zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
urcite tomu patenty nebrania,tych vyrobcov robilo ust viac /ust bola tiez dohoda 3firiem/nez len mavic.ci mali licenciu alebo neboli dejure ust,alebo ako neviem,alebo to fungovalo len pre 26,kazdipadne bili drahe. robili ucj dtswiss,bontrager,shimano,fulcrum len co viem ja. neboli to rafky za ludovych 70e
v principe je ta izolepa casto lepsia,ide o vahu .. ono rafik je jedna vec,ale plaste..nepotrebovali tmel
v principe je ta izolepa casto lepsia,ide o vahu .. ono rafik je jedna vec,ale plaste..nepotrebovali tmel
Si si isty?
https://www.mtbiker.sk/forum/post1511358.html#p1511358
https://www.mtbiker.sk/forum/post1511358.html#p1511358
Patent nerozporujem .. shimano UST kolesa mal kamos, DT Swiss UST mam doma, rovnako Mavic, bontrager mal tusim dalsi kamos. Fulcrum tu mal niekto na fore. Resp. neviem uz ci splnaju UST poziadavky, ale kazdopadne su bez dier so speci uchytmi. /O UST sa inak dohodli 3 firmy .. mavic, hutchinson a este jedna. Detaily uz neviem.../
Mozno musia/museli platit licencne poplatky .. to neviem, ja som reagoval len na to, ze patent nie je dovod preco sa to nerozsirilo v zmysle, ze to nemozu robit.
Imho skor nakladna zalezitost, problemy s tesnostou casom, ako rafik dostava zabrat .. mozno aj tazsie nahadzovanie plastov. Paska toto vsetko lahko riesi, aj ked zas v niecom nie je tak vyhodna, resp. dobra. Proste ghetto riesenie od Notubes nakoniec prinieslo do MTB sveta velky prelom. Vdaka tomu su tu siroke rafky a nebojim sa povedat aj 29er. Pretoze .. vaha.
Tiež som mal v 2014 XT 29 kola s ust rafom. Vážili 1830g a boli super tuhé. Ešte to derie žena na biku. Za roky žiadna údržba.
Plášť išlo nahodiť aj zhodiť. Ďaleko ľahšie ako na starom notubes creste z nízkou bocnicou. Na ktorom bolo utrpenie nahodiť plast z hrubou patkou.
Vyrobci sú lenivý. Náročnejšia výroba závitov.takže drahé, To je celé
Normálne tam paci 33-34.pripadne v rafiku zrezes orezavacom
Otázočka trošku mimo, ale predsa len sa týka pláštov : Aká je minimálna odporúčaná medzera (tyre clearance) v mm medzi plášťom a zadnou stavbou rámu pre HT, ľahšie jazdenie - poľniačky za sucha.
Ďakujem.