Trosku to tu ozivim kedze o Strokeroch som tu nenasiel moc popisaneho - teda okrem prispevkov z minuleho roka ze jew to novinka a ze to nikto nejazdi este... Takze zaujimalo by ma ak to níekto jazdi ze co su to za brzdy - konkretne model Trail. Mozno si ich az tak vela ludi nekupuje ale viem ze napr. giant ich dava na hotove biky. Ide mi totiz o to ci nechat na novom biku pre priatelku Hayes Stroker Trail (konkretne ide o trance X) alebo tam radsej bachnut moje "stare" XTcka (2004). Nejake napady?
chod maju dobry, no len niekedy sa stane ze skre kotuc, kusave neni su, idu brzia pekne , netrhaju, a davnkovatelnost, to neviem co je, to myslis to ze kolko sa ma packa hybat? no tam mas take koliesko a tym si nastavis
chod maju dobry, no len niekedy sa stane ze skre kotuc, kusave neni su, idu brzia pekne , netrhaju, a davnkovatelnost, to neviem co je, to myslis to ze kolko sa ma packa hybat? no tam mas take koliesko a tym si nastavis
nic v zlom alebo proti tebe, ale ty asi nebudes uplne ten najvhodnejsi adept na pisanie recenzie na tieto brzdy
Inak davkovatelnost znamena zhruba to ako dobre dokazes davkovat brzdny ucinok, to je vsetko "to" medzi polohami odbrzdene a zabrzdene na maximum
Hmmm, no nic proti tebe sefe jazdit mozno vies ale teda s vyjadrovanim je to poslabsie, najprv som myslel ze snad to porovnanie na nieco bude (aj ked som vlastne ziadne hayesy nikdy nejazdil) ale myslim ze aj keby si to porovnal s necim co poznam bolo by mi to na hovno.
Ale nic to skusim ti dat navod a podla toho neco napis prosim - napr. jazdil som XT 04 (hlavne ich chcem porovnat s tymi strokerami trail ale nemam moznost ich vyskusat) su to brzdy spolahlive, vobec sa nezavzdusnovali, servis velmi jednoduchy, davkovatelnost velmi dobra, trocha dlhsi chod packy ale tak akurat, velmi predvidatelny linearny chod, maximalna brzdna sila nie az tak silna ako povedzme niekotre ine (napr. Avid J7) - treba trosku vacsiu silu na zablokovanie ale zasa absolutne nekusave, nepodarilo sa mi ich ani raz prehriat, rovnako aj pokles brzdneho ucinku pri dlhsom brzdeni len minimalny. Teraz som menil za magury ktore som bohuzial nemal moznost este velmi odskusat (tj len okolo baraku takze nejsu zabehnute) ale uz teraz citim ze chod packy je kratsi (co mne velmi vyhovuje), nejavia sa ako kusave, brzdny ucinok hodne silny, davkovatelnost vynikajuca aj ked treba zvyknut na kratky chod (tj treba na ne jemnejsie), ku koncu sa strmsie prejavi ich sila (ktora sa mi aj napriek letmemu porovnaniu javi pomerne velka)
Ak by si dokazal skomponovat nieco aspon trosku podobne tomuto na temu Hayes Stroker Trail myslim ze nielen ja ale viacero ludi tu na fore by bolo povdacnych kedze na tieto brzdy som tu nasiel viacero otazok ale takmer ziadne relevantne odpovede
no, ja jazdim tieto hayes stroker trail asi mesiac a pol, ale len prednu, mal som aj zadnu ale mojim "pricinenim" uz nefunguje , no a takze napisem taku kratku recenziu aspon o tejto prednej. Kedze moja starsia zadna brzda pracuje asi na 20 percent, pretoze potrebuje nove platnicky (tie najblizsie dni budu) tak moja predná brzda je o mnoho viac zatazovana, brzda je taktiez spolahliva, ako jorge spominal jeho, chod packy je dost kratky, aspon ja ho mam maximalne 1 cm, na zabrzdenie aj pri vecsich zjazdoch netreba vynalozit vecsiu silu, aspon nie pri mne, lebo mam 60 kg , neviem ako to bude pri ostatnych tazsich jazdcoch, ovladatelnost brzdy je na vybornu, nemoze sa vam stat, ze ked idete vecsou rychlostou a pozabudnete sa a viac zmacknete brzdu, ze by vas to kuslo, brzdy ucinok je vystupnovany tak, aby ste zabrdili plynulo, ale rychlo, tieto brzdy maju podla mna strasne velku nevyhodu a tu, ze sa strasne prehrievaju pri intenzivnom brzdeni (mam 160 kotuc), ked som bol pri trosku prudsom zjazdiku , a udrzoval som stabilnu rychlost okolo 10 km/h niakych 100-200m , dostala brzda velmi zabrat a ked som zastal, kotuc bol taky horuci, ze sa nedal ani chytit, a koli tomu si berie svoju dan aj bzdny ucinok, zhorsi sa asi o 10-30 percent, ale stale je to v takom rozhrani, ze mozte v pokoje a s prehladom bezpecne zabrzdit,
