ako riešite meranie tlaku v pneumatikach ? iba pomocou pumpy s manometrom, alebo aj daak inak? doterat som to aj ja riesil pomocu pumpy, ale akosi sa mi manometer pokazil a nechce sa mi kvoli tomu kupovat novu pumpu, diks .
Presne tak old school alebo, už som aj použil taký prístrojček čo s ním meria tlak v kolesách otec na aute ale to som sa len tak zo zvedavosti chcel pozrieť na tlak
Ak mas auto a autoventil je to lahke, zobrat manometer co mas na meranie tlaku v pneumatikach v aute a odmerat, ja som to tiez tak robil .
Ak mas iny ventil, viem iba o hmate
bohuzial mam galus. ventil chcel by som to dat na max tlak ( pre moje pneu 4 bar) ale podla hmatu si nedovolim povedat kde je ta hranica a nerad by som to prepalil
Takze takto, ta redukcia co dal Raver sa da pouzit len na fukanie kolesa. Merat tlak sa s tym bez upravy neda(mam to doma). Merak na AV(auto ventil) meria tlak tak ze taky "dzindzik" zatlaci na tu "tycinku" v autoventile a tym sa ten ventil otvory a zmera sa tlak. Lenze ak pouzijes tuto redukciu tak "tycinka" s FV(galuskovy ventil) je v tej redukci strasne nizko a "dzindzik" s meraku na nu nedociahne a merak nic nezmera. Riesit sa to da takto. Ja som tam do uz nasrobovanej redukcie na FV narval kusok zapalky(hocijake drievko) cca. 3mm dlhe. Takto to funguje skoro rovnako ako na AV. Tuto metodu som dlhsie praktizoval sam, ale neskor som si zakupil merak na biky Schwalbe. S tym sa daju merat obidva typy ventilov. Dobra vec, odporucam.
PS. Prepacte za pouzivanie vyrazov typu "dzindzik" a "tycinka", inak som to nazvat nevedel.
PS2. Tu je ten merak:
Ta rucna kontrola je strasne nepresna. Ked som si myslel, ze plast uz davno bude na 4 baroch nameral som 2,2... To meranie rukou dost skresluje. Potom sa plaste omnoho rychlejsie opotrebuvaju ked su podhustene.
Ta rucna kontrola je strasne nepresna. Potom sa plaste omnoho rychlejsie opotrebuvaju ked su podhustene.
Presne tak ... záleží od nášho subjektívneho pocitu,akože je nabombovaná pneu.
A druhý extrém je pretlakovať plášť.Duši to nevadí,ale plášť má určitý typ výpletu,ktorý je dimenzovaný na daný tlak.
Ja osobne raz do týždňa (jazdím denne) dofúkavam pumpou s manometrom na tlak predpísaný výrobcom pneu.
Nechcem ti protirecit, ze plaste maju byt dobre nafukane, ale zase raz do tyzdna mi pride az moc zbytocne. Neviem ci ti to tak sfukuje (mozno UST) ale ked si ja nafukam plast tak minimalne dva tyzdne tam mam na desatinky podobny tlak.
ja mam malu pumpicku z Lidla s Manometrom, dokonca aj na bombicky je, poprdeli kupa no a tak obcas kuknem co ukazuje, ale ci to je presne, to nikto nevie, kazdopadne sa to hybe stupnica je tam do 9 atmosfer, ale neviem ci by to ta pumpa vydrzala
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak mas iny ventil, viem iba o hmate
Mam doma 2
PS. Prepacte za pouzivanie vyrazov typu "dzindzik" a "tycinka", inak som to nazvat nevedel.
PS2. Tu je ten merak:
Edit: Nieco podobe sa riesilo aj tu: viewtopic.php?f=2&t=16241
Dá sa aj .... bazmek,héblo,pakšament
Tak nabombovany plast som uz dlho nemal. 2,2 je v terene pre mna extremne vela.
Presne tak ... záleží od nášho subjektívneho pocitu,akože je nabombovaná pneu.
A druhý extrém je pretlakovať plášť.Duši to nevadí,ale plášť má určitý typ výpletu,ktorý je dimenzovaný na daný tlak.
Ja osobne raz do týždňa (jazdím denne) dofúkavam pumpou s manometrom na tlak predpísaný výrobcom pneu.
edit pre tecumseha