kľudne môžeš ide o očistenie a odmastnenie niekto to robí aj v benzíne alebo v nafte najdvoležitejšie je po takomto očistení hned namazať nenechávať retaz tzv. suchú dlhšiu dobu pohladaj na fore už tu bolo pár takýchto tem
kľudne môžeš ide o očistenie a odmastnenie niekto to robí aj v benzíne alebo v nafte
Nafta síce slušne rozpustí starý olej a ostatné svinstvo ale zároveň zatečie do článkov. I keď reťaz potom dobre poutieraš, je to utreté len zvonka. Dnu však ostanú zbytky a tieto budú robiť šarapatu. Ak reťaz po utretí naolejuješ, olej vtečie do jednotlivých článkov a tam zreaguje so zbytkami nafty. A už si doma! Zreagovaná zmes nebude mať dobré klzné vlastnosti a bude dobre zachytávať prach.
Naftu teda nie !!!!!
diki chalani....pytal som sa preto ze ked som rozoberal doma tlmic...tak olej mi vytiekol mame na sveter(skoro ma zabila...bol cisto novy ).....a kupil som liter technickeho na vycistenie....paradne vicistil...ale zostalo mi este asi 9 deci technickeho benzinu....a chcel som vediet ci ho takto mozem pouzit... som rad ze mozem.... ciklostar je zbytocne drahy.....kamarat pouziva kupuje to v autoservise odmastovac na brzdy na aute....3 eura za pol litra ja teda pouzijem ten technicky benzin
diki chalani....pytal som sa preto ze ked som rozoberal doma tlmic...tak olej mi vytiekol mame na sveter(skoro ma zabila...bol cisto novy ).....a kupil som liter technickeho na vycistenie....paradne vicistil...ale zostalo mi este asi 9 deci technickeho benzinu....a chcel som vediet ci ho takto mozem pouzit... som rad ze mozem.... ciklostar je zbytocne drahy.....kamarat pouziva kupuje to v autoservise odmastovac na brzdy na aute....3 eura za pol litra ja teda pouzijem ten technicky benzin
hehe cena nahradnej naplne sice pekna ale zabudas na postovne....a neverim ze postovne bude stat menej ako 2-3 eura.....a v takom pripade uz to vychadza drahsie ako ten odmastovac brzd kedze autoservis mame blizko...tak jednoduchsie je zbehnut tam a mat liter odmastovaca za 6 eur ako objednavat ciklostar ktory z postovnym vide minimalne 7 eur a bajk ako celok umyvam na pumpe vodou, tlakovou pistolou vsetko bahnu je dole za chvilu.....max 2 minuty mi ho staci takto ostriekat a je cisty....a retaz budem cistit teda tym technickym
inač na bajk sem tam používam aj odmastnovač z lidlal tento: celkom púšta fajne špinu a neničí lak a myslím že inak neničí bike a stojí asi 1L okolo 1 € a máš to .... pozor nevravím že s ním čistím reťaz
....po tom ako vyberiete retaz z flase...tak ju este prepla***** vodou alebo nieco podobne....
ja som len pretrel handrou..a hned namazal (som mal naponahlo)..ale teraz dodatocne rozmyslam ...ze ked tam ostalo trosku benzinu ktora sa nasledne zmiesa s mazivom tak to moze degradovat mazacie schopnosti maziva..ci?
inač na bajk sem tam používam aj odmastnovač z lidlal tento: celkom púšta fajne špinu a neničí lak a myslím že inak neničí bike a stojí asi 1L okolo 1 € a máš to .... pozor nevravím že s ním čistím reťaz
....po tom ako vyberiete retaz z flase...tak ju este prepla***** vodou alebo nieco podobne....
ja som len pretrel handrou..a hned namazal (som mal naponahlo)..ale teraz dodatocne rozmyslam ...ze ked tam ostalo trosku benzinu ktora sa nasledne zmiesa s mazivom tak to moze degradovat mazacie schopnosti maziva..ci?
ten technicky tam dlho nebude vyprchá rýchlo ale asi naj by bolo prepláchnuť v destilke
potom este do ultrazvukovej cisticky a pre istotu sterilizovat
taketo dokladne cistenie robim ked mam cas - necham rozpustadlo vyprchat, ked mam casu menej, tak sa nebudem pustat do cistenia a iba namazem....
potom este do ultrazvukovej cisticky a pre istotu sterilizovat
taketo dokladne cistenie robim ked mam cas - necham rozpustadlo vyprchat, ked mam casu menej, tak sa nebudem pustat do cistenia a iba namazem....
osobne to chápem ako tak na cestáku na horáku je to samoúčelne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nafta síce slušne rozpustí starý olej a ostatné svinstvo ale zároveň zatečie do článkov. I keď reťaz potom dobre poutieraš, je to utreté len zvonka. Dnu však ostanú zbytky a tieto budú robiť šarapatu. Ak reťaz po utretí naolejuješ, olej vtečie do jednotlivých článkov a tam zreaguje so zbytkami nafty. A už si doma! Zreagovaná zmes nebude mať dobré klzné vlastnosti a bude dobre zachytávať prach.
Naftu teda nie !!!!!
andrej25: tak toto je super nápad musím vyskúšať nechce sa mi to furt drhnúť kefkou
GaliPe54: dik za uprestnenie aj ked naftu nepoužívam ale myslel som že sa dá použit aj tá
kamarát kupuje nejak draho 3€ za pol litra tak to radšej 1l cyklostaru aha http://www.suncycle.sk/sk/produkt/cyklostar-1l/2645 podla mna sa to viacej oplatí
Rokmi overeny a spolahlivy sposob. Ja pouzivam plastove kelimky od zavinacov:)
moja rec
Ta U5 je hádam najlepší odmasťovač voči cene
ten technicky tam dlho nebude vyprchá rýchlo ale asi naj by bolo prepláchnuť v destilke
osobne to chápem ako tak na cestáku na horáku je to samoúčelne