Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
Výpredaj -22% Pirelli Scorpion™ E-MTB R 27.5x2.8" HyperWALL plášť, TLR, kevlar
61,99 €
-22%
MOC 88,99 €
Akcia -23% Pirelli Scorpion Race DH T 27.5x2.50" DualWALL SmartEVO DH plášť, TLR, kevlar, yellow label
66,99 €
-23%
MOC 96,99 €
Akcia -25% Pirelli Scorpion™ Race DH M 27.5x2.5" DualWALL+, SmartEVO DH plášť, TLR, kevlar
63,99 €
-25%
MOC 96,99 €
Continental Cross King 27.5x2.20" ProTection plášť, kevlar, Bernstein
70,99 €
MOC 78,99 €
Výpredaj -20% Vittoria Martello 27.5x2.6 G2.0 TNT TLR plášť, kevlar
47,99 €
-20%
MOC 59,99 €
Výpredaj -24% Pirelli Scorpion E-MTB S 27.5x2.60" HyperWALL plášť, TLR, kevlar
60,99 €
-24%
MOC 88,99 €
Výpredaj -21% Pirelli Scorpion™ Enduro M 27.5x2.6 HardWALL SmartGRIP plášť, TLR, kevlar
58,99 €
-21%
MOC 99 €
-9% WTB Breakout 27.5x2.3" Tough Fast Rolling plášť, TCS, kevlar
49,99 €
-9%
MOC 54,90 €
Nakoniec tam išla 33mm a zatiaľ to drží
Ahojte, začiatkom roka som nahodil bezduš. systém prvý krát vôbec a chcem sa opýtať vás dlhoročných užívateľov, čo s nimi v zime? Treba koleso odstrojiť a vyčistiť od mlieka? Alebo raz začas ptetočiť kolesá? Som z juhu SK, čiže určite jazdiť sem tam budem cez zimu keď počasie dovolí✌️ Ďakujem.
Doplnal si mlieko? ak nie tak to riesit nemusis, tekute uz nebude.
Inak by som tocil tak raz tyzdenne kolesami.
Ja raz za 2-3 tyzdne riadne pretocim kolesa a na jar doplnim mlieko. To je vsetko.
Zdravim. Mam bike novy a rozmyslam ze prerobim na bezdus. Ake odporucate ventily? A este otazka. Nemal som dolu este plast ale pisu na stranke ze kolesa su prichystane na bezdus. Teda staci len ventil a mlieko? Poradte ake kupit. Pozeral som ventily aj mlieko od peats ci ako sa to pise. Maju aj zaujimave farby ventilov
Ked su pripravene, tak by tam mal byt bezdusovy ventil. Zhod plast a uvidis. (Ale zrejme tam bude dusa)
Ventily mam za par eur z Aliexpressu uz roky. Aj farebne.
Ak su kolesa len "pripravene", tak tam urcite bezdusovy ventil nebude. Bude tam klasicka dusa s ventilom. Priprava znamena, ze by tam mala byt aspon paska na bezdusaky, ale uz aj pri nej sa mi stalo, ze radsej som ju stiahol a nahodil novu, lebo sa mi ta kvalita nalepenia nezdala. Pouzivam bezdusove ventily Schwalbe Click Valve. Nic lepsie som doteraz nemal a to som vyskusal uz naozaj vselico. Avsak na to potrebujes minimalne Click Valve redukcie alebo novu pumpu / tlakomer s touto nasadkou. Mlieko pouzivam Joe's.
Potvrdzujem info v odpovedi od @Matoha . Ak je to TR rafik tak tam bude nalepená paska. Aj moja skúsenosť je taká že paska z výroby je zle nalepená alebo biednej kvality pri kolesách Basic triedy.
Takže ušetris čas a robotu ak ju dáš dole, poriadne vycistis rafik, na 110% ho odmastnis a nalepis novú pasku
Nestraste ho. Ja som mal 3 pary TL ready kolies a nikdy som s originalnou paskou nemal problem. To ze niekto natrafi na zly kus neznamena, ze kazda originalna paska je nalepena zle. Kup proste nejake ventilky podla toho, ake sa ti pacia a mlieko a vyskusaj. Mlieko mozem odporucit klasiku od Stans, ktorym urcite nic nepokazis.
presne tak :-) nestraste ho. u mna, takisto dva pary TLR kolies a paska v poriadku a dokonca na trek rail boli i ventily. stacilo doliat "uszczelniacz a jechać"....akurat, že sme o tom nevedeli. predajca sa neračil dat nam o tom info a tak sme jazdili asi 2 mesiace bez tmelu ( ..a duše).
Nestrasime, ale je dobre pasku skontrolovat, ked uz su plast a dusa dole :-).