Momentalne vyberam nieco z tohoto segmentu okolo sirky 2,35" - 2,4" s vahou tak do 1000g alebo velmi lahko nad tuto vahu. Na predne kolesom by som dal nieco s naozaj dobrym gripom a do zadu dajme tomu plast s dobrym gripom a rozumnym valivym odporom.
Zatial mam vo vybere nasledujuce:
Michelin WildGrip’R2
Michelin Wild Rock’R2 GumX/MagiX (zadny/predny)
Schwalbe Hans Dampf Evo SnakeSkin PaceStar/TrailStar (zadny/predny)
Co mate vyskusane, co odporucate alebo nad cim uvazujete vy do novej sezony?
62-622 (29 x 2.40) Super Trail, E-50 ADDIX Soft Weight:1150 g
udava vyrobca, este som to mal otvorene.
Ale páči sa mi, že sa tu celkom rozbehla diskusia
imro1 jop staršie schwalbe ešte keď nepoužívali Addix zmes a aj kordy mali značené ako snake skin, super gravity, dh a neviem co tam ešte bolo... TK tie boli vtipné... Snake skin sice boli ľahké ale nevydržali ozaj nič (to som sa v tej dobe učil bicyklovať, teraz by som plast na tej úrovni zrušil rovno na prvom výjazde ako sa poznam?) ... Taktiež sa na ničh radi a pomerne rýchlo začali trhať bočné stople ak ich človek využíval... A boli krivé,narazit na plášť ktorý nehadzal bola skôr náhoda ako pravidlo ? ale čo sa týka gripu tak fungovali skvelé, teda do mementu keď im začali chýbať stople... Istú dobu som si ulietaval na RockRazore bol som odhodlaný ze si ho dam aj na nový bajk ale oni ho prestali robiť... Súčasných Schwalbe by som sa nebál, čo sa týka kvality spracovania a odolnosti
Ale padli tu dobré tipy a možno aj ten Magic Mary niekedy vyskúšam. To zas aj čo sa týka hmotnosti nie je až taký extrém a ak je lepší tak by to možno stálo za skúšku.
Nepokazis, Martello pomerne dobre drží aj v horších/blatovejsich podmienkach nato akú má vzorku.
29x2,6 Martello ti viem požičať na skúšku teda aj 2,35, ale to sa mi nezdá na to čo jazdievaš ako dobrý plášť - je to úzke a má to malý objem. Martello/martello 29x2,6 boli jediné plášte na ktorých som bol schopný urobiť na light endure od nás zo Strečna výlet na hrebeň veľkej Rače na Poľskú stranu a naspäť domov - 115km za poobedie a vcelku slušné cestovné rýchlosti... v teréne veľmi schopný. Ako najväčšiu nevýhodu som videl, že na zadnom kolese sa extrémne rýchlo opotreboval stred behúňa a plášť strácal brzdné vlastnosti v strmých pasážach. MOTU som nemal, lebo sa robila len 2,35ka...2023 vyzerá ale ináč, keďže bude aj 2,6ka a 2,4ka
My máme ešte kolobežky ?
No som na tom podobne
Kedysi som mal aj kombo CONTI trail king/cross king....ale Vittorky to teda nie sú.
Pozrel som aj Conti a celkom ma tam oslovili tie nové, hlavne Kryptotal a potom aj Agrotal. No ten Krypto mi príde aj podľa popisu viac univerzálnejší.
Ale tak ani ten Maxxis nedávam celkom na 2. kolaj. Momentálne mám DHRI na oboch kolesách a som celkom milo prekvapekný ako drží vpredu. Sa mi to kedysi zdalo divné keď som čítal aj tu na fóre že ho niektorí dávajú dopredu. No niektoré značky ako Canyon ich taktoosadzujú a asi vedia prečo
Vyskúšal som viacero značiak, Michelin, Bontranger, Schwalbe, Onza a napopkon som skončil pri Maxxis. Ale tak v dnešnej dobe sú už tie plášte na inej úrovni ako boli pred 10timi rokmi. Z Maxxisu sa mi celkom páči aj Assegai, ten by mohol byť tiež dobrý.
Zatiaľ by som chcel hlavne niečo dozadu a možno dám ako kedysi DHR II 2C, ktorý mi celkom sedel a vydrží viac ako 3C. Určite je veľa dobrých plášťov a vedel by som si zo spomínaných vybrať, len otázna je životnosť
Ale ono to bude vždy o preferenciach a či chce niekto maximýlny grip a teda nejakú mäkkšiu zmes, alebo niečo odolnejšie, čo ale zas nebude držať až tak perfektne.
Takže trochu dilema, ale asi by som bral dozadu ten 2C na jednu sezónu a potom na ďalšiu by som asi skúsil aj niečo iné, nejakú inú značku na obe kolesá, nech to aj trochu ladí
Nejak som dosť naklonený tomu Michelinu, keďže som aj počul na tie nové samé superlatívy. Tam by som ale bral Wild AM2 Competition 29x2,40 dobrá hmotnosť a aj 2,4 " mi pride aspoň pre mňa ideál