To ti poviem aj ja. Najprv odbrusis osku, potom narezes z kazdej strany kluku pri koliku, rozlomis a vypadne ti kolík. Samozrejme tento postup sa uplatnuje iba ak ide o záchranu kolíku
Ja mám otázku k týmto kľukám, mám také na mojom najnovšom biku (najnovšom v zmysle zaradenia do môjho bicyklového parku). Je to nejaká poľská skladačka a keďže som na nej najazdil už nejakých 700 km, začína sa trochu rozlaďovať. Problémy sú vlastne dva:
- ľavá kľuka má vôľu (cca 1-2 cm v smere otáčania), aké je správne riešenie? Kdesi sa tu spomínalo, že ten kajlík, čo kľuku drží, je vlastne klin, pomôže, keď mu tresnem jednu kladivom a následne dotiahnem poisťujúcu matku?
- problém č. 2 je vŕzganie na pri zábere ľavým pedálom (ak ľavý pedál len otočím, bez silového zabratia, vŕzganie sa neprejaví). Samotný pedál sa točí úplne ľahko ako nový, stred sa mi tiež vidí ok. V čom môže byť príčina tohto zvuku?
- ľavá kľuka má vôľu (cca 1-2 cm v smere otáčania), aké je správne riešenie? Kdesi sa tu spomínalo, že ten kajlík, čo kľuku drží, je vlastne klin, pomôže, keď mu tresnem jednu kladivom a následne dotiahnem poisťujúcu matku?
Dík
Nie nepomôže.
V kolíku je už otlačená hrana od vybrania v oske.Ak ten kolík vyberieš,tak to uvidíš.Oske nič nebude,takže nový kolík (najlepšie oba).
Toto uchytenie kľúk nie je vhodné,ak sa zaberá silnejšie,alebo je ťažší jazdec.Ak Ti na tom bajku záleží,doporučil by som Ti vymeniť stredové zloženie za obdobné ukončené štvorhranom s fixáciu skrutkou.Musíš ovšem vymeniť aj prevodníky s kľukami.A dĺžku zapúzdreného stredu musíš tiež dobre zamerať,lebo je niekoľko rôznych dĺžok. http://www.kinex.sk/index.php?page=katalog_36
vidim ze pred nejakym casom sa rozoberal stred na UNIVERSAL polskom skl. bicygli...aspon tak som zachapal...kedze vlastnim tento skvostik na mestsku a lahku primestsku dopravu,tak by som rad vedel ci sa da najst nejaky stred na polsky,seci tvrdi ze nie,ze ak chcem menit tak treba nejakeho majstrika ktory vyrobi veci teda misky co sa srobuju zlava a sprava
alebo je to inak?
Skús sa popýtať v bikeshope, voľakedy sa na tieto poľské bicykle dal zohnať KINEX stred aj z miskami.Prípadne sa dovnútra vložila mufňa zo závitmi na klasický stred a táto sa pribodovala...
Ja som dedovi na ukrajinu dal stvorhran a kluky s jednoprevodnikom. Stred som zhodil z mojho bicykla a kluky som kupil za 9E. Pasuje mu to a nema problem s klinmi. Ta ESKA to je atyp?
pokial ja viem, mas cesku ESKU typ s gulatumi rurami.ziadny problem s dielmi a potom mas polsky UNIVERSAL s elipsovitymi rurami ktory neni az tak universalny a su problemy s ND.
"Gulatá rúra" je všade ale stredové zloženie s BSA závitom nenapcháš do univerzálu keďže má priemer 40mm a je bezzávitový čiže misky sa do rámu lisujú.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- problém č. 2 je vŕzganie na pri zábere ľavým pedálom (ak ľavý pedál len otočím, bez silového zabratia, vŕzganie sa neprejaví). Samotný pedál sa točí úplne ľahko ako nový, stred sa mi tiež vidí ok. V čom môže byť príčina tohto zvuku?
Dík
Dík
Nie nepomôže.
V kolíku je už otlačená hrana od vybrania v oske.Ak ten kolík vyberieš,tak to uvidíš.Oske nič nebude,takže nový kolík (najlepšie oba).
Toto uchytenie kľúk nie je vhodné,ak sa zaberá silnejšie,alebo je ťažší jazdec.Ak Ti na tom bajku záleží,doporučil by som Ti vymeniť stredové zloženie za obdobné ukončené štvorhranom s fixáciu skrutkou.Musíš ovšem vymeniť aj prevodníky s kľukami.A dĺžku zapúzdreného stredu musíš tiež dobre zamerať,lebo je niekoľko rôznych dĺžok.
http://www.kinex.sk/index.php?page=katalog_36
alebo je to inak?
1/skusim ten kinex (to keby slo by bolo najlepsie)
2/ked nie skusim toho cecha s "mufnami" resp. miskami ...dava ich za 90kč
Ešte jeden originál mám na sklade. hehe 9€
Ešte jeden originál mám na sklade. hehe 9€
Zapúzdreným stredom Kinex to nahradíš, ani sústružníka nepotrebuješ.
Stačí použiť vhodné misky