Preboha ved po silnom brzdeni je samozrejme ze je kotuc horuci. Napriklad minuly tyzden som pri zjazde dostal defekt, zastavili sme aby som vymenil dusu a pri odistovani rychloupinaku som sa palcom oprel o kotuc!!! len to zasycalo a za par hodin som tam mal pluzgier a silnu poaleninu
Opat len poprosim aby si napisal aj to co si jazdil predtym ked pises ze lepsie si nejazdil, trochu nech je to objektivne... Podla toho co tu citam to s tou brzdou vyzera celkom dobre (aj ked Hayes moc nemusim - ale preco neprekonat predsudky, sak tie stare modely su uz minulostou). Nekusava, dobre davkovatelna... vyzera to s nou slubne. K tomu vadnutiu brzdneho ucinku - moc sa mi nepozdava co joyzo napisal ze 10-30 perc. pri 100-200m brzdeni, nebude to nejaka blbost? Otazne je ake tezke (lahke) je ich prehrita... V podstate vacsina brzd vadne pri prehriati ale otazkou je kedy sa to podari, na hydrach jazdim uz nejeden rocik a zatial sa mi nikdy ich prehriat nepodarilo.
Hehe ze "ked chytim kotuc" . Ja som si tiez v podstate nikdy neuvedomoval ze kotuc je taky horuci a ani som to neriesil ale minule idem svojim oblubenym trailom a zastal som ze hodim sedlo dole - chytim zadne kolo medzi koleda nech dam dole sedlovku a zrazu strasna bolest a ze sakra co to je... no oprel som sy lytko o kotuc...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?t ... r&start=30
to je teda recenzia
Tak, tak. Sak trosku napisem ak ta to nezabije. Aky maju chod? Su kusave? Aka je davkovatelnost?
nic v zlom alebo proti tebe, ale ty asi nebudes uplne ten najvhodnejsi adept na pisanie recenzie na tieto brzdy
Inak davkovatelnost znamena zhruba to ako dobre dokazes davkovat brzdny ucinok, to je vsetko "to" medzi polohami odbrzdene a zabrzdene na maximum
Ale nic to skusim ti dat navod a podla toho neco napis prosim - napr. jazdil som XT 04 (hlavne ich chcem porovnat s tymi strokerami trail ale nemam moznost ich vyskusat) su to brzdy spolahlive, vobec sa nezavzdusnovali, servis velmi jednoduchy, davkovatelnost velmi dobra, trocha dlhsi chod packy ale tak akurat, velmi predvidatelny linearny chod, maximalna brzdna sila nie az tak silna ako povedzme niekotre ine (napr. Avid J7) - treba trosku vacsiu silu na zablokovanie ale zasa absolutne nekusave, nepodarilo sa mi ich ani raz prehriat, rovnako aj pokles brzdneho ucinku pri dlhsom brzdeni len minimalny. Teraz som menil za magury ktore som bohuzial nemal moznost este velmi odskusat (tj len okolo baraku takze nejsu zabehnute) ale uz teraz citim ze chod packy je kratsi (co mne velmi vyhovuje), nejavia sa ako kusave, brzdny ucinok hodne silny, davkovatelnost vynikajuca aj ked treba zvyknut na kratky chod (tj treba na ne jemnejsie), ku koncu sa strmsie prejavi ich sila (ktora sa mi aj napriek letmemu porovnaniu javi pomerne velka)
Ak by si dokazal skomponovat nieco aspon trosku podobne tomuto na temu Hayes Stroker Trail myslim ze nielen ja ale viacero ludi tu na fore by bolo povdacnych kedze na tieto brzdy som tu nasiel viacero otazok ale takmer ziadne relevantne odpovede
no neviem ako u vas, ale ja mam bezne po kazdom zjazde kde aj brzdim kotuc taky horuci ze sa neda chytit...preto ho nechytam...
Iba pre haluz
Hehe ze "ked chytim kotuc"