K veci:
Chcem si kúpiť Maxxis plášť:
na výber mám z nasledovných:
- ignitor, hard drive, calibos XC, larsen TT, danehero, larsen mimo, mofo, medusa, advantage, cross marle, dy-no-mite, wormdrive, monorail..Moja predstava je nasledovná: rozmer 26 x 2,0 (ideál, môže byť aj 1,95 resp. 2.1), na zadné koleso.
Moja predstava: nízky valivý odpor, vyššia odolnosť voči defektom, plášť by mal sedieť aj v teréne po daždi (blato, korene, kamene) a zároveň by mal byť rýchly aj za sucha. Nejaký univerzál, čo vydrží aj dlhšie a nesklame, sedí v zákrutách..
Prosím píšte, vyjadrujte sa len k nasledovným pláštom ,skúsenosti, dojmy, odporúčania, poprípade môžte napísať, ak máte skúsenosť s jednotlivými plášťami do akého terénu sú vhodné..
Diky moc..
Add 2. neexistuje univerzalny plast ktory by splnal tvoje poziadavky. V principe univerzal ma vzdy nizsiu trakciu a bocne vedenie.
valivy odpor je nizky. spravanie sa v terene je OK.
kvalitny plast s kvalitnou zmesou nevydrzi dlho... tri mesiace je taky normal. Ked chces plast co ta prezije kup si Camel plast za 7eur
Tmax larseny TTcka jazdil kamos a rychlo ich vymenil zevraj nedrzali stopu a mali velky valivy odpor
EDIT: Ak chceš, spočítam ti tie km presne zo záznamov v denníku.
t.č. 1800 km a zadný začína byť viditeľne opotrebovaný, ale min. tých 3000 mu dávam (skôr viac)
http://www.mtbr.com/cat/tires-and-wheels/Tire/panaracer/fire-xc-pro/PRD_353333_151crx.aspx
Taktiež som bol trochu sklamaný z vedenia smeru, zdali sa mi pomerne "neisté". Možno ich treba viac podhusťovať, čo som aj čítal na nejakom zahraničnom fóre.
Ranchero do zadu mozem len odporucat. Podla mna super rychly vdaka mohutnejsiemu stredu, zaber je super, naozaj malokedy sa mi stava ze presmykne, v zakrutach drzi uplne fajn. Opotrebenie aj po jeden a pol sezone celkom minimalne vdaka ako som uz pisal mohutnejsiemu stredu. Kup to! neolutujes.
chcem ho dať dozadu a veľkosť plášťa cca 26 x 2.00 resp. 26 x 2.1, tu sú možnosti:
1. Maxxis Ranchero
2. Maxxis MiMo
3. Maxxis Crossmark
4. Maxxis TT
Iné značky ma teraz nezaujímajú, stačí mi názor len na tieto, ak sa dá bodujte od 3 (najlepsie) po 0 (najhorsie).