Momentalne vyberam nieco z tohoto segmentu okolo sirky 2,35" - 2,4" s vahou tak do 1000g alebo velmi lahko nad tuto vahu. Na predne kolesom by som dal nieco s naozaj dobrym gripom a do zadu dajme tomu plast s dobrym gripom a rozumnym valivym odporom.
Zatial mam vo vybere nasledujuce:
Michelin WildGrip’R2
Michelin Wild Rock’R2 GumX/MagiX (zadny/predny)
Schwalbe Hans Dampf Evo SnakeSkin PaceStar/TrailStar (zadny/predny)
Co mate vyskusane, co odporucate alebo nad cim uvazujete vy do novej sezony?
No ved áno aj tvrdšia zmes ma svoje výhody a opotstanenie to je bez debát. .. Ale keď chcem tvrdšiu zmes tak si proste kúpil plášť s tvrdšou zmesou a nie, že si kúpim soft pripadne supersoft verziu ktorá mi za krátky čas vytvrdne....
Mam TK v predu a zatial nenam co vytknut. Ale je tam este kratko necele 3 mesiace. Zato sa mi uz stalo ze sa mi podarilo odtrhnut vrch malej klopky a nejako sa ten plast chytil za nou a dokazal som vratit bike spat na trail. To keby mi niekto povedal, ze sa da tak neverim. To ale samozrejem nemohla byt len zasluha plastu. Trail King ProTection Apex ma aj dost tuhe bocnice. Jazdim ho na 1bar v predu celorocne. MK som musel fukat na 1.25bar.
Trail verziu pri Vittoriach by som prirovnal ku EXO od Maxxisu. A áno v enduro specifikacii je to poriadny kus gumy a zatiaľ, musím zaklopať, má v stichu nenechali... Tu Trail verziu som paral pomerne často, no je pravda ze som ich ťahal medzi ostré skaly a nie vždy sa podarila ideálna stopa...😁
Si minule písal o tej 1C zmesi Vittoria tak som to sondoval..samozrejme na stránke nič o tom, ale majú katalóg 2023 a neviem či som dobre videl, ale okrem toho majú novinky, že niektoré plášte Tr/EN vymenili z 2,35 na 2,4. Plášť MagicMary jazdím v oranžovej zmesi 29x2,6, niečo okolo 1200g, ale na leto je to už ťažký plášť (teda nie ťažký, ale cítiť odpor...), mne sa páči ako objemný plášť na zimu dozadu. Ale teraz idem skúsiť WTB Verdict v Light casingu - ten sa vie natiahnuť až na 67mm oproti tvrdšiemu Tought.