Niekde sa tu mihlo že ľudia čistia reťaz naftou, vyčistí sa a rovno namaže... Skúšal to niekto ? Aký je postup prác ? Nie je lepšie reťaz vyčistiť technickým benzínom a premazať prípravkom na to určeným ?
Katko : Nepovedal som že som presvedčený že to urobí, ale dakde som si to tu všimol tak ma napadlo opýtať sa... Nevedel som ako to s tým bude, tiež som sa čudoval...
Túto metódu čistenia používam. Tú istú naftu je možné používať dokola, a rozpúšťa sa v nej staré mazivo z reťaze. Takže čím je staršia, tým lepšie maže. Ide ale iba o také "predmazanie". Čiže mazať je treba aj tak.
Katko : Nepovedal som že som presvedčený že to urobí, ale dakde som si to tu všimol tak ma napadlo opýtať sa... Nevedel som ako to s tým bude, tiež som sa čudoval...
veď to vie aj malé dieťa.
Buď máš odberné poukazy na červenú naftu, alebo pridáte aditíva do nafty a hneď aj prečistí a premaže reťaz
Najlepší a najosvedčenejší je technický benzín a handrička, keď je niekto lenivý ako ja dávať dole reťaz , zároveň si už pri tom vyčistím aj kazetu a pastorky
dae: všetko s mierou, naftu by som na bike nedával, ***** to a špinu nemáš kam vyliať, iba ak by rodičia mali autoservis...reťaz pekne namaž olejom na reťaz...v bikeshopoch ich majú kopec
Buď máš odberné poukazy na červenú naftu, alebo pridáte aditíva do nafty a hneď aj prečistí a premaže reťaz
Najlepší a najosvedčenejší je technický benzín a handrička, keď je niekto lenivý ako ja dávať dole reťaz , zároveň si už pri tom vyčistím aj kazetu a pastorky
tak to si *** na celej ciare ze aditiva do nafty dpc to je take huste jak med ked ne este viac
a ***** to a lepi sa to to by si akurat nachytal vsetok bordel z lesa/ulice/trailu
tak to si ***** na celej ciare ze aditiva do nafty dpc to je take huste jak med ked ne este viac
a ***** to a lepi sa to to by si akurat nachytal vsetok bordel z lesa/ulice/trailu
Ono to aj tak bolo myslené, že je to sprostosť dávať naftu na reťaz
No... A je po dileme Inak len tak pre zaujímavosť, jak som bol vyniesť smeti stretol som Životné prostredie a pýtalo sa ma čo robíte s tým benzínom potom
prekopirujem ti to z inej temy:
"Zatial to nerobim tak dlho aby som musel nieco likvidovat, pritom tento postup pouzivam asi dva roky. Postup je nasledovny: potrebujes jednu flasu s cistou naftou, jednu s pouzitou a jednu bandasku alebo inu nadobu s velkym hrdlom v ktorej peries retaz. Hned po pouziti nafty v bandaske ju prelejes do flase s pouzitou naftou, tam sa ti usadi bordel a na vrchu ostane plavat cista nafta. Tu pri najblizsom pouziti nalejes do bandasky a usadeny bordel ostane vo flasi. V pripade potreby do bandasky dolejes trochu novej nafty. Po pouziti ju znova nalejes na tu staru usadeninu atd. atd. Casom sa nafta mina (ostava na retazi z ktorej cast utries handrou a cast sa odpari) a zvacsuje sa objem usadeniny. Ked sa mi bude zdat ze tej usadeniny je moc, tak ju vezmem niekde kde zbieraju pouzite oleje (nejaka benzinka, autoservis alebo nieco podobne)"
to by som uz radsej pouzil olej na mazanie retaze pre motorove pily nez naftu,
no nic, mam pre vas par navrhou, co skusit petrolej, ropu alebo zvieraciu mast?
kto najde najlepsie mazivo, ma u mna male bezvyznamne plus a velke minus za blbost
Ak ti tie handry robia taky problem mozes ich zahadzovat na pumpe do kybla na nebezpecny dpad. Pri kazdom stojane je jeden taky. Mal by si tam inak hadzat aj vsetky handry, ktorymi utieras retaz po jej namazani. A vodu pouzitu pri umyvani bajku by si tiez nemal pustata do kanala, ak nemas pred domom separator ropnych latok.
to by som uz radsej pouzil olej na mazanie retaze pre motorove pily nez naftu,
kto najde najlepsie mazivo, ma u mna male bezvyznamne plus a velke minus za blbost
Myslim ze sa tu neriesi nafta ako mazaci prostriedok ale nafta ako cistiaci prostriedok. Cielom zakladatela bolo zistit, ci sa pri takomto cisteni retaz aj hned namaze. Odpoved je: nie dostatocne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Najlepší a najosvedčenejší je technický benzín a handrička, keď je niekto lenivý ako ja dávať dole reťaz
ja to robim tak ze dam retaz do flase nalejem cyklostar potrasiem ptm vylejem a utrem z handrou
Poviem to takto : čo ?!
Jednoduchá odpoveď.
Nafta patrí do môjho nového auta a nie na reťaz
Najlepší a najosvedčenejší je technický benzín a handrička, keď je niekto lenivý ako ja dávať dole reťaz
tak to si *** na celej ciare ze aditiva do nafty dpc to je take huste jak med ked ne este viac
bacha na výrazy g.
Ono to aj tak bolo myslené, že je to sprostosť dávať naftu na reťaz
"Zatial to nerobim tak dlho aby som musel nieco likvidovat, pritom tento postup pouzivam asi dva roky. Postup je nasledovny: potrebujes jednu flasu s cistou naftou, jednu s pouzitou a jednu bandasku alebo inu nadobu s velkym hrdlom v ktorej peries retaz. Hned po pouziti nafty v bandaske ju prelejes do flase s pouzitou naftou, tam sa ti usadi bordel a na vrchu ostane plavat cista nafta. Tu pri najblizsom pouziti nalejes do bandasky a usadeny bordel ostane vo flasi. V pripade potreby do bandasky dolejes trochu novej nafty. Po pouziti ju znova nalejes na tu staru usadeninu atd. atd. Casom sa nafta mina (ostava na retazi z ktorej cast utries handrou a cast sa odpari) a zvacsuje sa objem usadeniny. Ked sa mi bude zdat ze tej usadeniny je moc, tak ju vezmem niekde kde zbieraju pouzite oleje (nejaka benzinka, autoservis alebo nieco podobne)"
Myslim ze sa tu neriesi nafta ako mazaci prostriedok ale nafta ako cistiaci prostriedok. Cielom zakladatela bolo zistit, ci sa pri takomto cisteni retaz aj hned namaze. Odpoved je: nie dostatocne.