Chcel by som vediet aky je rozdiel v kvalite,spolahlivosti a zivotnosti medzi mechanickymi a hydraulickými kotuč. brzdami.Kupil som si bike SPECIALIZED HARDROCK mod.11 a mam tam mechanicke kot.brzdy TEKTRO NOVELA -kotuce 160.Chcem vediet ,kedze je to novy bike,ci sa to oplati menit za hydraulicke alebo to staci len nastavit aby to brzdilo 100% a nie ako mam pocit na 70%.Dakujem.
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35
posledný komentár: 1. 11. 2021 o 19:50
aby si preletel
Určite hydraulické brzdy,je to uzavretý systém a pokiaľ sa nezavzdušnia alebo iným spôsobom nepoškodia tak fungujú na jednotku. (samozrejme nie nejaké no name výrobky)
ked to vycistis musis to zas vypalit... potom to pojde ... daj nejaky dlhy zjazd a stale mierne brzdi.. postupne sa to zasne zlepsovat
teda myslím tím to že keď sa niečo pokazí tak oprava stojí skoro toľko ako kúpa mechanických
ale aj tak sú hydraulické určite lepšie ako mechaniky
mechanicke kotucovky totiz maju pohyblivy iba jeden piest, pri brzdeni ten pritlaci platnicku na kotuc a ten sa potom pritlaci o druhu platnicku - jedna platnicka sa vobec nehybe(mozno to uz je teraz inak vyriesene, ale pochybujem, znamenalo by to znacne komplikovane riesenie - cena...)
http://www.gussetbikes.com/products-information.php?id=BDGUCDF
odkazy na lacnejsie hydry snad nemusim davat
ja som mal tektro auriga asi 3 týždne a brzdili strašne tak som si kúpil avid elixir r tam sú iba 2 piesty a brzdia dostatočne dobre už tam mám opotrebované platničky ale na mekom teréne alebo mokrej tráve sa nedá brzdiť inak ako šmikom stačí iba slabo zmačknúť páčku a platnički sa zahryznú