Momentalne vyberam nieco z tohoto segmentu okolo sirky 2,35" - 2,4" s vahou tak do 1000g alebo velmi lahko nad tuto vahu. Na predne kolesom by som dal nieco s naozaj dobrym gripom a do zadu dajme tomu plast s dobrym gripom a rozumnym valivym odporom.
Zatial mam vo vybere nasledujuce:
Michelin WildGrip’R2
Michelin Wild Rock’R2 GumX/MagiX (zadny/predny)
Schwalbe Hans Dampf Evo SnakeSkin PaceStar/TrailStar (zadny/predny)
Co mate vyskusane, co odporucate alebo nad cim uvazujete vy do novej sezony?
Momentálne som hľadal nástupcu a našiel som ho v Continental kryptotal Fr 2.4 Dh/supersoft.
Plášť ma predpísaných 60mm čo som vôbec neregistroval ako nejaký mínus oproti wtb. Váhu cca 1280g, čo mi príde tiež nebadany nárast ktorý sa ešte zmenšil tým ze som pri tejto ochrane použil menej tmelu. Pocitovo pri dnešnej vyššej teplote guma o niekoľko levelov mäkšia ako Wtb highgrip, aj keď to nieje až také objektívne ako nová a nová guma. Odvalovanie je veľmi solídne. Vzadu som vozil supertrail big betty a teraz tam mam Kryptotal Dh/soft. Pocitovo to nieje cítiť nejaký zásadný rozdiel pri slapani aj časy zo stravy hovoria podobne čísla a to aj na dlhom 5km asfaltovom stúpaní. Vyššie štuple, istejši grip, je dosť cítiť vzor 2 3 2. Čo ma mile prekvapilo na conti plášťoch, je napísaný týždeň a rok výroby, takže žiadne 2 ročné ležiaky mi neprišli. Určite ich odporúčam vyskúšať, hlavne ak prídu v supersoft zmesy v ľahších prevedeniach. Ešte dodám, že soft Conti na dotyk o hodne mäkšia ako Soft od Schwalbe.
Minimálne na tom čo mám doma.
Posledný dodak, zatiaľ jazdené len v snehu a blate ale veľmi solídny krok dopredu v gripe oproti Wtb, už sa teším na suchý víkend a pripadne nejakú dlhšiu skúsenosť.
zaujimave info od teba v kontexte tohto videa, kde su porovnania časov WTB, Continental Maxxis a Schwalbe a autorov celkový dojem z plášťov:
https://youtu.be/oZCn_T0iNdg?si=65ZRE5Rqnh1eqHFf
ďakujem clxno1 za tip
Sú ale táto verzia je tá najodolnejsia voči defektom. Verzie SG2 či ako sa to volá sú ľahšie cca o 200g.