Myslím, že som urobil dobre, na strane kotúča mala vazelína taký pekný zemný odtieň a z poza tej, asi plastovej, blbosti, ktorá prechádza cez náboj sa tlačila voda (dedukujem podľa typických kvapiek vody na mastnom povrchu). A ani za pána neviem ako sa tam mohla dostať. Reku pre istotu pozriem aj na orech aj keď som pôvodne nechcel. Ale skončil som pri tom, že som odstránil misku podložku a 1. vrstvu guličiek. Ďalej to nejde, stláčam aj tie 4 dzindzíky a stále ho nemôžem vytiahnuť. Akoby bolo treba niečo povoliť ale neviem čo. Náboj SLX. Pomôžte mi
Inak ivelo aj MTBiker servis mám už dávno preštudované a aj tak som sa nikam nepohol. Pravdepodobne potrebujem nejaký praktický fígeľ a zlepšovák o ktorom neviem.
prvu vrstvu guliciek to myslis malilinke gulicky z orecha alebo 1/4" gulicky z naboja???
ake styri dzindziky????
ak mas fotoaparat, daj sem obrazok aktualnej situacie
Orech je stále funkčný, voda tam nebola, ak sa to nevyrieši normálne to zložím a môžem jazdiť ďalej
XT orech ma praporky iba dva ale uchytene tym istym sposobom. Samozrejme si pod koleso podloz nadobu, pretoze spodne gulicky sa vysypu von. Ak je niektory spodny praporok zlomeny moze to blokovat.
Čo by som mal očakávať keď ho oddelím od náboja, potom to už pôjde? Lebo by som chcel ten orech aj znovu poskladať, inak diky za rady
Alebo druhá možnosť,vyskočilo to perko čo ho vracia späť a dostalo sa pod neho.
Alebo sa ti tam nedostala gulička keď si to rozoberal?
rebbel: pod dzindzikmi nič nie je čo by im bránilo stlačiť, lebo orech je plne funkčný, teda pracuje každý dzindzik.
Matso: len stým rozdielom, že mysku už mám vykrútenú
Bol som teraz aj v dvoch servisoch ale tí asi "nevideli" rozobratý orech. Zajtra zájdem tam, kde som bike kupoval, len mam strach, že mi vynadajú do k******, že prečo som to rozoberal
Staré zlaté viackoliečko ...
PS: mám tušáka, že tam vo vnútri bude niečo zlomené, len sa to ešte neprejavilo na chode orecha.
Ktovie ci nezmenili konstrukciu. Skús vybrat najprv tú pruzinu, co je nad západkami a potom aj západky, mozno je pod nimi nieco, co to drzí.
Neviem ako nové SLX, ale ked to budes skladat spat, tak pozor na vazelínu. Ked sa jej dalo vela na zuby orecha, tak západky ju nedokázali vytlacit a chytali zuby na okraji, a niekedy to preskocilo na dalsí zub. Co bolo dost nepríjemné a tiez to znicilo zuby na orechu.
Mám doma rozobraný starý orech, mozem dat fotky ak chces.
skus do toho tresnut.neboj sa toho.