No novatec nemam skusenosti a ani neviem,ze by ich niekto koho poznam jazdil.
XTecka su uz spicka mam ich a su vyborne bez problemov.Ked chces usetrit tak si kludne kup LXka jazdil som aj tie a je to vyborny standard su takisto velmi kvalitne.
Takze pokial nemas prachy tak kup LX a urcite ta nesklamu.
Mne boli v kaktuse odporucane Novatec naboje, lebo som chcel povodne Deore, alebo LX, rozhodol som sa pre Novatec. Vyzeraju dost masivne a verim ze vydrzia.
podla toho ci tam mas vca ci kotuce a ako jazdis
inu novatecy su na priemysloch kdezto shimano je konusove. ja osobne by som nikdy nedal kotuc na konusovy naboj ale zase na pohodove jazdenie by xt malo uhrat aj kotuce.
Kaktus bike su obycajny oj**avaci a to uz dlhodobo.Ich arogancia a drzost sa neda k nicomu prirovnat.Ja som to uz zazil..
Preco by si nikdy nedal kotuc na gulickove lozisko?Ved to nedava zmysel.
Shimano robi len konusy a maju na to aj jasne vysvetlenie. Tvrdia,ze konusy lepsie prenasaju bocne tlaky ako priemyslove ktore sa nerozoberaju.V konusoch vobec nie je ziadny problem.Inak by ich nerobili aj pre kotuce.
ja niesom nejaky vyznavac kotucoviek, takze chcem klasiku. V recenziach niekto pisal ze dokonca aj XT mu zlyhalo, ale dufam ze to bol len ojedineli pripad. Opakom je Deore - to sa rosipe kazdemu, ze?
ja niesom nejaky vyznavac kotucoviek, takze chcem klasiku. V recenziach niekto pisal ze dokonca aj XT mu zlyhalo, ale dufam ze to bol len ojedineli pripad. Opakom je Deore - to sa rosipe kazdemu, ze?
Na deore by som nesiel mam osobnu skusenost,ze po dvoch rokoch sa dost znehodnotili.A uplne odisiel orech.Hovorim ti ked si na tom financne slabsie bez problemov chod do LX.
robo: Vieš nám aj vysvetliť, prečo nie kombinácia kónusy + kotúče? Alebo nám to vysvetlí jedna pani, ktorá to povedala?
lebo mam po krk vytlacenej vazeliny, rozdrvenych misiek a dotahovania konusov, preto. ano xt je uz trieda ale priemysle mozes mat najlacnejsie mozne a ak nepraskne telo naboja nema sa co stat. ale nikomu nic netlacim dajte si klido pido....
Mne to moc nedáva zmysel, akým spôsobom môže mať kotúč vplyv na veci, o ktorých píšeš. Mechanické pôsobenie to asi nebude a jediné, čo ma napadá je to, že vplyvom kotúčov sa môže zohrievať celý náboj, následkom čoho sa zmení viskozita maziva, ktoré potom vytečie. Ale to sa môže u ložisiek stať rovnako ako u kónusov.
ale, ale klid ano! lebo to locknem, ved to je robov názor, tak o čo ide?
k teme: podla toho co som pocul,cital (cize jedna babka povedala) je vyhoda priemyslakov hlavne v bezudrzbovosti...tak ak sa ti nechce o naboje starat a rozoberat, cistit tak si radsej kup nieco na priemysloch.
Ja sa sice velmi do bikerskych technickych reci miesat nemozem, ale na ziletke som uz vyskusal konusy (ultegra, cize nieco ako XT) aj priemyselne loziska (centaur, =LX) a jednoznacne vyhravaju priemyselne. Raz sa zosteluju a potom ich uz straasne dlho netreba rozoberat, cistit, mazat a zase nastavovat. Rovnako kladu velmi nizky klzny odpor a pri zaspineni v nich nic nepuka. Na mtbcku vsak mate mozno ine skusenosti.
To je panika kvoli jednemu naboju, aj tak ked pride do obchodu si kupi uplne iny, ale ja by som dal prednost tomu xt, ale zalezi to aj na tom ako jazdis tvrdo alebo len tak relaxacne, tam by som hladal odpoved.
Ja mam prave teraz problem s prednym nabojom s tym konusom ale na tu moju jazdu mi urcite bude stacit xt naboj, keby som ale jazdil nejak tvrdo radsej by som bral ten priemysel
Osobne som jazdil 2 roky bez problémov LX naboje akamarat ma AUTHORACKE naboje na priemysel.ložiskach a kotuče a tiež nema problem, je to individualne o naboje sa treba aj občas postarať, potom vydržia koľko potrebuješ. Ono je to tak aj ked kupuješ nový bike vždy je tam nejake slabé miesto dajme tomu v kategorii do 30 000sk, bud je to vidla, brzdy a naboje. Ja väčšinou pozeram na to aby bike mal kvalitný ram a vidlu a väčšinou si dam zapliesť nove koesa a povodne mam na zimu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
XTecka su uz spicka mam ich a su vyborne bez problemov.Ked chces usetrit tak si kludne kup LXka jazdil som aj tie a je to vyborny standard su takisto velmi kvalitne.
Takze pokial nemas prachy tak kup LX a urcite ta nesklamu.
inu novatecy su na priemysloch kdezto shimano je konusove. ja osobne by som nikdy nedal kotuc na konusovy naboj ale zase na pohodove jazdenie by xt malo uhrat aj kotuce.
Preco by si nikdy nedal kotuc na gulickove lozisko?Ved to nedava zmysel.
Shimano robi len konusy a maju na to aj jasne vysvetlenie. Tvrdia,ze konusy lepsie prenasaju bocne tlaky ako priemyslove ktore sa nerozoberaju.V konusoch vobec nie je ziadny problem.Inak by ich nerobili aj pre kotuce.
Na deore by som nesiel mam osobnu skusenost,ze po dvoch rokoch sa dost znehodnotili.A uplne odisiel orech.Hovorim ti ked si na tom financne slabsie bez problemov chod do LX.
lebo mam po krk vytlacenej vazeliny, rozdrvenych misiek a dotahovania konusov, preto. ano xt je uz trieda ale priemysle mozes mat najlacnejsie mozne a ak nepraskne telo naboja nema sa co stat. ale nikomu nic netlacim dajte si klido pido....
k teme: podla toho co som pocul,cital (cize jedna babka povedala) je vyhoda priemyslakov hlavne v bezudrzbovosti...tak ak sa ti nechce o naboje starat a rozoberat, cistit tak si radsej kup nieco na priemysloch.
Ja mam prave teraz problem s prednym nabojom s tym konusom ale na tu moju jazdu mi urcite bude stacit xt naboj, keby som ale jazdil nejak tvrdo radsej by som bral ten priemysel