zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
Ake ventily pouzit do diery pre autoventil? Nasiel som Joe's ventily (autoventily), mate s nimi niekto skusenost? Pripadne nejaky tip na bezdusove autoventily?
Dakujem
Ja som na moje rafiky Alexrims DM24 pouzil pasku 30mm a je akurat od kraja po kraj, rafik ma vnutornu sirku 24mm, (27mm uplne vnutro bez vystupujucich pätiek) ale pred kupou pasky som urobil jednoduchu vec, do rafika som nalepil kusok obycajnej maliarskej pasky, a fixkou poznacil kraje, potom som ju odlepil a zmeral, vyslo mi 29mm, ale zobral som 30mm koli tomu ze tu pasku treba natiahnut aby bola pekne bez bublin. A mam tie ventilky Joes autoventil, su uplne bez chyby, menil som ich z povodnych galuskovych s redukciou, nebolo to uplne ono, lebo s redukciou uz vytrcali nad rafik do priestoru plasta a pri fukani sa trocha hybali (pri maticke sa dali proste hybat koli tomu ze diera je proste väcsia) a bolo pocut sem tam zasicanie pri ich manipulacii, a nechcel som ich silno dotahovat, aby nenastali ine problemy, najmä ak by som ich musel niekde demontovat koli väcsiemu defektu.
Ja tiez jazdim na nizsich tlakoch, mne sa to tiez videlo vela
Tak mi napadlo pri tom, co teraz pisem - vie niekto ake cca tlaky jazdia top zjazdari (citaj: jazdci zo Svetoveho pohara DH)?
V useku ktory sa bezne dupe nemoct dupat ked ti fuka do ksychtu asi nieje uplne idealne ze?
Aj napriek tomu vyhral
Super, tak toto vyskusam.
Prave toho pohybu ventilov sa obavam, preto by som chcel priamo autoventil, aj ked pumpu mam aj cyklo, ale napriklad kompresor v aute nie a nemusim stale nosti pumpu so sebou (ani redukciu).
Este mam otazku a to ake plaste pouzivas? Su TLR? V akej sirke? Dakujem.
Plast Maxxis Ikon 2.2 najazdene 100 km, jazdim bezduse...
Alebo radsej novy?
Ja uvazujem nad Maxxis High Roller 2/Maxxis Agressor(P/Z), resp. dobru skusenost mam s Michelin Wild rock'r. Vsetky som videl aj vo verzii TLR.
Keď budem meniť plášte, okrem testu čo urobí CO2 s tmelom, tak narežem aj bočnicu, či to tieto knôty na dojazd zvládnu...
Diki Marinada za dávnejší tip
lase99 Ja som kedysi dávno podlepoval behúň aj bočnicu obyčajnou záplatou na duše, do 1cm diery úplne v pohode. Vždy som takto pekne dojazdil každý plášť. Mám aj nastrihané bočnice starého plášťa, to sa dá použiť aj je diera naozaj veľká.
Plast Maxxis Ikon 2.2 najazdene 100 km, jazdim bezduse...
Alebo radsej novy?
cca centimetrovú dieru som zašil rybárskym silónom, podlepil veľkou záplatou a plášť sa dal bez problémov dojazdiť ako bezdušák až kým som ho nezodral, vydržalo to bez problémov aj tvrdšie parkové jazdenie