Chcel by som sa spytat, kde sa v nasich koncinach da zohnat hlavove zlozenie Chris King, konkretne mam na mysli Chris King InSet. Malo by ist o semi-integrovane hlavko. A rovnako potrebujem vediet ci ho mozem pouzit na ram Giant Anthem. Velmi pekne dakujem.
Pozor .. tych 70g ma AC komplet hlavove, ziadne semi-integrated
Jj, dosvedcujem .. roman vysmrkal cca jedno stredove zlozenie .. takze kdo uz nema co zhodit na bajku a nema ziaden tuk, hor sa do cistenia nosnych dutin ..
edit: teda aby nedoslo k nedorozumeniu .. roman nevysmrkal z nosa stredove zlozenie, pretoze by som sa snazil donho nacpat maximum zmrzliny, aby som mal do konca zivota vystarane o stredy, ale smrkal vdaka tej kose. Uff .. roman .. prepac
Vau .. to je dobry offtopic uz .. ale sak co .. moderator to aj tak nevidi
A, pozeram Tune .. uz viem .. jj, da sa .. oko gramhonica dokaze tuto vahu akceptovat
Jj, bude to tak, aj podla obrazka ... holt pokrok nezastavis, som znacne pozadu v problematike, a za posledne 3-4 roky to vsetko ide brutalnym tempom dopredu .. a naviac ked pozeram na seba, ze uz som veteran plus-minus .. pomaly uz vnucence by som mal zacat ucit na trojkolke
Za hlavko dat 139US je trocha prehnanené.Mám sice problém a to taky že vidla ma také otrasi ked prechádzam terenom akoby bolo hlavko uvolnené.To je dotiahnute pevne.Mám semi integrované hlavko klasiku venčeky.Aké by my niekto odporučil z Vás.Co tak na priemyselných ložiskách od Cane?Pomohlo by odstrániť tie otrasi vo vidle aj ked je dotiahnuta pevno.
nene Lubo, vozil som pred CK nejake Tange, Orbita od FSA, Race Face Deus a musim povedat, ze King je proste kral. Utesnenie, chod lozisk, mohutnost=vydrz.....
Neda sa povedat ze by priamo odsudzoval King Chris, ale namieta ze kvoli patentovym problemom pouzivaju v Kingu inziniersky "neciste" riesenie, ktore kompenzuju kvalitou spracovania a udrzbou.
Menil uz niekto ten "o-kruzok" ktory v Chris King hlavovom vymedzuje vole a drzi jednotlive casti headsetu voci sebe v ose?
Ak by to vzbudilo ohlas tak ten clanok mozem prelozit alebo aspon volne prerozpravat
Finkler ja som to v živote nemenil lebo to nebolo potrebné.Ak by si bol ochotný poprosim ťa o stručný preklad toho čo napisal nakolko anglicky neviem a transator to prekladá nie moc zrozumitelne.ďakujem
stručne asi toľko, že chris king nechce platiť za patent cane creeku a preto nepoužíva elegantné vycentrovanie hlavka pomocou rozrezaného kónusu, ale len o-krúžkom. potom sa pri dostatočnej sile môže horné viečko vyosiť a vzniknú škrabance na krku vidlice, prípadne na spodku predstavca a podobne. je tam potom špekulácia, že práve tento problém spôsobil zlomenie vidlice nejakého borca na pretekoch...
"One possible argument for this is that the o-ring acts almost like a shock absorber for the bearings, transferring wear to more cheaply replaced parts. This is probably why the bearings of a King last so long, but I don't buy that this is a good thing.
King's solution for all these problems; replace the o-ring annually"
Jedno z moznych vysvetleni je ze o-kruzok pohlcuje otrasy namiesto lozisiek, cim presuva opotrebenie na lacno vymenitelne suciastky. Toto s pravdepodobne zapricinuje dlhu zivotnost lozisk u Kingov, no nezhltnem im ze toto je ok.
U Kinga vyriesili problem tak ze sa ma o-kruzok menit kazdy rok
tazko povedat, ci je to ta pricina. Kazdopadne sa CK neboji davat na svoje hlavy zaruku 10 rokov. To svedci o viere vyrobcu v kvalitu svojich vyrobkov. O-kruzok som nemal najmensi dovod menit-je totiz ako novy. Vzdy po rozobrati hlavy, ho mazem vazelinou aby nestvrdol.
mám rozobratý bike, Riči hlavko na sračky, na novú sezónu mu chcem dať niečo fajnovejšie...čiže otázka znie - Chris King Inset či Hope Integral? CK som našiel na ebayi za slušný peniaz, v podstate za rovnakú cenu ako Hope, len farba je modrý elox čo by mohlo byť...čo vy na to?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
CK forever
Edit: a je to cca. 24g
Jj, dosvedcujem .. roman vysmrkal cca jedno stredove zlozenie .. takze kdo uz nema co zhodit na bajku a nema ziaden tuk, hor sa do cistenia nosnych dutin
edit: teda aby nedoslo k nedorozumeniu .. roman nevysmrkal z nosa stredove zlozenie, pretoze by som sa snazil donho nacpat maximum zmrzliny, aby som mal do konca zivota vystarane o stredy, ale smrkal vdaka tej kose. Uff .. roman .. prepac
Vau .. to je dobry offtopic uz
A, pozeram Tune .. uz viem .. jj, da sa
Cez leto budem musiet tie prebytocne gramy na hlavku zhodit nejako inak. Budem asi castejsie umyvat bike
Pani, citali ste niekedy nazor tohto pana? (inak cela jeho stranka je velmi zaujimave pocitanie)
http://www.pvdwiki.com/index.php?title=The_BEST_Headset
Neda sa povedat ze by priamo odsudzoval King Chris, ale namieta ze kvoli patentovym problemom pouzivaju v Kingu inziniersky "neciste" riesenie, ktore kompenzuju kvalitou spracovania a udrzbou.
Menil uz niekto ten "o-kruzok" ktory v Chris King hlavovom vymedzuje vole a drzi jednotlive casti headsetu voci sebe v ose?
Ak by to vzbudilo ohlas tak ten clanok mozem prelozit alebo aspon volne prerozpravat
http://www.kupkolo.cz/produkty/Hlavove-slozeni_93/klasicke-hlavove-slozeni_809/Klasicke-hlavove-slozeni-Mortop-HS-65_5559.html
vaha je fakt taka ako pišu, ja som navažil 66.7g, no len dufam že mi vydrži aspom tuto jednu sezonu
a je krásne(mam čierne)
Mna zaujali nasledovne vyhlasenia:
"One possible argument for this is that the o-ring acts almost like a shock absorber for the bearings, transferring wear to more cheaply replaced parts. This is probably why the bearings of a King last so long, but I don't buy that this is a good thing.
King's solution for all these problems; replace the o-ring annually"
Jedno z moznych vysvetleni je ze o-kruzok pohlcuje otrasy namiesto lozisiek, cim presuva opotrebenie na lacno vymenitelne suciastky. Toto s pravdepodobne zapricinuje dlhu zivotnost lozisk u Kingov, no nezhltnem im ze toto je ok.
U Kinga vyriesili problem tak ze sa ma o-kruzok menit kazdy rok
Mato