chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Je to scestne prirovnanie, lebo s takym plastom nikto pri zmysloch po asfalte jazdit nejde, jedine ze by musel.
Bezne jazdim na tom AM biku aj asfalt. V lete mam obute 29x2.6" DHR 2 / 29x2.4" Dissector, teraz (v zime) mam 29x2.6" MagicMary (1.32 kg) / 29x2.4" BigBetty (1.28 kg). V lete je to casto kombinacia asfalt / teren, v zime, ked je vyslovene blato, tak sa obcas vyberiem iba na asfalt. Tlaky mam vzdy nafukane na teren (1.0 - 1.1 BAR vpredu, 1.5-1.7 BAR vzadu). S asfaltom ani na takomto setupe nemam nejmensi problem (ale vyhladavam skor kopcovite asfaltky, na roviny beriem castejsie trekovy bike). Preco by som nemal byt pri zmysloch?
clxno1 Ved nic v zlom, ak ti to tak z nejakeho dovodu vyhovuje. Vela ludi jazdi SUV, maju ho prazdne, chodia s nim po dialnici a z asfaltu za zivotnost auta nezisli ani raz. Kazdy sme iny ak ti to vyhovuje.... Ja nejazdim ani 2.3 XC plaste na HT po asfalte a radsej vytiahnem cestak na 25mm. Ked uz pre nic, tak pre opotrebenie materialu. Na cestaku ma km stoji nepomerne menej ako na MTB. Tiez idem na ten isty vykon rychlejsie.
Mozno to ani tak cele nieje o plastoch,ale aj o biku,posede atd.Ja napr.na mojom mtb s 16,5 ramom a 26*2,25 dokazem na rovine dat 50km/h.Ale iba dat,samozrejme to neudrzim.Na Hybridovi,co je ten isty ram vo velkosti 19,kolesa 27,5*1,5" to nedokazem a pritom by to malo ist lahsie ako na mtb vzhladom na uzke hladke gumy a aerodymackejsi posed.Mne to nejde
Na oboch mam 22/36*11-32.
Kenai, tu nejde o dovod ci to vyhovuje alebo nie. Su jednoducho dni, ked ine ako asfalt v podstate nie je (lebo uz mam toho blata plne zuby ) a ten bike mi jednoducho lepsie sedi. Takisto su traily, ku ktorym sa najlrychlejsie dostanem po asfalte. Ale kvoli tomu predsa nebudem menit tlak v kolesach alebo prehadzovat plast (pripadne cele kolesa), na to som moc lenivy
Tak co by bolo lepsie teda na asfalt maxxis ikon dopredu aj dozadu bud 2.2 alebo 2.35 alebo crossking dopredu a race king dozadu chcel by som prejst na bezduse. Kolesa mam dt swiss ex1700 30mm
Stale speed king, to ti bude drzat aj na strku aj na lesnej ceste aj na trave, az s blatom bude problem. A vydrzi to hromadu km. black chili je dobra zmes. Ak sa to ma o co chytit bude to drzat.Stuple maju zmysel len ak sa maju do coho zahryznut. Cize ak maju makky alebo velmi drsny podklad.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bezne jazdim na tom AM biku aj asfalt. V lete mam obute 29x2.6" DHR 2 / 29x2.4" Dissector, teraz (v zime) mam 29x2.6" MagicMary (1.32 kg) / 29x2.4" BigBetty (1.28 kg). V lete je to casto kombinacia asfalt / teren, v zime, ked je vyslovene blato, tak sa obcas vyberiem iba na asfalt. Tlaky mam vzdy nafukane na teren (1.0 - 1.1 BAR vpredu, 1.5-1.7 BAR vzadu). S asfaltom ani na takomto setupe nemam nejmensi problem (ale vyhladavam skor kopcovite asfaltky, na roviny beriem castejsie trekovy bike). Preco by som nemal byt pri zmysloch?
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Nie je to len o vahe
clxno1 Ved nic v zlom, ak ti to tak z nejakeho dovodu vyhovuje. Vela ludi jazdi SUV, maju ho prazdne, chodia s nim po dialnici a z asfaltu za zivotnost auta nezisli ani raz. Kazdy sme iny ak ti to vyhovuje.... Ja nejazdim ani 2.3 XC plaste na HT po asfalte a radsej vytiahnem cestak na 25mm. Ked uz pre nic, tak pre opotrebenie materialu. Na cestaku ma km stoji nepomerne menej ako na MTB. Tiez idem na ten isty vykon rychlejsie.
Na oboch mam 22/36*11-32.
mam na 27,5 38x11 a mam co robit z mierneho klesania
Ten plast je podstatne rychlejsi ako vsetky mestske a turisticke plaste. Dokonca rychlejsi ako niektore cestne sliky urcene na cestne bicykle.
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-schwalbe-racing-ray-evo-addixspeedgrip-29x235-superground-tle/12124
popripade nieco od maxxis alebo continetal
savings Schwalbe Racing Ralph 29x2.25" Evolution AddixSpeed plášť, TLE kevlar
46,99 € savings
MOC 76,90 €Schwalbe Racing Ray 27.5x2.25" SuperGround SpeedGrip plášť, TLE, kevlar
62,99 €
MOC 73,99 €Ten plast je podstatne rychlejsi ako vsetky mestske a turisticke plaste. Dokonca rychlejsi ako niektore cestne sliky urcene na cestne bicykle.
ten plast bude magnet na defekty, nie ?
Ray dosť potrápil na bezduše, ušiel mi aj ventil k logu