol úplne na odpis, tento druhý som nejako zapchal knotom, ale či to vydrží neviem.
Naopak XR4 na prednom kolese prežil riadne šupy a neraz som počul zazvoniť ráfik ale nikdy žiadny problém.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mám možno hlúpu otázku, no po prechádzaní rôznych fór nie som o nič múdrejší, preto to skúsim tu. Zvažujem výmenu plášťov na svojom kamošovi Trek Roscoe 9 (http://www.bikepeak.sk/trek-roscoe-9). Momentálne sú tam nahodené bezdušové plášte Schwalbe Rocket Ron Performance 27.5x2,80". Nemám s nimi žiadny problém, dokonca som prekvapený, že to dobre fachčí aj na asfaltke, ale chcel by som skúsiť, ako sa na 27,5 plus kolesách budú správať tenšie bezdušové plášte. Uvažujem nad hrúbkou 2,5" alebo 2,6". Vnútorná šírka ráfika je 36 mm (kolesá SUN Ringlé Duroc 40 SL 28-dier. ráfky). Bude to v pohode? Máte s týmto niekto skúsenosti? Ovplyvní to výrazne správanie bajku?
Ďakujem za každú odpoveď a prajem šťastné kilometre
Už nikdy viac. Poprvé je to úplne mäkký plášť. Hovno vydrží. Po 400Km zodraté takmer polmilimetra z celkových 2,6mm. Veľké diky tomu, čo mi tento krám poradil ako plášť s dlhou životnosťou.
A za ďalšie,včera na asfalte..skúsim opraviť silikónom a podlepit zvnútra..uvidim.
S tým kramom som to prehnal. Je to dobrý plášť,akurát mäkký..ale to sú už dnes asi všetky lepšie.. Teda okrem Taipanu čo mám,ten je super,škoda že má vzorku,ktorá sa na aj na občasný asfalt veľmi nehodí
po 3 sezonach moj zadny plast Continental X King 29" 2.2 postupne doziva (2 roky som nemal ziadny defekt, toto leto som zobral bike do Chorvatska, kde som mal hned 3 defekty) a naposledy 4. defekt minuly tyzden na preteku, tak uvazujem, ze asi je najvyssi cas plast vymenit. Bol som s nim velmi spokojny, zial uz nie je v ponuke.
Ake alternativy by ste mi navrhli? Skuste do prispevku napisat, ci ste niekedy jazdili aj na tychto Continentaloch ci viete skutocne porovnat.
vdaka
lukas
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/continental-cross-king-ii-29x2-2-performance-kevlar-tubeless-ready.html
Continental Cross King II 26x2.3" plášť kevlar, Tubeless Ready
37,99 €
MOC 41,99 €Naopak XR4 na prednom kolese prežil riadne šupy a neraz som počul zazvoniť ráfik ale nikdy žiadny problém.