Hm nejdem sa pozastavovat nad kvalitou vidiel , ja som si to za mlada supoval dole kopcom na pevnej a stale mam pocit ze som jazdil ryhlejsie ako teraz
Chlapce jednoducho si priznaj ze DH nejazdis lebo to je nieco ine ako ty urcite myslis. Ty si myslis ze ked ides dolekopcom tak je to DH? Lebo ak ano tak si na omyle. To je ako keby som ja povedal ze jazdim F1 ked si zajazdim na fotrovom aute trocha rychlejsie.
My jazdime dolekomcom ako blazni v tych najzjazdovejsich podmienkach ake su len mozne a hovorime tomu XC. Este k tomu som si aj ja na to XC zriadil iba 130mm vidlu. Takze asi tak
Gila= onicom, ma mazanie vazelinou a ziadne tlmenie (az na tnl modely) takze bude strielat
XCR= trosku lepsia, ma mazanie olejom, otvorenu olejovu lazen a tlmenie ale zase na druhu stranu ju to roby dost nelinearnou takze prvych par cm je ok a potom je to kamen (keby si z nej vylial trocha oleja bola by lepsia)
Ale aj tak to DH nebude
Chlapce jednoducho si priznaj ze DH nejazdis lebo to je nieco ine ako ty urcite myslis. Ty si myslis ze ked ides dolekopcom tak je to DH? Lebo ak ano tak si na omyle. To je ako keby som ja povedal ze jazdim F1 ked si zajazdim na fotrovom aute trocha rychlejsie.
My jazdime dolekomcom ako blazni v tych najzjazdovejsich podmienkach ake su len mozne a hovorime tomu XC. Este k tomu som si aj ja na to XC zriadil iba 130mm vidlu. Takze asi tak
Gila= onicom, ma mazanie vazelinou a ziadne tlmenie (az na tnl modely) takze bude strielat
XCR= trosku lepsia, ma mazanie olejom, otvorenu olejovu lazen a tlmenie ale zase na druhu stranu ju to roby dost nelinearnou takze prvych par cm je ok a potom je to kamen (keby si z nej vylial trocha oleja bola by lepsia)
Ale aj tak to DH nebude
tak zase nebudem chodit 90 stupnove kopce ale chapem ta, potreboval si si trocha pomasirovat ego ...samozrejme nic extremne zatial neplanujem chodit ale ani nie po rovnej ceste, kludne to nazvi ako chces
DH, downhill, zjazd. Jazda vylucne dole kopcom po hline, kamenoch a korenoch stromov. Na kopec je potrebne sa dostat but pesi (neodporuca sa, namahave), alebo lanovkou, pripadne vrtulnikom ak si to mozes dovolit. Su potrebne chranice, bicykle stoja podobne ako na FR, aj vyzeraju velmi podobne, len kvoli lepsej ovladatelnosti su lahsie. Sutazi sa kona dost.
Kamos ma tohtorocnu duro 130 a chodi skvele. KUpil ju z ceskeho e-shopu http://kolokolo.cz/catalogue/vidlice-mtb/srsuntour/duro-dj/ . Jediny problem ze sa jej rychlo deru gufera a tak vznika mierny vakel, ale myslim si ze je to z casti jeho stylom jazdy a agresivnym brzdenim.
Z tohto som naozaj.... ohromeny. Si si vedomy co mas v umyslu? Tie dva litre ci kolko stoja tie shity (prepacte za vyraz ale asi sa zhodneme ze sa maju veci nazyvat pravymi menami) sa ti behom zopar mesiacov vyparia do vzduchu ked tu vidlicu jednoducho dakde zrusis ked s tym prejdes dole dajakym obrubnikom. Su to najlacnejsie z low-endov, zamerane na vyhradne rekreacne traposenie po "trailoch" a la podunajska asfaltova cyklostezka, tak nechapem kde si zobral ze s tym chces jazdit "DH".
To co mi ale naozaj nejde do hlavy je ze ked uz si si dal tu pracu lamentovat nad tym ktoru z tychto "vidlic" chces pouzit, preco si tam aj nenapisal take ze "nasetrit" si, alebo nieco na ten zposob? Myslim ze by to davalo ovela viac ako zmysel ked tu budes o dva mesiace riesit tu istu otazku s jednou takou Gilou bo Suntourkou rozpolenou v odpadkovom kosi
len ja idem kupovat novy bike...takze zatial sa budem musiet uspokojit s vidlou co tam bude a vetsinou su na bikoch tej cenovej kategorii len taketo vidly...mozno sa mi zda ze som niekde zazrel aj dart 2 ale musim brat aj dalsie veci na tom bicykli do uvahy...najme ked pocitam stym ze vidlu buedm o rok kupovat novu...
to mas jedno ci tam bola gila , xcr alebo dart , hociktory bike osadeny tymi vidlicami nie je urceny na ziadny dh a ani vymenou vidlice z toho dh stroj nespravis : )
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
RST gilla
SR-XCR
ani jedna
ani jedna
prave takuto odpoved som si precitat nechcel....keby si si MUSEL vybrat tak ktoru
prave takuto odpoved som si precitat nechcel....keby si si MUSEL vybrat tak ktoru
Ale aj tak to DH nebude
Ale aj tak to DH nebude
tak zase nebudem chodit 90 stupnove kopce
To je uplne jedno ako tomu vyrobca hovori. Videl si ju rozobranu??? Lebo ja ano a poviem ti ze je to ovtvorena olejova lazen!
To co mi ale naozaj nejde do hlavy je ze ked uz si si dal tu pracu lamentovat nad tym ktoru z tychto "vidlic" chces pouzit, preco si tam aj nenapisal take ze "nasetrit" si, alebo nieco na ten zposob? Myslim ze by to davalo ovela viac ako zmysel ked tu budes o dva mesiace riesit tu istu otazku s jednou takou Gilou bo Suntourkou rozpolenou v odpadkovom kosi