Mám problém s praskanim pri šlapani, mám single speed a vždy keď šlapnem v stoji na praví pedál (na ňom je reťaz) tak to niekde praskne, niečo podobné ale intenzívnejšie mal kamarát keď si ohol kluky a dodrbal stred. Bike má 2-3 týždne.
Treba to podoťahovať?
posledný komentár: 26. 6. 2025 o 20:39
Pukanie/praskanie sa šíri. Musíš analyzovať a postupne vylučovať možné zdroje zvukov (predstavec, rajdy, hlavko, pedál, kľuky, stred, náboj, výplet...). Pozrel by som stred, ale ťažko súdiť bez počutia.
Silikónový spray? No je to pohodlnejšie, keď naviac ešte nechceš nič rozoberať, ale radšej rozober a namaž vazelínou, olej je príliš riedky. A začni od najjednoduchšieho, napr. pedála, keď ti puká iba pri pravom zábere. Alebo skús namontovať inú pedálu, či tiež bude pukať.
http://www.bikeservis.com/stahovak-shimano-telesa-kazety-kaleny-p-612.html
ale najprv musíš vybrať von ložisko. Pravé sa Ti podarí vybrať až ako druhé, keď z tejto strany klepneš po oske vylezie najprv ľavé......
závit je tam opačný, povoľuješ točením v smere hodín.
Ale aj nové kolesá potešia.
mne teraz nedavno tiez zacalo pukat nieco, zistil som ze sedlovka, stacilo povolit pritiahnut a zas bolo na 20km pokoj, ale slo mi to na neervy, neslo to nijak , nech som to cislit dotahoval furt pukalo, tak som to nakydal vazelinou a prestalo
pripadne druhe co som mal tak nieco mi niekde tukalo ked som siel po nerovnostiach, na rovinke nic ani ked som zastal a kukal tak nic... nakoniec som zistil ze bowdeny o seba tukaju no skoro ma porazilo ze taka blbost