Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
A kam pojde, predok,zadok? potom daj info v porovnani s ikonom
do zadu som dal pred týždnom ikon 2,2-29 EXO tr DC mal 706g. na 30mm rafiku poriadna klobása pomaly 2,4ka
recon race dám dopredu namiesto RenegatE. 2blis- ten ma stupliky kusok menšie na boku. a je dosť papierový .
RE je ako aspen bez EXO ,rýchly ale dosť maký a tenke boky, zadný už je v koši po 3 rezoch...
mal som aj ine bez Exo, na našich šutroch všetky postupne rozrezane
Môj Maxxis Rekon Race 29 x 2,25 (EXO/TR) má šírku 57,4 mm (na ráfiku s vnútornou šírkou 22,5 mm). Bočné výstupky sú vyššie a agresívnejšie než na Ikone, naopak tie stredové sú nižšie, než má Ikon aj Aspen. Plášť mám na zadnom kolese a zatiaľ sa mi tam páči viac než Ikon. Najmä preto, že lepšie odvaľuje na tvrdšom povrchu. Na druhej strane treba počítať s nižšou životnosťou, keďže tie nízke stredové výstupky sa zoderú rýchlejšie.
zihadlo 5 30mm mas vnutornu sirku? 2.2 je tam v pohode? nieje to uz moc hranate? ja mam 2,35 na 30mm a uz sa mi to zda byt dost na hrane. dezen uz nema taky ovalny tvar a je to citit pri klopeni hlavne na asfalte.
Že sú tie stredové výstupky nižšie než na Aspene, tvrdí samotný výrobca napríklad v tomto videu (pozri od času 1:15): https://bit.ly/2ISbIvn. Ja som Aspen nikdy nemal, takže ho neviem porovnať z vlastnej skúsenosti.
zihadlo 5 30mm mas vnutornu sirku? 2.2 je tam v pohode? nieje to uz moc hranate? ja mam 2,35 na 30mm a uz sa mi to zda byt dost na hrane. dezen uz nema taky ovalny tvar a je to citit pri klopeni hlavne na asfalte.
no ja som s tým max spokojný , nič sa nedeformuje krasne drží v zakrutach... pri mojich 86kg
nieje 2,35 ako 2,35
ja som na tom jazdil aj 2ky aj 2,1ky a nebol žiadny problem, do užších by som nešiel.
ale neni to nižšie. je to skoro ako ikon nebudeme sa tu hrať na desatiny či vam to mám rano pomerať?
Rock Shox oska uz ma vylamany zamok, resp tu obrubu tak som bol donuteny ju vymenit. Ta KCNC je sice tazsia, ale ten patent je ovela lepsi ako RS. Kosiky Elite som menil za karbonove, na cestak...ale mozu byt aj MTB
Dá sa niekde porovnať hmotnosť viacerých komponentov spolu? Bez toho aby som ich musel vážiť? Napr. by ma zaujímalo hmotnosť zadného kolesa s kazetou, prehadzovačom, radením, brzdou a lankom, reťazou a kľukami, porovnať to s hmotnosťou zadného kolesa s 7°Nexusom s torpédom a radením a lankom, reťazou, kľukami.
Vsak si spocitaj jednotlive komponenty /alebo napis ake mas/, ktore ta zaujimaju a porovnaj s tym co mas, ci co presne chces ? Predpokladam, ze by si chcel nexus a kolko vdaka nemu priberies ? Inak asi tam bude treba aj napinak retaze, ci ?
Vsak si spocitaj jednotlive komponenty /alebo napis ake mas/, ktore ta zaujimaju a porovnaj s tym co mas, ci co presne chces ? Predpokladam, ze by si chcel nexus a kolko vdaka nemu priberies ? Inak asi tam bude treba aj napinak retaze, ci ?
No, tak nejak. Chcem do toho napchať prachy . Ale všade píšu hmotnosť balenia, nie čistú hmotnosť. A špice a niple fakt ťažko zistím, keď ich nemám na váhe, ani dĺžku neviem.
Ale ne, chcem si zjednodušiť život najzložitejším spôsobom . Napinák som nevidel na ani jednej Liberte ani city CTMku...
Bontrager XR2 Team Issue TLR 29x2.35
Váha podľa výrobcu 675g. Lídl Váha hovorí 697g.
Po nahodení na 27 mm ráfiku šírka 58mm, teda presne podľa ETRTO 58-622
Mimochodom celkovo Bontrager odporúčam. Nie je ich tak často vidieť. Jazdil som viacero Maxxisov, Specialized, ale Bontrager mi zatiaľ vyhovuje najviac. Vynikajúci grip, nula defektov a seknutí a dobrá váha.
Napr. masívny XR4 (29x2,4), ktorý mám na prednom kolese, dobre odvaľuje a váži vynikajúcich 780g. Napriek tomu nemá papierové bočnice, viac krát som už nepekne sekol, ráfik krásne zazvonil, ale plášťu sa nič nestalo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
do zadu som dal pred týždnom ikon 2,2-29 EXO tr DC mal 706g. na 30mm rafiku poriadna klobása pomaly 2,4ka
recon race dám dopredu namiesto RenegatE. 2blis- ten ma stupliky kusok menšie na boku. a je dosť papierový .
RE je ako aspen bez EXO ,rýchly ale dosť maký a tenke boky, zadný už je v koši po 3 rezoch...
mal som aj ine bez Exo, na našich šutroch všetky postupne rozrezane
no ja som s tým max spokojný , nič sa nedeformuje krasne drží v zakrutach... pri mojich 86kg
nieje 2,35 ako 2,35
ja som na tom jazdil aj 2ky aj 2,1ky
ale neni to nižšie. je to skoro ako ikon nebudeme sa tu hrať na desatiny
https://www.pinkbike.com/news/swarf-contour-29er-review.html#prosandcons
No, tak nejak. Chcem do toho napchať prachy
Ale ne, chcem si zjednodušiť život najzložitejším spôsobom . Napinák som nevidel na ani jednej Liberte ani city CTMku...
tu sa to trocha riesilo, je to sice starsie ale vyzera, ze su tam solidne informacie
Váha podľa výrobcu 675g. Lídl Váha hovorí 697g.
Po nahodení na 27 mm ráfiku šírka 58mm, teda presne podľa ETRTO 58-622
Mimochodom celkovo Bontrager odporúčam. Nie je ich tak často vidieť. Jazdil som viacero Maxxisov, Specialized, ale Bontrager mi zatiaľ vyhovuje najviac. Vynikajúci grip, nula defektov a seknutí a dobrá váha.
Napr. masívny XR4 (29x2,4), ktorý mám na prednom kolese, dobre odvaľuje a váži vynikajúcich 780g. Napriek tomu nemá papierové bočnice, viac krát som už nepekne sekol, ráfik krásne zazvonil, ale plášťu sa nič nestalo.