Ahojte chcem sa vás spýtať mám mechanické brzdy Shimano BRM495 kotúč tam je Shimano SMRT 52 Center Lock a predná dosť slabo brzdí brzdy som čistil všetkým možným doštičky nie sú až tak staré mám aj lánka vymenené bicykel už má síce 6 rokov ale predtým to šlo dobre neviete v čom by mohol byť problém a ako by sa dal vyriešiť ?
Kotúč som už čistil asi 3 krát aj s acetónom aj so špeciálnym sprejom na brzdy v servise mi aj nastavili brzdy a doštičky vraj sú v pohode tak neviem vážne počul som že to môže byť kotúč ale nezdá sa mi to
no myslím si nie sú ani vyšuchané veľmi a boli menené asi minulý rok. Smradok ako myslíš či som ich mal vonku ? a zamastené určite nie sú čisitil som ich 3 krát aj som ich raz jemne prebrúsil šmirgľom takže ja neviem ... a ešte jedna vec ako často potom mám meniť doštičky jak dlho vydržia ? skúsim vymeniť predné za zadné
Ak každú chvíľu čistíš kotúč, tak nebuď prekvapený, že to slabo brzdí.
Kotúčovky podľa mňa brzdia najlepšie tým ľuďom, ktorí sa o ne vôbec nestarajú.
Ak nemáš zodraté, zamastené, zle nastavené, tak to musí brzdiť.
čistil som len preto lebo zlé brzdili ako keby boli lenivé stisnem páčku na maximum a pomaličky mi brzdí dosť pomaly chápeš tak preto som si myslel že sú špinavé alebo niečo tak vtedy som ich vyčistil. A to môže sa aj kotúč zodrať ?
lusl: Sry zle som precital jeho prispevok. Mal som pocit ze chce poratit Veckove brzdy do 10 EU.
Pokial viem tak Shimano m465 pouzivaju take iste dosticky ako Shimano m525 a Tektro Auriga, takze hladaj na to.
Co sa tyka dosticiek tak ja jazdim shimano organicke, kedze nic ine v miestnom shope vtedy ked som kupoval nemali. Co som cital tak Jagwire dosticky dobre brzdia, ale rychle sa obrusia.
Nevidím zmysel odmasťovať mechanické brzdy = nemajú sa ako zamastiť. Používam také 4 roky.
ziperko, 495ky sa dajú dobre vyladiť, aby sa ich účinok výrazne zvýšil. Doštičky shimano sú najhoršie (zo 3roch organických), ktoré som na nich skúšal = na prednú brzdu ich ani nedávaj. Na zadnú úplne stačia. Oveľa lepšie ako pôvodné shimano sú Jagwire a ešte lepšie Fastop.
Vpredu máš kotúč 160 alebo 180? Brzdové páčky máš s nastaviteľnou pákou? Ak áno, zmena na vyššiu páku tiež veľmi pomôže.
A brzdili predtym dobre ? Ked som pouzival mechaniky, tak celkom dobre boli take celokovove lacne 10e dosticky, ktorych som akurat zabudol nazov, kto ich vyraba /pamatam si akurat, ze som musel odvrtavat, lebo asi vo fabrike nemali presny vykres, kde maju vrtat diery , .. ale su celkom zname, snad to niekto doplni, ich nazov.
Tiez nastavenie paky ako pise Klaymen .. zmeraj si vzdialenost uchytu bowdenu od osy otacania paky, blbe paky mavaju 4-4.5cm, tie najlepsie to vedia az na 2.5cm, ten rozdiel je znacny. Tiez sa niekde da vyladit aj paka na prasati.
A taktiez ak brzdis na uplnom konci , tam su menej efektivne pakove prevody na mechanickych brzdach. Aspon teda, na tych mojich hayesoch to tak bolo.
Lord Klaymen kotúče mám 160 brzdy mám Tektro RS 360 A tak tam neviem ako myslíš nastaviteľné tak povedz a keď sú tak poraď ako ich dobre nastaviť a diki moc za radu skúsim sa pozrieť po obchodoch po tých fastop. a to sú organické že ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kotúčovky podľa mňa brzdia najlepšie tým ľuďom, ktorí sa o ne vôbec nestarajú.
Ak nemáš zodraté, zamastené, zle nastavené, tak to musí brzdiť.
Pokial viem tak Shimano m465 pouzivaju take iste dosticky ako Shimano m525 a Tektro Auriga, takze hladaj na to.
Co sa tyka dosticiek tak ja jazdim shimano organicke, kedze nic ine v miestnom shope vtedy ked som kupoval nemali. Co som cital tak Jagwire dosticky dobre brzdia, ale rychle sa obrusia.
ziperko, 495ky sa dajú dobre vyladiť, aby sa ich účinok výrazne zvýšil. Doštičky shimano sú najhoršie (zo 3roch organických), ktoré som na nich skúšal = na prednú brzdu ich ani nedávaj. Na zadnú úplne stačia. Oveľa lepšie ako pôvodné shimano sú Jagwire a ešte lepšie Fastop.
Vpredu máš kotúč 160 alebo 180? Brzdové páčky máš s nastaviteľnou pákou? Ak áno, zmena na vyššiu páku tiež veľmi pomôže.
Napríklad: http://www.bronecsport.cz/nahradni-dily/brzdove-oblozeni-organicke-fastop-az-615
Tiez nastavenie paky ako pise Klaymen .. zmeraj si vzdialenost uchytu bowdenu od osy otacania paky, blbe paky mavaju 4-4.5cm, tie najlepsie to vedia az na 2.5cm, ten rozdiel je znacny. Tiez sa niekde da vyladit aj paka na prasati.
A taktiez ak brzdis na uplnom konci , tam su menej efektivne pakove prevody na mechanickych brzdach. Aspon teda, na tych mojich hayesoch to tak bolo.