Takze od novej hydry by som vyzadoval aby bola:
- vykonnejsia
- nie tazsia (v najhorsom minimalne) prip. lahsia - primarne vsak odlahcenie nie je prioritou (ale zrejme nebude problemom kedze to co mam teraz je pomerne tazke)
- perfektna modulacia
- nekusavost (co samozrejme zavisi od citlivej davkovatelnosti)
- este snad taky detail - idealne by bolo keby ta brzda bola cierna, mozno snad aj ina farba ale nie strieborna.
+ cena nie je rozhodujuca (samozrejme vsetko ma svoje limity
No vela som toho pokukal a teda Shimano som z uzsieho vyberu vylucil (kedze teraz mam XT), taktiez Hayes
Z toho co som pozeral ma velmi zaujali Hope M4 (ked su v odlahcenej verzii - karbonove packy atd. tak snad vahovo tromfnu aj to co mam teraz). Z inych brzd zrejme este pripadaju do uvahy Formule (cervo vychvaloval Oro Puro), Magury (vobec sa mi vsak nepacia) alebo aj Avidy?. Juiciny su jednymi vychvalovane, druhi hovoria ze niesu az take super - v kazdom pripade je to tuctovka.
Osobitne som zvedavy na tie Hope, tak nech sa prosim vyjadri peterg. Diky
posledný komentár: 28. 6. 2018 o 12:17
Ja ich mam uz cez 6tis km a mam taky pocit ze stale horsie a horsie ked mali okolo 2tis tak boli este v pohode.
IS sa nastavuje v rovine kolmej na kotuc tenkymi podlozkami (osobne kombinaciou 0.2/0.3/0.5mm) medzi brzdic a uchyt. Ak je to raz nastavene, viac sa o to netreba starat, po dotiahnuti sa z principu nic nemoze prestavit.
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=19980
...pls napiste niekto kto ma s nimi relevantne skusenosti....
cenovo by to slo.....so 180mm kotucmi....
...je to porovnatelne s K24-mi....resp Magura Marta....???
...dik...
Subjektivne dojmy:
- Avidy su akesi divne, ak postavis bicykel na chvilu hore kolesami, "stecie" kvapalina do vyrovnavacej nadrzky a brzdy sa spravaju, ako keby boli zavzdusnene. Videl som to na vlastne oci na poslednej akcii v Levocskych vrchoch. Nikto s tym nemal skusenost, chlapik sa vratil domov po prvom stupani. Tak som sa dozvedel od predajcu, ze to Avidy robia a pritom im nic nie je. Neviem vsak, o ktory model slo.
- Hayes nie je zaujimavy nicim, niektore brzdy vyzeraju archaicky. V minulosti odchadzali kotuce (vydieral sa stred), snad uz davaju lepsie.
Siahni po osvedcenych brzdach (vyssie modely Formuly, Hope, snad Shimano, ...).
jazdím 180/160 (73kg) a tam kde K18 by už dávno zavíjali sú J7 v pohode .. ešte sa mi nepodarilo ich prehriať
Asi mi na buduce pozicias bike a uvidime ako zaplacu.
ak vieš brzdiť nemali by mať až tak veľký problém ... samozrejme že ich uvaríš skôr ako ja 37kg rozdiel ak nie viac robí svoje no ber do úvahy aj to že mám sintronové platne
Subjektivne dojmy:
- Avidy su akesi divne, ak postavis bicykel na chvilu hore kolesami, "stecie" kvapalina do vyrovnavacej nadrzky a brzdy sa spravaju, ako keby boli zavzdusnene. Videl som to na vlastne oci na poslednej akcii v Levocskych vrchoch. Nikto s tym nemal skusenost, chlapik sa vratil domov po prvom stupani. Tak som sa dozvedel od predajcu, ze to Avidy robia a pritom im nic nie je. Neviem vsak, o ktory model slo.
- Hayes nie je zaujimavy nicim, niektore brzdy vyzeraju archaicky. V minulosti odchadzali kotuce (vydieral sa stred), snad uz davaju lepsie.
Siahni po osvedcenych brzdach (vyssie modely Formuly, Hope, snad Shimano, ...).
....este nie je to predsa len nejaky peniaz takze to nexcem unahlit a trochu pozbierat skusenosti inych....
...ale nik mi neodpovedal na otazku ohladne HAYES STROKER.....
...nik s nimi nema skusenosti....????
...takze som zuzil vyber...na...
FORMULA ORO K24....cca 320EUR za komplet set....
MAGURA MARTA .... cca 350EUR za komplet set
Hayes Stroker Carbon .... cca 320EUR za komplet set (ak bude pozitivna skusenost)
....
FORMULA> 1
MAGURA> 0
HAYES> 0
http://bike-forum.cz/forum/orari-18kari ... ml#unread1
Teraz som sa viezol na K18 tesne po vytiahnuti biku z krabice aaa poviem vam ze to ako nove nebrzdi ani h*vno - keby som ich ja nemal k plnej spokojnosti uz par mesiacov zvozil by som ich pod zem
http://bike-forum.cz/forum/orari-18kari ... ml#unread1
Teraz som sa viezol na K18 tesne po vytiahnuti biku z krabice aaa poviem vam ze to ako nove nebrzdi ani h*vno - keby som ich ja nemal k plnej spokojnosti uz par mesiacov zvozil by som ich pod zem
...vsetko to uz mam precitane.....ale chlopci nasiel som este XT-cka 08 bez kotucov komplet sada aj s adaptermi za nejakych....5000SK tak som normalne zvazil svoj nazor ci neist nakoniec do SHIMANA aj ked ja nie som privrzencom Japoncikov ale ta cena.....voci vsetkym vyssie menovanym je skoro polovicna tak tam pridavam este jedny brzdy a to
XT 2008 - cca 5000Sk tj....cca 170EUR
ani nie je to cesky e-shop.....
MAGURA - 0
STROKER - 0
SHIMANO XT08 - 0