chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Na zimu zvyknem davat Wolfpack Cross/Race a fukam tiez 1,3/1,4 pri mojej hmotnosti okolo 82 a 11kg biku. Menej uz proste zuje bocnice alebo chytam rafiky na rockgardenoch. Profici fukaju relativne k hmotnosti ovela viac. 1,1 fukaju 50 kilove baby. Jasne ze je to pohodlne, lebo plast je makky a niekomu to mozno na pohodovu jazdu vyhovuje viac. Ale pri len trochu rychlejsej jazde to uz proste trochu plava...
Obcas je to plavanie citit... hlavne ked je to fakt cca 1 bar.. Samozrejme na klopky to nieje, to treba aspon 1.3...
Aby som nezabudol, mam aj s bikom necelu stovku kg
Mal som podobne tlaky, vazim aj s bajkom 83 kg a roztrhol som zadny plast. S insertom by sa to mozno nestalo. Ja vsak nechcem inserty, tak fukam teraz viac. Tiez vsak potrebujem nove plaste a Wolfpacky 2.4 su out of stock.
Ohol zastrihavacom na vlasy ja som to urobil, ked som daval nove tyzden pred pretekmi a nestihlo by to opadnut
Tak druhy test rajd za mnou, tlaky vpredu 1, vzadu 1,1, stale trapena hore kopcom, dolukopcom bez problemov. Kedze ma viac bavi uphill ako downhill tak idu z domu a na ceste su uz Dubnital. Davam ich do bazaru za bezkonkurencnu cenu. Dam report o Dubnital
Ono je otazka ci nie je aj kontraproduktivne mat taky megabalon na "nase" XC. Predsa len sa tie plaste robi na svetak, kde je to realne obtiaznostou skor enduro hore aj dole kopcom..
No to je uz taky semi slick tie Rick XC chvalia, ale chvalia aj Dubnitaly a ja som bol s RaceKingom nadmieru spokojny. A hmotnost je na Dubnitaloch faktor oproti Rick
Slavo_M podla bicycle rolling resistance ma Rick XC rovnaku vysku stuplov ako Pirelli XC RC (2mm stred, 4mm po stranach). Dubnital ma sice cosi viac (2,5mm/4,2mm) ale v testoch co som pozeral hovorili, ze Rick XC ma lepsi grip. Moze to byt tym, ze Dubnital je taky gulatejsi a Rick ma tie krajne stuple viac "do vonku", dokonca aj v porovnani s XC RC.
Uvidime Kazdopadne subjektivne mam stale najlepsie spomienky na Ray/Ralph a keby boli vo verzii 2,4 tak ich hned beriem. Ale myslim ze coskoro budu, lebo na svetaku uz jazdia Ray/Ralph s novym logom a stylom popiskov ako ma Rick a opticky vyzeraju celkom objemne.
Z Raya a Ralpha som mával tiež dobrý pocit, akurát na poslednej Salzkammergut Trophy som ich (i keď v 2.25" verzii) dosť výrazne dosekal, na Horalovi potom detto... Až mi to pripomenulo staré časy "papierových Schwalbe"
Možno som mal len smolu na nejaké horšie kusy alebo neviem poriadne jazdiť a iné plášte by som zničil takisto, no s predchádzajúcimi Barzo a Mezcal som také problémy nemal.
Ach no si ma zneistil...ja som presne preto odisiel od Schwalbe, lebo ked som jazdi Ray/Ralph Snakeskin tak to bol defekt pomaly kazdy tyzden, ked som si dal nejaky kamenistejsi trail. Ale to boli 620g plaste. Dufal som ze ked tam prihodia 150g gumy, tak to vydrzi viac.
Paradoxne Specialized plaste su jedny z najlahsich a vydrz udrz a odolnost uplne super. Ten Air Trak co som dal foto vyssie ma najazdene 2600km a okrem toho ze stredove stuple su zjazdene mozno o necely mm mu nic nie je. Nevazil som ho ale mal by mat 590g.
V 2.25" majú obe tie pneumatiky pod 700 g a boli aj za dobrú cenu, tak som si povedal, že im dám šancu. S ich základnou verziou Performance som bol totiž maximálne spokojný a bez defektov, akurát tie už nemajú až tak dobrú hmotnosť. A tiež sú o niečo užšie než by mali byť, no to je u Schwalbe mám pocit viac-menej štandard.
Akurát som teda asi "hard way" zistil, že radšej asi naozaj mať ťažšiu pneumatiku so vzduchom, ako ľahšiu bez neho
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aby som nezabudol, mam aj s bikom necelu stovku kg
Tak druhy test rajd za mnou, tlaky vpredu 1, vzadu 1,1, stale trapena hore kopcom, dolukopcom bez problemov. Kedze ma viac bavi uphill ako downhill tak idu z domu a na ceste su uz Dubnital. Davam ich do bazaru za bezkonkurencnu cenu. Dam report o Dubnital
Majú ich na bikeinn.com
Uvidime
Ano, ale realne maju ledva 55mm na 30mm rafiku. Pre porovnanie Specialized 2.35 maju 58,5mm na 29mm rafiku.
Možno som mal len smolu na nejaké horšie kusy alebo neviem poriadne jazdiť a iné plášte by som zničil takisto, no s predchádzajúcimi Barzo a Mezcal som také problémy nemal.
Paradoxne Specialized plaste su jedny z najlahsich a vydrz udrz a odolnost uplne super. Ten Air Trak co som dal foto vyssie ma najazdene 2600km a okrem toho ze stredove stuple su zjazdene mozno o necely mm mu nic nie je. Nevazil som ho ale mal by mat 590g.
V 2.25" majú obe tie pneumatiky pod 700 g a boli aj za dobrú cenu, tak som si povedal, že im dám šancu. S ich základnou verziou Performance som bol totiž maximálne spokojný a bez defektov, akurát tie už nemajú až tak dobrú hmotnosť. A tiež sú o niečo užšie než by mali byť, no to je u Schwalbe mám pocit viac-menej štandard.
Akurát som teda asi "hard way" zistil, že radšej asi naozaj mať ťažšiu pneumatiku so vzduchom, ako ľahšiu bez neho